ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

20 • 11 • 2014

K.Zvejnieks Eiropas kausā milzu slalomā paliek 70.vietā [papildināts]

Saistītā informācija

Šodien Somijas ciematiņā Levi Eiropas kausā milzu slalomā 108 dalībnieku vidū Latvijas pārstāvis Kristaps Zvejnieks pirmajā braucienā ieņēma 70.vietu, nekvalificējoties otrajam braucienam, uz kuru tiek labākie sešdesmit. Pēc pirmā brauciena stabils līderis ar 0,4 sekunžu pārsvaru pār otro vietu bija soms Samu Torsti, kurš, neskatoties uz astoto rezultātu otrajā braucienā, beigās nosargāja savu pozīciju un izcīnīja uzvaru.

Atklājis jauno sezonu pagājušo svētdien ar veiksmīgu startu Pasaules kausa posmā Levi, Latvijas izlases dalībnieks Kristaps Zvejnieks nekur projām nedevās, bet palika turpat un trenējās kopā ar savas jaunās komandas “Ski racing academy” biedriem, gatavojoties Eiropas kausa posmiem tajā pašā Levi ciematā aiz polārā loka. Līdz šim Kristaps bija piedalījies 26 Eiropas kausa posmos, bet tieši milzu slalomā astoņas reizes. No šīm astoņām tikai vienu reizi viņam pirmajā braucienā bija izdevies iekļūt labāko sešdesmitniekā un kvalificēties otrajam braucienam, beigās iegūstot 37.vietu. Protams, Eiropas kausos nav tik spēcīga konkurence kā pasaules kausa posmos, jo nestartē paši “spicākie”, tomēr arī Eiropas kausa posmos piedalās daļa no spēcīgiem pasaules kausa braucējiem, no kuriem no Levi startējošajiem jāmin 2011.gada pasaules čempions slalomā Žans Baptists Granžs, sezonas pirmajā Pasaules kausa posmā Zeldenā 21.vietu ieguvušais un Sočos abos slalomos trīsdesmitniekā iekļuvušais kanādietis Fils Brauns, pagājušajā sezonā divas reizes desmitniekā iekļuvušais amerikānis Dāvids Čodounskijs, nupat Levi 8. un 20.vietu izcīnījušie krievi Aleksandrs Horošilovs un Pāvels Trikičevs, kā arī daži citi pasaules kausa posmos trīsdesmitniekā pabijušie kalnu slēpotāji.

Kristapam bija trāpījies 68.numurs, tātad faktiski nācās startēt otrās trešdaļas sportistu beigās. Vakar FIS lapā bija ieviesusies kļūda, jo mūsu sportists bija pats beidzamais ar 118.numuru, un, kaut arī Kristapam milzu slalomā nav tik labs reitings kā slalomā, tik un tā pašās beigās viņš noteikti nav. To viņš pierādīja pirmajā braucienā, kaut arī neizdevās cerētais un pirmajā sešdesmitniekā neizdevās tikt. Lai kvalificētos otrajam braucienam, t.i., tiktu pirmajā sešdesmitniekā, nedrīkstēja līderim zaudēt vairāk nekā 3,3 sekundes. Jau trases vidusdaļā Kristaps no vadošā laika atpalika gandrīz pusotru sekundi (tobrīd 63.rezultāts), kas situāciju darīja bažīgu. Finišā tobrīd Zvejnieks uzrādīja 62.rezultātu, tikai 0,06 sekundes aiz sešdesmitnieka. Vēl jau dažiem spēcīgiem braucējiem bija jāstartē pēc tam, tā kā bija skaidrs, ka nāksies vēl pāris vietas nokrist zemāk, taču pašu galveno – pirmajā braucienā iekļūt top60, lai tiku uz otro braucienu, jau bija skaidrs, ka diemžēl nav izdevies izpildīt. No vēlāk startējošajiem vēl astoņiem izdevās uzrādīt labāku rezultātu nekā mūsu kalnu slēpotājam, turklāt divi no viņiem pamanījās iekļūt trīsdesmitniekā (Somijas zviedrs Mālstroms un slovēnis Hadalins), un mārupietis tika nobīdīts uz 70.vietu. No līdera Zvejnieks atpalika 3,37 sekundes, bet līdz sešdesmitniekam beigās pietrūka 0,4 sekundes.

Pirms četrām dienām Pasaules kausā slalomā 8.vietu izcīnījušais krievs Aleksandrs Horošilovs bija tikai 56. (+2,90 s), savukārt, viņa tautietis un 20.vietu Pasaules kausā Levi ieguvušais Pāvels Trikičevs uzrādīja ļoti augsto ceturto rezultātu, no soma Torsti atpaliekot 0,87 sekundes. Pirmo un ceturto laiku šķir 0,87 sekundes, bet tālākās vietas desmitniekā ir ļoti blīvi sarindojušās, jo ceturto un desmito vietu šķir tikai 0,3 sekundes. Igaunis Tonis Luiks ar vēlo 105.numuru sāka labi, trases vidusdaļā uzrādot 54.rezultātu un atrodoties pussekundi priekšā Kristapam, taču izdangātajā trasē turpinājumā 19 gadus jaunais igaunis vairs nevarēja tik labi nobraukt un beigās palika 88.vietā (+4,2 sekundes).

Pēc otrā brauciena pirmās divas vietas palika nemainīgas. Uzvarēja 23 gadus jaunais soms Samu Torsti, kuram tā bija tenkai pirmā uzvara, bet arī pirmā reize trijniekā Eiropas kausos. Otro vietu saglabāja norvēģis Rasmus Vindingstads (+0,35 s), bet no sestās un septītās vietas trijniekā iekļuva un trešo vietu sadalīja kanādietis Fils Brauns un vācietis Dominiks Švaigers. Francūzis Granžs palika 6.vietā (+1,08 s), bet Trikičevs atkrita uz 9.pozīciju (+1,41 s).

Rīt dalībnieki vēlreiz sacentīsies milzu slalomā Eiropas kausā, un Kristaps Zvejnieks mēģinās otro reizi karjerā šajā disciplīnā kontinenta kausā kvalificēties otrajam braucienam.

(Papildināts viss teksts - 20.11.2014 plkst. 14:39)

6 Komentāri

Kristap, lai tev veicas!

20 • 11 • 2014 / 13:24
Rīt būs labāk, tiks uz otro braucienu.
Levi
20 • 11 • 2014 / 14:05
Turam īkšķus!!!!!!

20 • 11 • 2014 / 14:11
Forši, ka daži mūsējie nekautrējas publiski paust atbalstu, kad nav ga'jis tik labi. Lai šis atbalsts palīdz!
Ivars
20 • 11 • 2014 / 14:25
Forši, ka operatīvi tiekam informēti, kā veicas LV pārstāvim sniegotajā Somijas ciematiņā Levi :) Lai veicas!
:)
20 • 11 • 2014 / 19:00
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv