ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

16 • 07 • 2014

Jauniešu un bērnu grupu rezultāti „Skibox balvas” 3.posmā

Meitenēm U14 grupā 1km sprintā un 4,8km distancē līderei Aleksandrai Straumei (ASI Skibox) atkal konkurenci sastādīja Katrīna Trektere (Apex), kura otro posmu izlaida, jo kopā ar „Apex” klubu un tās treneri Kristīni Pošku atradās treniņnometnē Alpos. Aleksandra atkal izcīnīja abas uzvaras. Ja sprintā viņa Katrīnu apsteidza par trīs ar pusi sekundēm, tad distancē abas visu laiku bija kopā, bet finišā viņas šķīra tikai pussekunde. Divas trešās vietas Annai Pencei. Puišiem šajā grupā ierastie abi pretendenti uz uzvaru sīvi cīnījās tikai sprintā, kur nedaudz pārāks bija Haralds Dernovs (ASI), Rodžeru Petaku pārspējot par ceturtdaļsekundi, bet 4,8km distancē Haralds trešajā aplī sāka atrauties un finišā Rodžeru apsteidza par 10 sekundēm. Jānis Jurdžs (Apex) ierindojās divas reizes trešajā vietā, abiem labākajiem līdzi turot tikai sprintā divas trešdaļas no distances.

U12 grupā meitenēm izteiktās favorītes statusu apliecināja Alīna Savrucka („Laimīte”). Viņa ne tikai savas grupas otro labāko skrituļslidotāju Santu Pētersoni (BJC Laimīte) 1km sprintā apsteidza par 7 sekundēm un 4,8km par veselu minūti, bet bija krietni pārāka abos startos arī par visām U14 grupas meitenēm. Arī otrās vietas ieguvēja Santa Pētersone abos startos apsteidza visas U14 grupas pārstāves, bet trešo vietu ieguvusī Silva Lūse to spēja izdarīt distancē, kur cīņā par otro vietu savā grupā viņa Santai piekāpās tikai par ceturtdaļsekundi (starp citu, no juniorēm sprintā Alīnu Savrucku apsteidza tikai Arta Irbe, bet distancē arī Laine Kreitāle, bet tikai par nieka 0,06 sekundēm – aut.piez.). Puišiem U12 grupā abos startos nepārspēts tāpat kā pagājušajā posmā palika Viktors Kokins (ASI Skibox), bet progresējušajam BJC „Laimīte” pārstāvim Sandim Reinsonam šoreiz jau divas otrās vietas, bet pirmā posma uzvarētājs Edgars Nezamovs tikai trešajā vietā.

U10 grupā meitenēm atkal abas uzvaras svinēja Patrīcija Sniķere (BJC „Laimīte”). Kaut arī Patrīcija uzvarēja diezgan pārliecinoši, tomēr šoreiz viņai jau tuvāk bija gan otrās vietas ieguvēja Marta Ceriņa (ASI Skibox), gan arī šogad pirmo reizi trijniekā iekļuvusī Agate Priedīte (Laimīte). Puišiem šajā grupā piekto un sesto uzvaru šajā sezonā izcīnīja Rihards Ordelovskis (ASI Skibox). Viņam ļoti sīvu pretestību abos startos izrādīja un mazāk par sekundi zaudēja otrās vietas ieguvējs un komandas biedrs Ņikita Ļaščenko, kuram izdevās reabilitēties pēc salīdzinoši neveiksmīgā otrā posma jūnijā. Atkal trijniekā gan sprintā, gan distancē bija Māris Šternmanis (Krievānes Slidošanas skola), atkārtojot pirmā posma rezultātu.

U8 grupā meitenēm trešo uzvaru pēc kārtas sprintā Anna Krūmiņai (ASI Skibox) izcīnīt liedza komandas biedrene Amanda Eihmane, kura 200m bija par 0,62 sekundēm ātrāka nekā Anna, kurai pirmo reizi sezonā nācās samierināties ar otro vietu. Tikai 0,07 sekundes līdz otrajai vietai pietrūka Loretai Jurēvicai. 500m distancē Anna Krūmiņa revanšējās un izcīnīja uzvaru, bet pēc daudzajām trešajām vietām beidzot otro ieguva Loreta Jurēvica. Amandai Eihmanei tāpat kā iepriekšējā posmā par 300m garākā distancē pietrūka ātruma izturība un atkal nācās palikt tūdaļ ārpus trijnieka, jo trešo laiku uzrādīja Alīna Novikova (ASI Skibox). Puišiem pirmais trijnieks abos startos identisks otrajam posmam. Stabili uzvarēja Ričards Muciņš (ASI Skibox), aiz sevis atstājot divus Krievānes Slidošanas skolas audzēkņus – Emīlu  Rudzīti un Patriku Rulli, kurš uzvarēja pirmajā posmā, kad Muciņš un Rudzītis nepiedalījās.

Pašā jaunākajā grupā U6 200m sprintā meitenēm ātrākā bija Eva Ozola (Pantera), aiz sevis atstājot ASI Skibox pārstāves Sabīni Ceriņu un Katrīnu Krūmiņu, bet tikai ceturtā palika abu komandas biedrene un otrā posma uzvarētāja Marija Savrucka. 500m Marija saņēmās un, apsteidzot ātrāko sprinteri Evu Ozolu par pussekundi, izcīnīja pirmo vietu, bet pagājušā posma uzvarētāja šajā distancē Sabīne Ceriņa ieņēma trešo vietu. Neveiksme piemeklēja Krūmiņu, kurai nesanāca sasniegt finišu, tādējādi palaižot garām iespēju vēlreiz iekļūt trijniekā. Puišiem šajā grupā, nestartējot iepriekšējo posmu pārliecinošajam uzvarētājam Kristoferam Vasaraudzim (ASI Skibox), abos startos pirmais bija Alisters Salnājs Bērziņš (Krievānes Slidošanas skola), kurš 200m sprintā aizraujošā un līdzīgā cīņā par 0,07 un 0,23 sekundēm apsteidza otrās un trešās vietas ieguvējus Rūdolfu Šternmani (Krievānes Slidošanas skola) un Gustavu Gritānu (Apex). 500m cīņā par otro un trešo vietu Rūdolfs ar Gustavu samainījās vietām, Gustavam iegūstot otro, bet Rūdolfam trešo vietu.

Ivars Bācis

IMG_0038.JPG
Foto: Mareks Gaļinovskis

2 Komentāri

ļoti atbilstoši kalnu slēpošanai.... 1 vārds dzirdēts slēpošanā...baigi liels sakars..

17 • 07 • 2014 / 18:59
kurš īgņa un apbižotais pirmo komentāru ierakstijis?

24 • 08 • 2014 / 00:49
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv