ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

20 • 03 • 2015

L.Gasūnai otrā uzvara šosezon FIS sacensībās slalomā, K.Zvejnieks 2.vietā

Latvijas Slēpošanas savienības rīkotajā Baltijas kausā slalomā, kas vienlaikus bija arī Starptautiskās Slēpošanas federācijas FIS sacensības un kas norisinās Pihē Somijā, sievietēm 29 dalībnieču konkurencē uzvaru svinēja Lelde Gasūna, bet vīriešiem 58 dalībnieku vidū Kristaps Zvejnieks ieguva otro vietu, uzvarētājam Danam Akselam Grānam no Zviedrijas zaudējot 0,27 sekundes.

Otro dienu pēc kārtas Pihē sniga un bija vējains, radot ne visai labus apstākļus dalībniekiem. Vīriešiem piedalījās 58 kalnu slēpotāji, bet sievietēm uz pusi mazāk. Lelde Gasūna bija līdere pēc reitinga sievietēm, bet labākie punkti no vīriešiem bija mūsu Kristapam Zvejniekam. Dāmām bija pārstāvētas piecas valstis, bet vīriešiem deviņas – trīs Baltijas valstis un visas trīs Skandināvijas, kā arī Somija, Krievija un Polija.

Sievietēm pirmajā braucienā līderpozīcijās izvirzījās Lelde Gasūna, kas uzrādīja laiku 45,82 sekundes  un par 0,62 sekundēm apsteidza otro laiku uzrādījušo Somijas otru labāko juniori Hillu Hanolu, bet nupat pasaules junioru čempionātā 31.vietu ieguvusī somiete Nea Lūkko bija trešā, atpaliekot pusotru sekundi. Pārējām Latvijas izlases dalībniecēm pirmais brauciens nebija veiksmīgs. Agnese Āboltiņa un Evelīna Gasūna bija starp tām divpadsmit, kas izstājās, bet Liene Bondare un Ieva Meldere kļūdījās un, kaut arī bija attiecīgi 7. un 10.vietā, tomēr zaudēja Leldei daudz (5,2 un 7,9 sekundes), un uz labiem punktiem vairs nevarēja cerēt.

Otrajā braucienā, kurā viņa kā līdere startēja pēdējā, Lelde uzrādīja trešo laiku, bet ar to bija pietiekoši, lai saglabātu vairāk nekā pussekundes pārsvaru un izcīnītu pirmo vietu. Tā bija viņas otrā uzvara šosezon un devīto karjerā. Otro vietu saglabāja Hanola (+0,7 s) bet uz trešo pakāpās šī gada labākā somu juniore un otrā brauciena labākā laika uzrādītāja Janīna Makinena (+0,83 s), aiz pjedestāla atstājot zviedrieti Luīzi Vedīnu. Otrajā braucienā ar labu sniegumu iepriecināja Bondare un Meldere, pakāpjoties uz 6. un 8.vietu, bet laika ziņā dēļ neveiksmīgā pirmā brauciena viņas atpalika daudz, Lienei zaudējot 6,93 sekundes, bet Ievai 11 sekundes. Pa vidu abām bija lietuviete Ieva Januskevičute, bet desmitnieku noslēdza labākā igauniete Trīne Tobija un trešā labākā mūsu juniore Laima Kaufiņa.

L.Gasūnai otrā uzvara šosezon FIS sacensībās slalomā, K.Zvejnieks 2.vietā

Arī vīriešiem pirmajā braucienā, kurā finišu sasniedza 35 kalnu slēpotāji, tikai vienam no desmit Latvijas pārstāvjiem – Kristapam Zvejniekam – izdevās daudz maz labi nobraukt. Viņš trasi veica 46,79 sekundes un uzrādīja trešo rezultātu, 0,39 sekundes atpaliekot no līdera soma Juho Dāla un tikai 0,02 sekundes no otrās vietas zviedra Hanesa Grima. Nākamais no mūsējiem bija 16.rezultātu uzrādījušais Miks Zvejnieks, kurš brālim zaudēja 3 sekundes.

L.Gasūnai otrā uzvara šosezon FIS sacensībās slalomā, K.Zvejnieks 2.vietā

Otrajā braucienā Kristapam izdevās apsteigt abus priekšā esošos, bet uzvarēt gan nesanāca, jo viņu apsteidza otrajā braucienā ātrāko laiku uzrādījušais zviedrs Dans Aksels Grāns, kuram 33.vieta pasaules junioru čempionātā. Līdz ar to K.Zvejniekam otrā vieta aiz Grāna, bet uz trešā pakāpiena kāpa soms Dāls (+0,55 s). Vēl desmitniekā izdevās iekļūt Norvēģijas un Krievijas pārstāvjiem, ieņemot attiecīgi 6. un 8.vietu, bet Igauniju pārstāvošajam Vorenam Smitam pietrūka 0,1 sekunde līdz desmitniekam. Miks Zvejnieks izstājās otrajā braucienā, līdz ar to otrs labākais no mūsējiem bija 18.vietā ierindojušais Toms Sarkanis (+8,11 s un 76,94 FIS punkti), bet divdesmitnieku noslēdzas Elvis Opmanis.

L.Gasūnai otrā uzvara šosezon FIS sacensībās slalomā, K.Zvejnieks 2.vietā


7 Komentāri

No sirds apsveicu Leldi un Kristapu! Latvija ar Jums var lepoties!:))

20 • 03 • 2015 / 19:39
Mums ir ļoti īpaši un talantīgi cilvēki ar kuriem varam lepoties :) Apsveicu!
L.
20 • 03 • 2015 / 21:24
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv