ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

13 • 01 • 2015

K.Zvejnieks pēc Pasaules kausa Adelbodenē saglabā optimismu

Saistītā informācija

Jau iepriekš tika ziņots, ka svētdien Šveices kalnu kūrortā Adelbodenē notikušajā Pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā slaloma disciplīnā Kristaps Zvejnieks pirmajā braucienā ierindojies 48.vietā un labākajam zaudējis 6,5 sekundes..Piedalījās 80 dalībnieki, no kuriem finišu pirmajā braucienā sasniedza 50 kalnu slēpotāji. Lai arī starts sanāca neveiksmīgs, mūsu kalnu slēpotājs nav zaudējis optimismu, jo šādu rezultātu ietekmējuši laika apstākļi, sacensību vidū sākot snigt. 

Kristaps Zvejnieks jau divas reizes šogad bija startējis pasaules kausa posmos – salīdzinoši labi pirmajā posmā Levi ar 48.vietu pirmajā braucienā, +2,63 s aiz līdera un +0,7s aiz top30, un ne tik veiksmīgi Madonnā diKampiljo – 51.vieta (+4,94 s aiz līdera un +2,27 s aiz trīsdesmitnieka). Šoreiz Adelbodenā sanāca 48.vieta un vislielākā atpalikšana – +6,55 s aiz līdera un +3,2 s aiz trīsdesmitnieka. Visos trijos posmos garuma ziņā ir bijusi līdzīga trase, vienīgi Itālijā nedaudz īsāka, bet tā visos posmos labākā laika uzrādītājs ir bijis robežās no 50,5 līdz 56,21 sekundēm. 

Paskatoties uz skaitļiem, skaidrs, ka Šveicē ir sanācis visliktākais no visiem startiem šosezon “augstākajā sabiedrībā”, bet tam ir savi faktori. Un šoreiz pat nav vērts analizēt to, kur tika pieļautas kļūdas, jo tādos apstākļos Adelbodenē nebija brauciens uz rezultātu, bet gan cīņa ar trasi, trases stāvokli, lai tikai tiktu līdz finišam. Un to Kristaps arī izdarīja.Vairāki pirms viņa startējušie bija izstājušies, ieskaitot tikai trīs numurus agrāk startējušo pazīstamo itāli Kristiānu Devilli, kurš četras reizes pasaules kausa posmos ir bijis trijniekā, bet kuram šī sezona nav veiksmīga. 

Naktī un sacensību dienā bija lijis lietus, padarot trases segumu mīkstu. Lai censtos uzlabot situāciju, starts tika pārcelts uz vēlāku laiku. Sacensību laikā lietus pārvērtas par sniegu. Braucējiem jau pēc pirmā divdesmitnieka bija sarežģītības ar izdangāto trasi. Un sanāca interesanta situācija, kāda nebija pieredzēta šajā sezonā noteikti, proti, kazemākais starta numurs, kas tika 30-niekā bija 37. Tā kā 5 no pirmā 30-nieka startējušajiem izstājās pirmajā braucienā, tad faktiski sanāk, ka trīsdesmitniekā iekļuva un uz otro braucienu kvalificējās tikai paši pirmie startējušie. Savukārt iepriekšējos šīs sezonas četros slaloma posmos trīsdesmitniekā pirmajā braucienā iekļuva no sestā un pat septītā desmita startējušie – Levi ar 54. un 59. numuru, Orē ar 54. un 62., Madonna diKampiljo ar 51. un 56., bet Zagrebā ar 57. un 63.

Protams, tā ir tikai statistika, bet tomēr tā šajā gadījumā arī parāda, kāda bija reālā situācija Adelbodenā un ka laika apstākļi šoreiz tiešām atstāja lielu ietekmi uz rezultātiem.Trase bija tik ļoti izbraukāta ar pamatīgām bedrēm, ka pēdējā stāvumā viņš“nesita” mietus, jo nevarēja tikt klāt fiziski.Svarīgs moments ir labāka starta numura dabūšana, bet tad vēl ir jāuzlabo FIS punkti, un tas ir ļoti sarežģīts uzdevums. Protams, nevar visu novelt tikai uz blakus faktoriem, jo arī pašam sportistam ir jāaug meistarībā un jākļūst labākam, lai iebrauktu trīsdesmitniekā un tiktu uz otro braucienu.Uz to arī mūsu kalnu slēpotājs iet. Tā kā ļoti labi rezultāti neizpaliks arī augstākajā līmenī. 

Šajā nedēļas nogalē ir nākamais pasaules kausa posms slalomā citā Šveices kalnu kūrortā Vengenā, taču tur diemžēl nesanāks startēt. Tajā pašā dienā bija paredzēts Eiropas kauss, kam Kristaps bija pieteicies, taču slikto laika apstākļu dēļ Eiropas kauss Austrijā ir atcelts, bet pasaules kausa posmam ir par vēlu pieteikties. 


8 Komentāri

Lai izdodas!

13 • 01 • 2015 / 21:05
Sportacentrs.com
13 • 01 • 2015 / 21:08
Palasīju Kristapa FIS biogrāfiju ( http://data.fis-ski.com/dynamic/athlete-biography.html?sector=AL&listid=&competitorid=137645 ) un salīdzināju ar Liepiņa FIS biogrāfiju ( http://data.fis-ski.com/dynamic/athlete-biography.html?sector=CC&listid=&competitorid=134536 )

Šķiet šis salīdzinājums parāda, kurš ir darītājs un kurš preses pļāpa......
Prieks par Kristapu, ticu viņam un viņa iespējām nākotnē!

13 • 01 • 2015 / 21:25
Lai vairāk atbalstītāju, visi jūtam līdz!
http://www.zvejnieks.lv
Zvejnieku ģimene
13 • 01 • 2015 / 22:55
Info par Kirstapu, sekojam!
https://www.facebook.com/zvejnieks.kristaps
Kristaps
13 • 01 • 2015 / 22:59
Ļoti cilvēcīgs raksts sanācis:) paldies, Ivar, par ieziļināšanos un izprates veidošanu, un, protams, Zvejnieku ģimenei par apbrīnojamo drosmi:)

13 • 01 • 2015 / 23:42
Jā, šādi raksti ir ļoti labi un analizējoši, dod lielāku sapratni tiem kas nav tajā iekšā vai uz vietas konkrētā brīdī. Veiksmi un izturību Kristapam turpmāk. Un Ivaram vairāk laika un iespēju tādus uzrakstīt. :)

14 • 01 • 2015 / 10:20
Mīļš paldies par fantastisko rakstu! Kristap, lai izdodas viss iecerētais!

14 • 01 • 2015 / 13:28
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv