ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

10 • 04 • 2015

K.Zvejniekam rekordpunkti un vēsturiskā pirmā reize zem 10

Saistītā informācija

Jau ziņojām, ka vakar Latvijas vadošais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks izcīnījis uzvaru FIS slalomā pirmajā sacensību dienā Krievijas kausa izcīņas noslēdzošajā posmā kalnu slēpošanā, kas norisinās Somijai tuvu esošajā kaimiņvalsts ziemeļu ciematā Poļarnije Zori. Pēc oficiālas rezultātu apstiprināšanas Kristapam Zvejniekam ir piešķirti 9 FIS punkti, kas ir jauns mūsu kalnu slēpotāja rekords, gūstot savā ziņā vēsturisku panākumu un pirmo reizi kādam no neatkarīgās Latvijas slēpotājiem nopelnot zem 10 FIS punktiem.

Vakar ļoti ilgu laiku pēc sacensībām FIS lapā nebija publicēti sportistu iegūtie oficiālie FIS punkti. Arī pirms nedēļas Čehijas čempionāta rezultāti pamatīgi kavējās, taču, salīdzinot ar tiem, šoreiz bija jāgaida mazāk. Iepriekšminētajā Čehijas čempionātā Kouti, kur piedalījās un arī labi nostartēja mūsējie kalnu slēpotāji, bija spēcīgāks sastāvs ar A.Zampu (6 FIS punkti), M.Kuerners (8,65 FIS punkti), K.Krizlu (10,01 FIS punkts), M.Vidovičs (10,82 FIS punkti) un arī mūsu Kristapu (10,72 FIS punkti) dalībnieku rindās. Kouti uzvarētājs čehs K.Krizls pārsteidzoši nopelnīja tikai virs desmit FIS punktiem. Ņemot vērā dalībnieku sastāvu Poļarnije Zori, kur tikai viens pats Pāvels Trikičevs bija ar reitingu zem desmit punktiem (9,67 FIS punkti), bet Kristaps Zvejnieks ar 10,72 punktu reitingu bija otrs labākais, sākotnēji šķita, ka uzvarētāja punkti, protams, būs ļoti labi, bet noteikti virs Čehijas čempionāta piešķirtajiem soda punktiem, tātad virs desmit (FIS punktu aprēķināšanas sistēma kalnu slēpošanā, kaut arī ir zināmā mērā līdzīga distanču slēpošanai, tomēr ir ar vairākām un arī būtiskām atšķirībām – aut.piez.).

Taču atkal pārsteidzošā kārtā, bet šoreiz mums par labu, slaloma uzvarētājam Poļarnije Zori tika aprēķināti 9 FIS punkti, kurus tad arī mūsu kalnu slēpotājs ieguva. Līdz ar to Kristaps Zvejnieks pirmo reizi karjerā nopelnīja zem 10 FIS punktiem un uzstādīja savu personisko rekordu. Starp citu, šajā sezonā viņš jau otro reizi labo savu labāko rezultātu slalomā. K.Zvejnieks ir pirmais no neatkarīgās Latvijas slēpotājiem, kurš spējis pārsniegt šo maģisko un pirms dažiem gadiem vēl šķietami neaizsniedzamo desmit punktu robežu.  Starp citu, arī zem 20 FIS punktiem viņš bija vienīgais, jo nevienam citam no mūsējiem pēdējos 24 gados to nav izdevies izdarīt.

Kristaps Zvejnieks šobrīd FIS reitingā slalomā atrodas simtniekā, ieņemot 94.vietu. Vakardienas rezultāts, ja šodien viņš vēlreiz neuzrāda ko līdzīgu, Kristapa reitingu no 10,72 punktiem uzlabos par 1,15, un tad mūsu labākā kalnu slēpotāja reitings būs zem desmit – 9,57 FIS punkti. Lai arī priekš labāko simtniekā esošo kalnu slēpotāju reitinga uzlabojums par 1,15 punktiem ir salīdzinoši ļoti liels, tomēr vietu ziņā milzīgs lēciens mārupietim nesanāks. Reitings deviņi ar pusi punkti varētu dot vietu astoņdesmitnieka beigās. Janvāra beigās Kristaps atgriezās simtniekā un uzreiz ieņēma 86.vietu, kas ir līdz šim viņa augstākā vieta, bet pēdējos divus mēnešus, kaut arī reitings ir saglabāts, tomēr daži citi konkurenti ir uzlabojuši savus punktus un aizgājuši garām Kristapam, tāpēc šobrīd ir 94.vieta.

Super happy about 2 final SL races of the season in Polyarny Zori, Russia. 1st and 2nd place and my personal best SL...

Posted by Kristaps Zvejnieks on Friday, April 10, 2015

9 Komentāri

Pelnīti!!!!

10 • 04 • 2015 / 16:07
Apbrīnojami, labi pastrādāts!:)

10 • 04 • 2015 / 22:04
Šajā sezonā rezultāti visas sezonas garumā liecināja par to, ka Kristaps ir gatavs viencipara punktiem slalomā! Izdevās!
.....Tik laba konstante izveidojās tāpēc, ka pirmā vieta ļoti daudz vinnēja pārējiem, īpaši tiem, kuru rezultātu atpalicība no labākā rezultāta, tika vērtēta konstantes formulā( otrās vietas ieguvējam 1,09sek, trešās vietas ieguvējam +2,92sek utt.). Tādā veidā, ļoti daudz "ieliekot" pārējiem, konstante pati veidojas labāka kā sportistu punkti startā.
12 • 04 • 2015 / 20:01
Pateicoties labiem rezultātiem un aktīvai rakstīšanai, DELFU Ziemas sporta veidu sadaļā dominē kalnu slēpošana: http://www.delfi.lv/sports/news/winter_sports/
Alpine in DELFI
15 • 04 • 2015 / 09:40
Latvijas avīze
19 • 04 • 2015 / 16:02
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv