ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

04 • 01 • 2015

K.Zvejniekam labākā 44.vieta divos Eiropas kausa posmos slalomā

Saistītā informācija

Latvijas izlases kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks vakar un aizvakar Francijas kalnu kūrortā Šamonī notikušajā Eiropas kausā slalomā pie rezultāta tika otrajā dienā, kad no 98 dalībniekiem ieņēma 44.vietu. Pirmajā dienā mūsu kalnu slēpotājs izstājās pirmajā braucienā. Abas dienas par uzvarētāju kļuva 2014.gadā pasaules junioru čempionāta bronzas medaļas ieguvējs Daniels Jūle (Šveice), kurš šosezon divas reizes pasaules kausa posmos ir bijis labāko piecpadsmitniekā.

Kristaps Zvejnieks uzreiz pēc Jaunā gada sākuma bija devies uz Franciju, lai divas dienas spēcīgā konkurencē ar vairākiem pasaules kausa punktos iebraucošiem jeb top30 slalomistiem startētu Eiropas kausa posmā slalomā Šamonī. Abas dienas sacensības noritēja pēc vecās sistēmas, proti, labākie sešdesmit pirmajā braucienā kvalificējas uz otro braucienu. Piektdien pirmā sacensību diena izvērtās nesekmīga, jo mūsu kalnu slēpotājs izstājās jau pirmajā braucienā trases pirmajā pusē.

Vakar K.Zvejniekam klājās labāk un izdevās pirmo braucienu nobraukt līdz galam, iekļūstot sešdesmitniekā un kvalificējoties otrajam braucienam, taču jau pirmajā braucienā vadošajiem sanāca zaudēt ļoti daudz, un tikšanā uz otro braucienu mūsu sportistam „piepalīdzēja” vairāku konkurentu nefinišēšana. Kristaps pirmo braucienu veica 54,21 sekundēs un no līdera atpalika gandrīz sešas sekundes – 5,75 s. Startēdams ar 56.numuru, Latvijas kalnu slēpotājs tobrīd uzrādīja 47.laiku, un tā kā vēl bija jāstartē 42 dalībniekiem, tad tikšana sešdesmitniekā bija zem jautājuma zīmes. No atlikušajiem 42 vairāk nekā puse – divdesmit astoņi – izstājās, bet divpadsmit izdevās uzlabot mūsu pārstāvja rezultātu, līdz ar to Kristaps noslīdēja vairākas pozīcijas zemāk, taču saglabāja vietu sešdesmitniekā, pirmajā braucienā uzrādot 59.laiku no 61 finišu sasniegušajiem dalībniekiem, jo no 98 startējušajiem 37 izstājās.

Otrais brauciens sanāca jau labāks, jo ātrākajiem zaudēts nedaudz virs trim sekundēm. Divu braucienu summā uzvarētājam zaudēts 8,16 sekundes un ieņemta 44.vieta no 44 abus braucienus līdz galam veikušajiem kalnu slēpotājiem. Tikai 0,04 sekundes pietrūka līdz 43.vietai. Tā kā laika izteiksmē uzvarētājam zaudēts daudz, tad iegūtie 64,07 FIS punkti ir sliktākais rādītājs Kristapam Eiropas kausos.

Pagājušā gada beigās Kristapam nesanāca veiksmīgi starti, un pēc vairāku dienu atpūtas Ziemassvētku periodā tepat Latvijā, lai sakārtotu sevi un varētu parādīt labu braukšanu ne tikai treniņos, viņš ar jaunu apņēmību šā gada sākumā devās uz Eiropas kausa posmu. Pirmo Ziemas Olimpisko spēļu mājvieta neizrādījās veiksmīga, taču apņēmība nav mazinājusies un joprojām noskaņojums ir kaujiniecisks, gatavojoties nākamajām sacensībām.

3. janvāra otrais brauciens. (Kristaps brauciens 46:07)


3 Komentāri

Raksts sportacentrā, kur daži jau negatīvi komentāri: http://sportacentrs.com/ziemas_sports/04012015-k_zvejniekam_labaka_44_vieta_divos_eiropa
Sportacentrs.com
04 • 01 • 2015 / 20:30
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv