ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

18 • 01 • 2015

Jaunie kalnu slēpotāji uzsākuši Vilciņa kausu 2015

Sestdien  Siguldā Olimpiskā centra jeb Pilsētas trasē tika aizvadītas ļoti labi noorganizētās un aizraujošās  kalnu slēpošanas sacensības bērniem, kas dzimuši 2005.gadā un vēlāk. Tas bija Vilciņa kausa pirmais posms no četriem kopumā un to rīkoja sporta klubs Ziemeļpols sadarbībā ar Latvijas Slēpošanas savienību un Siguldas Olimpisko centru. Lai arī pa nakti bija uznākuši pluss grādi un sacensību sākumā nedaudz lija, organizatori bija parūpējušies par labu trases stāvokli. Vecāku un treneru atbalsta pavadīti 97 bērni kopumā desmit grupās sacentās divos braucienos milzu slalomā, labākos nosakot pēc abu braucienu laika summas.

Pirmie sacensības uzsāka paši mazākie 2009.gadā dzimušie un jaunāki. Meitenēm pārliecinoši uzvarēja pagājušā gada līdere Heidija Ciaguna, kas aiz sevis atstāja Justīni Baumani un Alesiju Terlanovu. Pirmajā braucienā pārsteidza Elza Zelča, kura ir krietni progresējusi salīdzinājumā ar pagājušo gadu un uzrādīja pirmajā braucienā ātrāko laiku, par trim sekundēm apsteidzot Heidiju. Otro braucienu viņa arī lieliski veica līdz pat 11 vārtiem, bet tad piedzīvoja kritienu un aizslīdēja garām vārtiem pa nepareizo pusi, saņemot diskvalifikāciju otrajā braucienā. Puišiem šajā grupā pārāks bija Sava Aškinezers, bet pārējās godalgotās vietas ieguva Martins Līvmanis un Gustavs Pētersons. Paši jaunākie dalībnieki bija 2011.gadā dzimušie Aleksandra Trapāne un Patriks Ciaguns.

2008.g. dzimušajām meitenēm 1.vietā bija pagājušās sezonas vicelīdere pašā jaunākajā grupā Grieta Amerika, kurai līdzi centās turēt 2.vietas ieguvēja Luīze Līvmane. Trijnieku noslēdza Karla Jansone. Puišiem līdzvērtīgi par uzvaru cīnījās Nils Neo Trapāns un Gustavs Gritāns, abiem ierindojoties tādā secībā kā pagājušā gadā, tātad, Nilam esot priekšā Gustavam.No abiem 10 sekundes atpalika un vēl ciešāk viens otram bija trešās vietas pretendenti Kristofers Vasaraudzis un Henrijs Lejnieks, no kuriem, pateicoties labākam otrajam braucienam, uz trešo vietu pakāpās Vasaraudzis.

Meitenēm 2007.g. atkal nepārspēta bija pagājušā gada uzvarētāja Marta Bērziņa, kurai otrajā braucienā diezgan tuvu (+0,3 s) bija otro vietu ieguvusī Paula Sīmane, bet trešo vietu ieņēma Evelīna Suveizda. Puišiem savu pārākumu turpināja demonstrēt Georgs Šmalcs. Otro vietu ieguva Hugo Beikmanis, bet abu brāļu cīniņā par trešo vietu Krišs Mazais bija par pusotru sekundi ātrāks nekā Miks.

Meitenēm 2006.dz.g. grupā trijniekā iekļuva divas Lauras. Pārliecinošu uzvaru izcīnīja Laura Ciagune. Šoreiz labāk no māsām Saļņikovām nobrauca Frīda, kura ieguva otro vietu un par 0,3 sekundēm apsteidza Lauru Egli, kura tikai par 0,01 sekundi bija ātrāka un aiz trijnieka atstāja Simu Aškinezeri. Pagājušā gada kopvērtējuma uzvarētāja Elza Saļņikova šoreiz palika tikai piektā. Puišiem par nelielu pārsteigumu parūpējās Ričards Hovalko, kurš izcīnīja uzvaru un otro vietu lika samierināties pagājušā gada visu posmu uzvarētājam Rūdolfam Beķerim. Trešajā vietā ierindojās Ralfs Bergmanis, kurš līdzīgajā cīņā par iekļūšanu trijnieka aiz sevis 0,5 – 0,8 sekunžu attālumā atstāja uzreiz trīs konkurentus – Rūdolfu Daukšti, Kristapu Garanču u Kristu Turauski.

Ļoti līdzīga cīņa par uzvaru 2005.g.dzimušajām meitenēm bija starp pagājušā gada divām līderēm Patrīciju Ansonsku un Paulu Putniņu. Abus braucienus veicot nedaudz ātrāk, uzvaru svinēja Paula, Patrīciju atstājot otrajā vietā. Trešo vietu ieguva Katrīna Abāšina, kas par pussekundi apsteidza Tīnu Namsoni. Puišiem 1.vietā bija pagājušā gada uzvarētājs Artemijs Terlanovs, bet cīņā par otro vietu Patriks Pone ar ātrāku 2.braucienu aizgāja garām šogad krietni labāk braucošajam un 3.vietu ieguvušajam Emīlam Rīgertam. Abiem iepriekšminētajiem tuvu bija un 4.vietā ierindojās pagājušā gada vicelīderis Bruno Ģermanis, kuram nākošajos posmos jāmēģina atkārtot pagājušā gada tradīciju ar pakāpšanos par vienu vietu augstāk ar katru posmu.

Visvairāk uzvaras no 10 grupām izcīnīja “Pantera”, kuras kontā 6 uzvaras, ieskaitot visās piecās meiteņu grupās. “Ziemeļpolam” trīs uzvaras, bet pie vienas tika “Virsotne”. Arī godalgotās vietas visvairāk ieguva “Pantera”, kuras jaunie audzēkņi 11 reizes kāpa uz goda pjedestāla. Ziemeļpolam 9 godalgas, “Apex” trīs, pa divām “Traverss-V”, “Virsotne” un “Kore”, bet vienreiz trijniekā iekļuva “ASI-Skibox” pārstāvis.

Sacensību norisei palīdzēja “FANS prosport”, veikalu tīkls “Elvi”, viesu nams “Livonija”, dizains&būve “Mansarda”, “Tiropa”. Nākošais posms notiks jau nākošajā sestdienā 24.janvārī turpat Olimpiskā centra trasē.

9 Komentāri

Jaukas sacensības sanāca.

18 • 01 • 2015 / 19:23
smuki

18 • 01 • 2015 / 21:21
Kam svētdienas vakarā nebija ko darīt un salika saites uz vecām afišām un info? :)

19 • 01 • 2015 / 17:51
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv