ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

12 • 06 • 2015

Kalnu slēpotājs K.Zvejnieks pasaules rangā slalomā jau 61.vietā, apsteidzot Kosteliču

Jaunizdotajā Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) ranga nākamās sezonas pamatlistē savas vietas uzlabojuši lielākā daļa Latvijas izlases dalībnieku kalnu slēpošanā, taču visnozīmīgāko kāpumu veicis Latvijas labākais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks, kurš ir sasniedzis jaunu rekordvietu. Viņš ir pakāpies par 18 pozīcijām un tagad no kopumā vairāk nekā 6300 kalnu slēpotājiem ieņem 61.vietu, atrodoties pāris pozīcijas priekšā slavenajam horvātam Ivicam Kosteličam. Tikmēr sievietēm pāri par 3800 dalībnieču vidū Lelde Gasūna iekļuvusi divsimtniekā slalomā un ieņem 184.vietu, bet nobraucienā Agnese Āboltiņa pakāpusies uz 244.vietu.

Šonedēļ FIS publiskojusi kalnu slēpotāju ranga listi, kas būs par pamatu nākošajai sezonai. Tā kā Latvijas kalnu slēpotāji bija veiksmīgi aizvadījuši sezonas noslēguma daļu martā un aprīlī ar ļoti labiem rezultātiem FIS sacensībās Somijā, Zviedrijā, Krievijā un Norvēģijā, tad viņiem līdz ar to ir izdevies uzlabot savas pozīcijas rangā. Interesanti, ka augstākās vietas mūsējie ieņem divās pretējās disciplīnās – slalomā un nobraucienā.

Pēc divu gadu pārtraukuma, kad 2013.gada vidū pāris mēnešus viņš atradās 99.vietā, šā janvāra beigās Kristaps Zvejnieks atkal iekļuva simtniekā slaloma disciplīnā. Pēc atrašanās 79.pozīcijā aprīļa vidū tagad jūnijā Kristaps ir pakāpies vēl augstāk un ar reitingu 9,57 FIS punkti ieņem jau 61.vietu, tikai 0,03 punktiem pietrūkstot līdz sešdesmitniekam. Kristapam ir izdevies apsteigt Ivicu Kosteliču, tiesa, jāņem vērā, ka pēdējos divus gadus titulētais horvāts ir mocījies ar traumām un nav uzrādījis tik labus rezultātus kā iepriekš, piedaloties pamatā pasaules kausa posmos, kur līdz ar to labus FIS punktus viņam nav izdevies iegūt. Neskatoties uz pamatīgu formas kritumu traumu dēļ, Kosteličs pagājušajā sezonā tomēr trīs reizes bija 18.vietā slalomā, kamēr K.Zvejniekam no pieciem startiem pasaules kausa posmos 48.vieta bija vislabākais rezultāts. Kristapa brālis Miks ir otrs labākais no mūsējiem, ar 28,16 FIS punktu reitingu atrodoties 407.vietā.

Abus brāļus ir atkal jāpiemin, runājot par divām citām disciplīnām – milzu slalomu un nobraucienu, kur Latvijas kalnu slēpotājiem ir nākamie labākie rezultāti vīriešu konkurencē. Kristaps Zvejnieks ir labākais milzu slalomā ar 255.vietu (21,57 FIS punkti), bet Miks Zvejnieks, savukārt, nobraucienā, kur ieņem 687.vietu (91,45 FIS punkti).

Sieviešu konkurencē visaugstāk atrodas Lelde Gasūna un Agnese Āboltiņa. Lelde slaloma disciplīnā pēc piecu mēnešu pārtraukuma atkal ir starp labākajām divsimt, ar 22,68 FIS punktu reitingu pakāpjoties uz 184.vietu, bet Agnese Āboltiņa nobraucienā no trešā simta beigām ir pietuvojusies divsimtniekam, ar 78,88 FIS punktu reitingu atrodoties 244.vietā. Supergigantā Agnese ir nedaudz zemāk – 336.vietā (57,25 FIS punkti).Šonedēļ vēl 17 gadus jaunā Evelīna Gasūna ir iekļuvusi starp labākajām četrsimt slalomā un ieņem 379.vietu (36,52 FIS punkti). Vēl labāko piecsimtniekā ir 1998.gadā dzimusī Elīna Nežborte, kurai 497.vieta nobraucienā (125,76 FIS punkti).

2 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv