ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

15 • 08 • 2014

Jauniešu un bērnu grupas Skibox balvas skrituļslidošanas 4.posmā

Puišiem U14 grupā pirmajā trijniekā bija tie paši skrituļslidotāji, kas pagājušajā posmā, vienīgi viņi sarindojās savādākās pozīcijās. Pamatīgu progresu nodemonstrēja “Apex” pārstāvis Jānis Jurdžs, kurš ne tikai bija krietni tuvāk ierastajiem diviem līderiem Haraldam Dernovam (ASI) un Rodžeram Petakam (Skibox/Filter), bet 1km sprintā pat abus apsteidza un izcīnīja uzvaru. Pēc daudziem mēģinājumiem beidzot Petakam izdevās pārspēt Dernovu, bet tik un tā tika ieņemta ierastā otrā vieta, jo Jurdžs bija par 0,4 sekundēm ātrāks. Dernovam neierastā trešā vieta. 4,8km (4x1,2km) distancē Visi trīs turējās kopā līdz pat pēdējā aplim, kurā Jurdžam, kurš pārsvarā bija priekšgalā, vairs nebija palicis tik daudz spēka un nācās “samierināties” ar trešo vietu,  atstājot uzvarētāja noskaidrošanu starp Dernovu un Petaku. Pagājušajā posmā Haralds jau trešajā aplī atrāvās un nodrošināja uzvaru, bet šoreiz atkārtojās pirmā un otrā posmā scenārijs, kad abi ļoti līdzīgi cīnījās līdz pat pašam finišam, vienīgi gala iznākums bija citāds nekā iepriekš, proti, uzvaru ar ceturtdaļsekundes pārsvaru izrāva Rodžers Petaks, otro reizi tajā dienā pārspējot Haraldu Dernovu, kuram nācās palikt “tukšā”, t.i., bez uzvaras, jo līdz tam Haralds bija uzvarējis visos trīs posmos un visos sešos startos (sprintā un distancē).

Meitenēm U14 grupā piedalījās tikai viena dalībniece Aleksandra Straume (SK “ASI”), kura bija ātrākā savā grupā arī iepriekšējos posmos, kad startēja dažas citas konkurentes. Aleksandra arī šoreiz bija lēnāka par U12 grupas uzvarētāju, bet toties, vismaz distancē, priekšā nepalaida citas jaunākās grupas dalībnieces, kā tas bija iepriekš. Viņa demonstrēja progresu un uzrādīja savu labāko laiku, pirmo reizi 4,8km veicot ātrāk par 12 minūtēm (11:53).

U12 grupā puišiem pārliecinoši pirmais gan 1km sprintā, gan 4,8km distancē bija Viktors Kokins (ASI SKibox), izcīnot divkāršu uzvaru trešo posmu pēc kārtas. Kārtējās otrās vietas ieguva Sandis Reinsons no BJC “Laimīte”, bet pirmā posmā abu startu uzvarētājam Edgaram Ņezamovam atkal divas trešās vietas, kaut arī līdz otrajai vietai sprintā pietrūka tikai trešdaļa sekundes. Meitenēm šajā grupā tāpat kā puišiem pirmais trijnieks abos startos arī bija nemainīgs un tāds pats kā iepriekšējā posmā – uzvarēja Alīna Savrucka (“Laimīte”), aiz sevis atstājot komandas biedreni Santu Pētersoni, bet trešajā vietā ierindojās Silva Lūse (SK “ASI”). Ja 4,8km distancē jau trešo posmu ļoti līdzīgi par otro vietu cīnījās Santa ar Silvu, kad abas šķīra ceturtdaļsekunde, tad 1km sprintā Santai pavisam maz trūka, lai atkārtotu pirmā posma panākumu, kad viņa par 0,12 sekundēm pārspēja Alīnu, vienīgo reizi liekot “kapitulēt’ “Laimītes” pārstāvei. Arī šoreiz abas sprintā šķīra 0,12 sekundes, bet trešo posmu pēc kārtas sprintā uzvarēja Alīna Savrucka.

U10 grupā savu pārākumu apliecināja gan Rihards Ordelovskis (“ASI Skibox”) puišu konkurencē, gan Patrīcija Sniķere (BJC “Laimīte”) pie meitenēm. Viņi bija pārāki gan 1km sprintā, gan 2,4km distancē, tāpat kā visos līdzšinējos posmos. Puišiem līdzīgā duelī par otro vietu Ņikita Ļaščenko (ASI Skibox) bija nedaudz pārāks par Marku Priedīti (“ASI”). Meitenēm pārējās vietas trijniekā ieguva Marta Ceriņa (ASI Skibox) un Agate Priedīte (BJC “Laimīte”). Patrīcija Sniķere distancē nebija tik ātra kā parasti, savukārt, Marta Ceriņa skrituļoja ātrāk nekā citas reizes, un līdz ar to sanāca ļoti spraiga cīņa par uzvaru 2,4km, kur Patrīcija tikai par 0,2 sekundēm apsteidza Martu.

U8 grupā puišiem atkal pārāks bija Ričards Muciņš (“ASI”), uzvarot abos startos jau trešo posmu pēc kārtas. Pirmajā posmā, kad šai grupai norisinājās tikai sprints, Ričards nepiedalījās. Šoreiz nestartēja otrās vietas ieguvējs otrajā un trešajā posmā Emīls Rudzītis, bet Krievānes slidošanas skolai godalgotu vietu nodrošināja Patriks Rullis, kurš bija otrais 200m sprintā, bet trešais 500m distancē. Ar Patriku vietām samainījās – trešais 200m, bet otrais 500m – pagājušo posmu izlaidušais Aleksis Kaļetovs no “ASI Skibox”. Jau trešo posmu un sesto startu pēc kārtas tūdaļ aiz trijnieka paliek Krišs Mazais, kuram vienīgais pjedestāls ir otrā vieta pirmajā posmā. Meitenēm par zaudējumu pagājušā posmā 200m Amandai Eihmanei (“ASI”) revanšējās Anna Krūmiņa (“ASI Skibox”), kura bija pirmā 200m un 500m. Sprintā otrajā un trešajā vietā bija attiecīgi Amanda Eihmane un Loreta Jurēvica (“ASI Skibox”), bet 500m abas par vienu vietu zemāk pabīdīja Alīna Novikova (“ASI Skibox”), kura tieši 500m visos posmos ir bijusi trijniekā, bet visu laiku ārpus trijnieka un tieši 4.vietā 200m.

Pašā jaunākajā grupā U6 puišiem krietni pārāks par citiem un divas uzvaras gan 200m, gan 500m izcīnīja šīs grupas līderis Kristofers Vasaraudzis (“ASI SKibox”), kurš pagājušo posmu izlaida. Otro un trešo vietu ieguva Krievānes slidošanas skolas pārstāvji – Raeins Vīksna un Alisters Salnājs Bērziņš, katram tiekot pa vienai otrai un vienai trešais vietai, Raeinam esot otram 200m, bet Alisteram divas ar pusi reizes garākā distancē.  Meitenēm abos startos visas konkurentes pārspēja Marija Savrucka (ASI Skibox), bet par pārējām godalgām līdzīgi cīnījās trīs meitenes – Katrīna Krūmiņa un Sabīne Ceriņa (abas “ASI Skibox”) un Eva Ozola (“Pantera”). Vienīgā no viņām trim, kas abas startos tika trijniekā, bija Eva Ozola, kurai otrā vieta 200m, bet trešā vieta 500m. Sprintā 200m trešo vietu ieņēma Katrīna Krūmiņa, bet 500m otro vietu izcīnīja Sabīne Ceriņa.

Noslēdzošais piektais posms notiks 9.septembrī turpat Uzvaras parkā.

Ivars Bācis


IMG_0192.JPG
Foto: Mareks Gaļinovskis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv