ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

25 • 02 • 2015

Latvijas jaunieši un „māsteri” dominē Baltijas kausa 2.posmā Siguldā

Pagājušās nedēļas nogalē Siguldā Kordes trasē abas dienas pēc FIS sacensībām visas trīs jauniešu grupas un „Master” jeb senioru grupas pārstāvji sacentās Baltijas kausa otrajā posmā, ko rīkoja Latvijas Slēpošanas savienība. Viņiem atšķirībā no FIS sacensību dalībniekiem bija jāsacenšas milzu slalomā. Latvijas kalnu slēpotājiem konkurenci sastādīja igauņi, lietuvieši, baltkrievi un krievi. Visās grupās pamatā dominēja mūsējie, tikai vienu uzvaru „atdodot” citas valsts pārstāvim.

Puišiem U16 grupā (1999./2000.g.) godalgoto trijnieks abas dienas bija identisks. Pārliecinoši pirmais divu braucienu summā 19 dalībnieku vidū bija Daniels Loss, bet aiz viņa abas dienas otrajā vietā samērā stabili ierindojās Mārtiņš Zvīnis, kuram otrajā dienā nedaudz pietuvojās trešo vietu ieguvējs Klāvs Vorslavs, taču tai pat laikā Klāvam godalgas nācās sīvā cīņā ar Dzmitriju Staraženku, pārspējot 4.vietā palikušo baltkrievu divu braucienu summā pirmajā dienā par 0,1, bet otrajā dienā par 0,15 sekundēm. Meitenēm šajā grupā bija gandrīz identiska situācija, proti, pirmā un otrā vieta arī tā pati, trešā vieta netālu no otrās un ceturtā ļoti tuvu trešajai, bet vienīgā atšķirība, ka pamainījās trešās vietas ieguvējas. Žanetes Gedras kontā pārliecinošas uzvaras, grupas līderei revanšējoties par neveiksmēm un izstāšanos milzu slalomā un slalomā pirms trim nedēļām Latvijas kausa 1.posmā. Beāte Ābāšina viņai zaudēja ap trim sekundēm un cīņā ar savu komandas biedreni nosargāja otro vietu. Līdzīgajā cīņā par trešo vietu pirmajā dienā Katrīna Sadovņikova Agnesi Sakoviču apsteidza par 0,15 sekundēm, bet otrajā Agnese revanšējās Katrīnai ar faktiski tādu pašu pārsvaru – 0,12 sekundēm.

U14 grupā (2001./2002.g.) meitenēm par godalgām abas dienas līdzīgi cīnījās četras dalībnieces – trīs Latvijas pārstāves un viena igauniete. Neskatoties uz blīvajiem rezultātiem, vietu ziņā bija izveidojušies divi pāri, Laurai Bērziņai un Sonijai Aškinezerei ar mainīgām sekmēm abas dienas cīnoties par pirmo vietu, bet Betijai Burkovskai ar igaunieti Karmenu Piho tāpat par trešo pozīciju, tai pat laikā igaunietei otrajā dienā par nieka tiesu atpaliekot no sudraba godalgas. Pirmajā dienā uzvarēja Sonija, pārtraucot Lauras dominanci no Latvijas kausa pirmā posma un atstājot viņu otrajā vietā, bet trešo vietu ieguva Betija, savukārt, otrajā dienā labākā bija Laura B., aiz sevis atstājot Soniju A., kura tikai par 0,01 sekundi apsteidza Karmenu Piho. Puišiem šajā grupā uz uzvaru un godalgām arī pretendēja četri kalnu slēpotāji, turklāt valstu sadalījumā tāpat kā meitenēm arī trijiem Latvijas pārstāvjiem un vienam Igaunijas. Taču, neskatoties uz to, iegūtās vietas ļoti atšķīrās. Sestdien pirmais trijnieks satilpa 0,17 sekundēs, bet svētdien atstarpes jau bija krietni lielākas. Pirmajā dienā divu braucienu summā uzvarēja Lauris Opmanis, kam abos braucienos otrā vieta un kas par 0,08 sekundēm apsteidza Paulu Rubeni, bet trijnieku noslēdza Edgars Žurevskis, abiem pēdējiem minētajiem uzrādot ātrāko laiku vienā no braucieniem. Neveiksmīgs starts izvērtās igaunim Karlam Dremļugam, piedzīvojot izstāšanos, bet otrajā dienā Dremļuga izcīnīja otro vietu, piekāpjoties uzvarētājam Edgaram Žurevskim, bet vēlreiz trijniekā iekļuva, bet šoreiz trešajā pozīcijā ierindojās Pauls Rubenis. Otrajā dienā neveiksme no šī četrinieka piemeklēja Lauri Opmani, kuram neizdevies pirmais brauciens, bet otrajā trasē uzrādītais otrais laiks augstāk par 13.vietu neļāva pakāpties. Abas dienas ceturto vietu ieguvušajam Mārcim Beitānam līdz trijniekam pietrūka vairāk nekā sekunde.

U12 (2003./2004.g.) meitenēm bija vienīgā grupa, kur pirmais trijnieks abas dienas bija pilnīgi savādāks, godalgotās vietās iekļūstot citām dalībniecēm., bet tas vairāk skaidrojamas ar favorītu neveiksmēm pirmajā dienā. Samanta Līcīte un Dārta Stepiņa nefinišēja pirmajā braucienā, bet līdere Helēna Ērenpreisa tika diskvalificēta otrajā braucienā. Pie uzvaras ar vairāk nekā sekundes pārsvaru tika Madara Vinklere, bet līdzīgajā cīņā par otro vietu Beatrise Jekševica par 0,14 sekundēm apsteidza baltkrievieti Jevgēņiju Sokolovskaju. Otrajā dienā favorītes neizstājās, pabīdot pirmās dienas godalgoto vietu ieguvējas trīs pozīcijas zemāk no 4.-6.vietai. Savu pārākumu apliecināja Helēna Ērenpreisa, bet cīņā par otro vietu Dārta Stepiņa bija ātrāka par Samantu Līcīti. Savukārt U12 puišiem bija vienīgā grupa, kur trijniekā iekļuva trīs valstu pārstāvji, turklāt abas dienas. Puišiem bija divi izteiktāki favorīti – Kristofers Gulbis un baltkrievs Danils Jakubovskis, kuri tad arī abas dienas izšķīra pirmo divu vietu likteni, Kristoferam uzvarot sestdien, bet Danilam svētdien. Pirmajā dienā trešo vietu izcīnīja igaunis Hans Markuss Danilas, bet otrajā lietuvietis Oskaras Karalavičus. Otrās vietas latviešu vidū Reinim Valpēterim un Viktoram Kokinam, bet stabilitātes trūkums trešajam mūsu labākajam Henrijam Bergmanim kopējā ieskaitē neļāva abas dienas pakāpties augstāk par 7.vietu. 

“Master” grupā abas dienas dominēja Jānis Korde, kurš aiz sevis sestdien atstāja lietuviešus Jurģi un Adomasu Januļionisus, bet svētdien Kārli Priedīti un Kasparu Beitānu. Šoreiz nepiedalījās allaž godalgotās vietas iegūstošie Edgars Kupčs, Pauls Stēga un Dzintars Melvers. Dāmām divas uzvaras Vitai Ciesniecei, kurai pirmajā dienā nervus pakutināja Ilze Trēziņa-Zirdziņa, kas pirmajā braucienā uzrādīja nedaudz ātrāku laiku, bet otrajā nefinišēja. Līdz ar to otrā vieta Baibai Ābelei. Svētdien Ilze nobrauca līdz galam abus braucienus, bet nespēja konkurēt ar daudz pieredzējušāko Vitu, ieņemot otro vietu un aiz sevis trešajā vietā atstājot Baibu.

2 Komentāri

:D
22
25 • 02 • 2015 / 16:58
Sona Askinizere.Latvijas cempione kartsleksana??? Ta ir tapat meitene???
27 • 02 • 2015 / 16:03
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv