ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

04 • 04 • 2015

K.Zvejnieks uzvar Slovākijas čempionātā milzu slalomā

Latvijas izlases dalībnieks kalnu slēpošanā Kristaps Zvejnieks 54 dalībnieku vidū, kas pārstāvēja septiņas valstis, izcīnījis pirmo vietu Spindleruv Mlin (Čehija) notikušajā Slovākijas čempionātā milzu slalomā, izcīnot karjeras 14.uzvaru FIS sacensībās un uzrādot karjeras otro labāko rezultātu šajā disciplīnā – 19,28 FIS punkti.

Dienu iepriekš Čehijas čempionātā milzu slalomā Spindleruv Mlinā jeb Spindleru dzirnavās (tulkojot šo pie Polijas robežas esošo Čehijas ziemeļu ciematu – aut.piez.) Kristaps Zvejnieks ieņēma 4.vietu, par 2,15 sekundēm piekāpjoties pārliecinošajam uzvarētājam un 23.vietas ieguvējam pasaules čempionātā Krištofam Krizlam no Čehijas, kā arī vēl vienam citam čeham Adamam Kocmanam un austrietim Tristanam Tikatam. Slovākijas čempionātā, kas norisinājās turpat Čehijas ciematā Spindleruv Mlinā, jo sniega trūkuma dēļ tika pārcelts no Slovākijas ciemata Jasnas, piedalījās faktiski tie paši kalnu slēpotāji, kas Čehijas čempionātā, izņemot spēcīgo čehu Krizlu. Starp citu, milzu slalomā sastāvs vairs nebija tik spēcīgs, jo nepiedalījās iepriekšējās dienās slalomā startējušie kā, piemēram, Olimpisko spēļu 6.vietas ieguvējs slalomā Ādams Zampa (Slovākija), pasaules čempionāta sestās vietas ieguvējs milzu slalomā Roberto Nani (Itālija) un Pasaules kausā trīsdesmitniekā tikušais slovēnis Miha Kuerners.

Līdz ar to tuvākajiem konkurentiem, ieskaitot mūsu K.Zvejnieku, tika pavērtas iespējas uz pirmo vietu. Kristaps to arī izmantoja, kārtīgus uzvaras pamatus ieliekot pirmajā braucienā, kuru viņš vienīgais veica zem minūtes – 59,78 sekundes. Tuvākais sekotājs Adams Kocmans, kurš ar augstiem rezultātiem nav izcēlies, ierindojoties 32.vietā viduvēja sastāva Eiropas kausā milzu slalomā pirms trim nedēļām, atpalika 0,66 sekundes. Taču viegla uzvara nesanāca, jo otrajā braucienā mūsu kalnu slēpotājs uzrādīja trešo laiku un Kocmanu, kā arī ātrāko otrajā braucienā austrieti Tristanu Tikatu pielaida tuvu – 0,17 un 0,25 sekunžu attālumā. Nopelnītie 19,28 FIS punkti ir mārupieša otrs labākais rezultāts karjerā šajā disciplīnā.

Otro dienu pēc kārtas divdesmitniekā iekļuva Miks Zvejnieks, kurš otrajā dienā ierindojās divas pozīcijas tālāk – 18.vietā, taču laikā izteiksmē šoreiz uzvarētājam zaudēja par pusotru sekundi mazāk un nopelnīja arī nedaudz labākus punktus – 59,82 FIS punktus, kas ir viņa trešais labākais rādītājs karjerā. Čehijas čempionātā pirmajā braucienā pieļautā lielā kļūda labu rezultātu liedza sasniegt Robertam Briškam, taču Slovākijas čempionātā viņš nopelnīja labākos punktus šajā disciplīnā – 82,06 FIS punkti. Viņš no Kristapa atpalika 7,82 sekundes un ierindojās 33.vietā.

Tikmēr otro labāko rezultātu karjerā milzu slalomā – 100,84 FIS punkti – uzrādīja 17 gadus jaunā Elīna Nežborte, kura Slovākijas čempionātā ieņēma 31.vietu, uzvarētājai no Čehijas piekāpjoties deviņas ar pusi sekundes.

Nākošās nedēļas otrajā pusē brāļi Zvejnieki dosies uz Poļarniji Zori, lai startētu Krievijas čempionātā slalomā un milzu slalomā, kur visticamāk piedalīsies arī šosezon pasaules kausa posmā slalomā uzvarējušais Aleksandrs Horošilovs.

1st place in Slovakian Giant Slalom National Championships in Spindleruv Mlyn, Czech. Personal best result in GS this...

Posted by Kristaps Zvejnieks on Saturday, April 4, 2015

3 Komentāri

portāls Diena
04 • 04 • 2015 / 19:43
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv