ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 1m/s

Jaunumi

19 • 12 • 2014

K.Zvejnieks spēcīgā FIS slalomā Itālijā sešdesmitniekā

Saistītā informācija

Šodien Itālijā Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) ļoti spēcīga sastāva sacensībās slalomā, kurā tika izmēģināta jaunā sistēma, 101 dalībnieka konkurencē dalītu 56.vietu ieņēma Latvijas izlases dalībnieks Kristaps Zvejnieks. Par uzvarētāju kļuva Soču Olimpisko spēļu 7.vietas ieguvējs slalomā Matias Hargins no Zviedrijas.

Pēc divu dienu sacenšanās Eiropas kausā slalomā un milzu slalomā trešajā dienā klanu slēpotāji izgāja uz starta FIS sacensībās slalomā, kur tika iemēģināta jaunā sistēma, proti, ka uz otro braucienu atlasa tikai labākos trīsdesmit kā pasaules kausa posmos. Līdz šim FIS sacensībās tehniskajās disciplīnās slalomā un milzu slalomā otro braucienu varēja veikt visi, kas bija sasnieguši finišu pirmajā braucienā.

Iepriekšējās divas dienas Kristapam Zvejniekam nebija veiksmīgas Eiropas kausos, un šodien mūsu kalnu slēpotājs vēlējās ar labu startu sarūpēt dāvanu vakardienas Vārda dienā un stiprināt psiholoģisko pārliecību pirms pirmdien gaidāmā starta pasaules kausā. Taču diemžēl to neizdevās izdarīt, jo jau trases augšdaļā pirmajā braucienā tika pieļauta kļūda, kas tad arī pārvilka svītru iespējai iekļūt trīsdesmitniekā, kas pēc jaunās sistēmas tiek tālāk uz otro un trešo braucienu, neskatoties uz to, ka otro daļu mārupietis diezgan labi nobrauca.

Šādos pavasarīgos apstākļos daudzviet sacensības tiek atceltas, bet citviet tomēr kalnu slēpošanas sacensības notiek, bet apstākļi nebūt nav no tiem labākajiem un trases segums ir mīksts. Deviņus dalībniekus līdz mūsu kalnu slēpotājam sacensības pārtrauca uz vairākām minūtēm, jo bija jāsaved kārtībā trase. Startējot ar 64.numuru, Kristaps finišā tobrīd uzrādīja 49.laiku, trasi veicot 46,89 sekundēs un no līdera Linusa Strasera (Vācija) atpaliekot 3,87 sekundes. Braucot ar tik vēlu numuru ir pagrūtāk, taču bija arī daži izņēmi, piemēram, ar 68.numuru startējušais austrietis Hiršbuels iebrauca pat trīsdesmitniekā, ar 76.numuru itālis bija 37., bet ar 82. un 86.numuru startējušie dalībnieki iekļuva starp labākajiem 45, kur, nepieļaujot to kļūdu augšdaļā, varēja būtu un pat augstāk arī mūsu pārstāvis.

Kaut arī šīs bija tikai FIS sacensības, tās nevar salīdzināt ar ierastajām, kaut vai pirms trim nedēļām Somijā notikušajām kad K.Zvejnieks izcīnīja divas uzvaras, jo šeit Pocā di Fasā/Karecā dalībnieku sastāvs atbilda kārtīgam Eiropas kausa posmam ar vairāku pasaules elites braucēju piedalīšanos, jo divās iepriekšējās dienās Eiropas kausā startējušie bija palikuši arī uz FIS sacensībām. Kristaps pastāstīja, ka sanācis pielaist kļūdu augšdaļā, toties turpinājumā esot labi nobraucis. Trases stāvoklis esot bijis ļoti slikts. Trases pielabošanai bija vairākas pauzes. Vienu brīdi pat pie viena no mietiem bija tā izdangāts, ka plānās sniega kārtas dēļ dienas gaismu ieraudzīja notekūdeņu caurules metāla vāks. Tiem, kam neizdevās labs brauciens, vismaz mierinājumam paliks atmiņā anekdošu cienīgi stāsti par šim sacensībām.

Labāko trīsdesmitnieks pēc pirmā brauciena veica vēl divus braucienus, kopējā ieskaitē neņemot vērā pirmā brauciena laiku, bet skaitot tikai otro un trešo braucienu, kas bija jau uz pusi īsākā trasē, ka jau atbilst Siguldas trašu garumiem. Patiesībā trīsdesmitnieks veica otro braucienu, bet noslēdzošajā trešajā braucienā startēja tikai piecpadsmit labākie. No uzvarētāja Hargina atpaliekot tikai 0,04 sekundes otrais bija Soču Olimpisko spēļu 4.vietas ieguvējs slalomā Stefano Gross no Itālijas, bet godalgoto trijnieku noslēdza pagājušo sve’tdien Pasaules kausa posmā Orē 14.vietu ieguvušais šveicietis Daniels Jūle (+0,36 s).

Nākošo pirmdien Madonnā di Campiljo Itālijā norisināsies pasaules kausa posms slalomā, kur startēs arī Kristaps Zvejnieks. Kaut arī pēdējās pāris sacensībās nav labi izgājis, tomēr atmiņas par pagājušā gadā ļoti labo rezultātu šajā pašā Itālijas kalnu kūrortā pasaules kausā stiprinās pārliecību un veicinās laba rezultāta sasniegšanu.

2 Komentāri

Izklausās diezgan traki...īpaši par notekūdeņu caurules metāla vāku...ainiņa labi ieskicēta. Vēlu, lai pēc ne tik labā snieguma pirmdien pavada veiksme!
pārsla
19 • 12 • 2014 / 20:12
Pagaidam neiet musejiem...bet bus labi.

19 • 12 • 2014 / 23:17
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv