ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 13°C
Vējš: 7m/s

Jaunumi

11 • 06 • 2015

Jaunāko grupu un tautas klases rezultāti “Skibox balvas” 2.posmā

Saistītā informācija

U14 grupā (2001./2002.g.) puišiem četri dalībnieki bija sadalījušies “pa pāriem”, Haraldam Dernovam (SK ASI) ar Rodžeru Petaku (Filter) cīnoties par pirmo vietu, bet Sandim Reinsonam (BJC Laimīte) ar Edgaru Ņezamovu par trešo vietu. Abos dueļos gan 500m sprintā, gan 4,8km distancē virsroku ņēma vieni un tie paši, tādējādi Haraldam izcīnot uzvaras un Rodžeram otrās vietas, bet Sandis tika pie divām trešajām vietām. Sprintā Haralds Dernovs uzvarēja ar pusotras sekundes pārsvaru un viņa laiks 55,24 sekundes, starp citu, dotu pirmo vietu arī junioru grupā, bet distancē Haralds tikai pēdējos metros spēja izraut uzvaru, par 0,02 sekundēm apsteidzot finiša taisnē līderpozīcijās ieskrituļojušo Rodžeru.

Meitenēm šajā grupā bija trīs dalībnieces, taču atšķirībā no puišiem vietu izvietojums gan pamainījās. Sprintā Santa Pētersone (Laimīte) sīvā cīņā pārspēja komandas biedreni Alīnu Savrucku, bet Katrīna Trektere no “Apex” ierindojās trešajā vietā. 4,8km distancē visas trīs kopā vēl ar divām vadošajām U12 grupas meitenēm slidoja kopā visu distanci, un tikai pēdējā aplī, nesagaidot vēl finiša taisni, noskaidrojās vietu sadalījums. No šo divu meiteņu grupu kvinteta finiša taisnē bija palikusi trijotne, kurā no U14 grupas bija tikai Alīna Savrucka, kura, neskatoties uz piekāpšanos divus gadus jaunākajai Patrīcijai Sniķerei, savā grupā svinēja uzvaru. Katrīna Trektere atpalika 4,5 sekundes un tika pie otrās vietas, trešajā pozīcijā atstājot sprinta uzvarētāju Pētersoni.

U12 grupā (2003./2004.g.) puišu konkurencē pārākumu demonstrēja un abois startos uzvarēja Viktors Kokins (ASI Skibox), kurš 4,8km distancē līdz vidum bija netālu arī no abiem vadošajiem U14 grupas pārstāvjiem. Atkal par otro vietu cīnījās Rihards Ordelovskis (ASI Skibox) ar Māri Šternmani, tikai šoreiz viņi vietām nesamainījās, jo abos startos otro vietu ieguva Rihards. Ja 500m sprintā Rihards otro posmu pēc kārtas Māri apsteidza par vienu sekundes desmitdaļu, tad distancē Mārim šoreiz bija lēnāks temps nekā pirmajā posmā un vairs nespēja konkurēt ar Rihardu. Meitenēm par pārsteigumu parūpējās šajā sezonā progresējusī Līva Kreitāle (ASI Skibox), kas finiša spurtā par piecām sekundes simtdaļām apsteidza Patrīciju Sniķeri (BJC Laimīte). Stabila trešā vieta Agatei Priedītei (BJC Laimīte). Kā izrādījās, sprintā “pie vainas”, ka sanāca palikt otrajā vietā, bijusi mammas prombūtne, bet otrajā startā Patrīcijas mamma jau bija atskrējusi no skolas sapulces, un tas palīdzēja meitai uzvarēt otro posmu pēc kārtas 4,8km distancē, atkal pārspējot vecākās grupas meitenes. Ar Patrīciju visu distanci kopā noskrituļoja un finišā tikai pussekundi piekāpās komandas biedrene Agate Priedīte, kurai otrā vieta. Līva Kreitāle 4,8km vairs nespēja konkurēt ar abām “Laimītes” pārstāvēm un, zaudējot pusotru minūti, ierindojās trešajā vietā.

Kaut arī vairākās grupās bija sīvas, aizraujošas cīņas par uzvaru, tomēr no mazākajām grupām tieši U10 grupā (2005./2006/g/) bija vislīdzīgākā cīkstēšanās, ņemot vērā abus dzimumus. Puišiem pirmajā posmā abos startos finiša spurtā, pārspējot Ņikitu Ļaščenko (ASI Skibox), uzvaru izrāva Dāvis Mazais (Apex), tad šoreiz abos startos revanšs izdevās Ņikitam. 500m sprintā viņš negaidīti pārliecinoši Dāvi apsteidza par 3 sekundēm, bet 2,4km distancē nonāca līdz ierastajam sprinta finišam, kur šoreiz par 0,12 sekundēm ātrāks izrādījās Ļaščenko. Uz stabilu trešo vietu sevi atkal pieteica Rainers Kreitāls. Meitenēm otro posmu pēc kārtas abos startos labāko trijnieku aizņēma “26.jūlijs” no ASI Skibox, proti, šajā datumā Vārda dienu svinošās meitenes, kurām mīļākā trases vieta ir pati tālākā 200m cilpa. Atšķirībā no puišiem meitenēm sanāca atkārtot pirmā posma scenāriju, kad līdzīgā cīņā 500m sprintā Ance Grosberga pārspēja Annu Krūmiņu, bet 2,4km distancē Anna revanšējās Ancei. Atkal divas trešās vietas Ancei Kucinai, taču šoreiz Ancei jau bija daudz tuvāk savām komandas biedrenēm un, iespējams, nākamajā posmā jau varētu kādu apdzīt.

U8 grupā (2007./2008.g.) meitenēm atkal abu “ASI Skibox” pārstāvju starpā cīņā par uzvaru Alīna Novikova pārspēja Amandu Eihmani, bet šoreiz “ASI Skibox” sanāca pilns godalgoto trijnieks, jo trešā abas reizes finišēja Evita Ezera. Kaut arī pirmā posma trešo vietu ieguvēja Laine Stumbre no “Apex” nostartēja tāpat kā pirms mēneša, tomēr šoreiz trijniekā neizdevās tikt, jo krietni ātrāka pēc četrām nedēļām bija palikusi Evita. Puišiem divas stabilas uzvaras Krišam Mazajam, savā ziņā kompensējot brāļa palikšanu otrajā vietā. Toties par otro vietu abos startos ļoti līdzīgi spēkojās Kristofers Vasaraudzis (ASI Skibox) un Kristaps Ņezamovs, Kristoferam ņemot virsroku sprintā par 0,4, bet 1km distancē par 0,1 sekundi. Tā kā pirmo trīs vietu ieguvēji bija palikuši ātrāki (liekajā daļā grupu tika uzrādīti labāki rezultāti nekā pirmajā posmā, bet tas ir tikai likumsakarīgi, jo ir vairāk laika sanācis patrenēties nekā pirms pirmā posma – aut.piez.), tad šoreiz trijniekā neizdevās iekļūt pirmā posma uzvarētājam 2,4km un trešās vietas ieguvējam sprintā Ralfam Konradam (Laimīte).

U6 grupa (2009.g. un jaunāki) meitenēm ar 12 dalībniecēm bija viskuplāk pārstāvētā sporta grupa (vairāk bija tikai fitnesa 1 grupā meitenēm, kur uz starta izgāja 14 dalībnieces – aut.piez.). 200m sprintā Ievai Kucinai no “ASI Skibox” izdevās pārspēt parasti pirmajās divās vietās finišējošās komandas biedrenes Sabīni Ceriņu un Katrīnu Krūmiņu, bet 500m viņai atkal palika aiz trijnieka, jo otro posmu pēc kārtas šajā distancē trešo laiku uzrādīja Ronja Ozola no “Merkurs”. Tikmēr Ceriņas un Krūmiņas ļoti līdzīgajā divcīņā pirmo reizi šosezon pārāka bija Katrīna Krūmiņa, kas tika pie savas pirmās uzvaras. Pēc pagājušās sezonas četru labāko pāriešanas uz U8 grupu šogad pašā jaunākajā grupā puišiem dominē Dāvids Ulmanis (BJC Laimīte), kas ir krietni priekšā saviem vienaudžiem, tomēr viņam vēl ir jāpieliek, lai būtu ātrāks par sava vecuma meitenēm. Dāvida komandas biedram Miķelim Priedītim atkal divas trešās vietas, bet Lūkasam Mazajam šoreiz tikai ceturtā vieta, bet abos startos otro vietu ieguva pirmajā posmā nestartējušais Gustavs Dūšelis (SK Merkurs).

Jaunākajā fitnesa grupā (2005.-2008.g.) uzvarēja Beatrise Kisiela, bet puišiem laurus sadalīja Aleksandrs Petkevičs un Uldis Ozols. Fitnesa 2 grupā (2001.-2004.g.) pārliecinoši uzvarēja Armands Eglītis, bet meitenēm pa vienai uzvarai Agatei Cirkšei un Katrīnai Ulmanei, bet pašā vecākajā Fitnesa grupā (1996.g. un vecāki) pārākumu turpināja demonstrēt Vineta Agliša, bet vīriem pa vienai uzvarai Mārcim Mazajam un Jāni Glāzniekam.

Dalībnieku skaits, salīdzinot ar pirmo posmu maijā, otrajā posmā bija audzis, sasniedzot jaunu rekordu no visām sezonām – 135 skrituļslidotāji.


2 Komentāri

Labas sacensibas:)

11 • 06 • 2015 / 18:04
Šodien papildināju vārdu krājumu ar "kvintetu":)

11 • 06 • 2015 / 21:53
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv