ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

28 • 01 • 2015

Klāt Latvijas kausa pirmais posms kalnu slēpošanā

Saistītā informācija

Nedēļas nogalē, 31.janvārī un 1.februārī, Siguldā Kordes trasē norisināsies Latvijas Slēpošanas savienības organizētais Latvijas kausa pirmais posms kalnu slēpošanā. Sacensību ietvaros abās dienās jauniešu, junioru, “Master” un elites grupas pārstāvji sacentīsies trijās disciplīnās – supergigantā, milzu slalomā un slalomā, katrā no disciplīnām veicot divus braucienus.

Latvijas kauss kalnu slēpošanā, kas allaž norisinās divos posmos, ir prestižākās un lielākās kalnu slēpošanas sacensības mūsu valstī un arī Baltijā. Līdz šim tā ir pavisam noteikti bijis, taču šosezon klāt Latvijas kausam papildus ir nākuši divi Baltijas kausa posmi, viens no kuriem jau notika novembra sākumā Lietuvā, bet otrs pēc trīs ar pusi nedēļām norisināsies Siguldā Pilsētas trasē, kad pirmo reizi mūsu valstī būs kalnu slēpošanas sacensības Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) statusā.

Pirmā diena būs ierasti garā diena, jo dalībnieki sacentīsies divās disciplīnās – supergigantā un milzu slalomā, bet svētdien norisināsies tikai slaloma sacensības. Visās trijās disciplīnās paredzēti divi braucieni, un uzvarētājus noteiks pēc abu braucienu laiku kopsummas. Gan sestdien, gan svētdien pirmajā dienas daļā sacentīsies visas trīs jauniešu grupas – U16  (1999./2000.g.), U14 (2001./2002.g.) un U12 (2003/2004. g.). Mazākajiem tas būs labs pārbaudījums, jo Kordes trases augšdaļa ir ļoti stāva. Labākie trīs jaunieši katrā disciplīnā abos dzimumos kā allaž iegūst tiesības izmēģināt spēkus pie lielajiem. Noteikti par godalgotu vietu elitē cīnīsies labākā U16 grupā meitenēm Žanete Gedra, kurai tas iepriekš vienu reizi jau ir izdevies. Savukārt dienas otrajā pusē norisināsies galvenie notikumi, jo uz startu izies vadošie Latvijas braucēji elites un junioru grupās.

Latvijas kausa pirmais posms notiks divu ļoti svarīgu pasaules mēroga sacensību priekšvakarā – pasaules čempionāta un pasaules junioru čempionāta. Abi čempionāti sāksies nākamnedēļ – pieaugušajiem jau nākošās nedēļas sākumā un notiks Bīverkrīkā ASV, bet junioriem nākošās nedēļas beigās Hafjelā Norvēģijā. Līdz ar to sestdien un svētdien būs iespēja pavērot mūsu labākos kalnu slēpotājus rādām savu meistarību Gaujas senlejas nogāzēs un redzēt, kādā formā viņi ir pirms svarīgajām sacensībām. Vienīgi jau droši zināms, ka nepiedalīsies ASV studējošais Mārtiņš Onskulis, traumu tikko izdziedējusī Lelde Gasūna un Norvēģijā studējošā Agnese Āboltiņa, bet pārējie visi izlases dalībnieki ar brāļiem Zvejniekiem, Evelīnu Gasūnu un Lieni Bondari priekšgalā startēs. Bez mājiniekiem sacensībās piedalīsies arī kaimiņvalstu Igaunijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārstāvji.

Ivars Bācis

3 Komentāri

Forši, paldies par informāciju!

28 • 01 • 2015 / 14:03
Kur ir šodienas LATVIJAS KAUSA sacensību rezultāti?
31 • 01 • 2015 / 15:53

31 • 01 • 2015 / 21:09
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv