ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

02 • 02 • 2015

Interesantas un dramatiskas cīņas Latvijas kausā slalomā jauniešiem

Saistītā informācija

Šodien Latvijas kausa kalnu slēpošanā pirmā posma otrajā sacensību dienā, ko Kordes trasē Siguldā rīkoja Latvijas Slēpošanas savienība, visu trīs jauniešu grupu pārstāvji sacentās slalomā, kurā tāpat kā pirmajā dienā iepriekšējās divās disciplīnās veica divus braucienus. Dalībnieku skaits nedaudz zem simta – 98 kalnu slēpotāji. Siltajos laika apstākļos mīkstais trases segums radīja izdangātību un sarežģīja daudziem braukšanu. Mūsu kalnu slēpotājiem konkurenci Latvijas kausā sastādīja arī igauņi un baltkrievi.

Vecākajā U16 grupā (1999./2000.g.) pēc neveiksmes un izstāšanās milzu slalomā šodien slalomā diemžēl līdzīgu likteni piedzīvoja līdere Žanete Gedra. Pēc vairākām ceturtajām un piektajām vietām beidzot ne tikai trijniekā iekļuva, bet pie pirmās uzvaras Latvijas kausā tika Agnese Sakoviča. Trešo reizi trijniekā iekļuva Arta Irbe, kura divu trešo vietu kolekciju papildināja ar otro vietu. Beāte Abāšina apmainījās ar Artu vietām milzu slalomā un bija trešā slalomā, aiz pjedestāla atstājot baltkrievieti. 

Puišiem pēc pirmā brauciena vadībā ar 0,06 sekunžu pārsvaru pār Klāvu Vorslavu bija baltkrievs Dzmitrijs Staraženka. Otrajā braucienā baltkrievs nobrauca par pussekundi ātrāk un izcīnīja uzvara, bet labākajam no mūsējiem Klāvam Vorslavam otrais pjedestāls trijās disciplīnās un labākais rezultāts – 2.vieta. Milzu slaloma uzvarai trešo vietu slalomā pievienoja Daniels Loss, bet supergigantā un milzu slalomā 2.vietu ieguvušais Mārtiņš Zvīnis šoreiz palika 4.vietā. 

U14 grupā (2001./2002.g.) ar ātrāko laiku pirmajā braucienā uz trešo uzvaru Latvijas kausa pirmajā posmā pretenzijas pieteica Laura Bērziņa, kura arī otrajā braucienā uzrādīja ātrāko laiku. Līdz ar to labākā no Laurām B. „nosmēla visu krējumu” un nodrošināja trīskāršu uzvaru. Turklāt, Laurai arī absolūti labākais laiks no visām meiteņu grupām. Rēzija Krastiņa izcīnīja otro vietu, bet pēc sestdien iegūtajām divām ceturtajām vietām beidzot trijniekā iekļuva Karlīna Lāce. Viņa bija ļoti tuvu arī trešajai ceturtajai vietai, bet vicelīdere pēc pirmā brauciena Helēna Mūrniece izstājās otrajā trasē. Savukārt pirmajā braucienā izstājās supergiganta un milzu slaloma divu otro vietu ieguvēja Sonija Aškinezere. 

Puišiem U14 grupā lielu pārsvaru (1,66 s) pirmajā braucienā ieguva Pauls Rubenis, kurš otrajā braucienā vēl vairāk attālinājās no tuvākajiem konkurentiem un izcīnīja savu pirmo uzvaru karjerā Latvijas kausa posmos. Viņš bija uzvarējis pirms diviem gadiem Latvijas čempionātā milzu slalomā. Vislabāko panākumu no trim disciplīnām guva otro vietu ieguvušais Mārcis Beitāns. Lauras Bērziņas panākumu atkārtot neizdevās supergiganta un milzu slaloma uzvarētājam Edgaram Žurevskim, bet vismaz Edgars tika trijniekā arī trešajā disciplīnā. Pirmajā braucienā izstājās iepriekšējās divās disciplīnās trijniekā iekļuvušais Lauris Opmanis, kurš kā trases iebraucējs otrajā braucienā uzrādīja laiku, kuru pārspēja tikai U16 grupas uzvarētājs baltkrievs Staraženka.

Jaunākajā U12 grupā (2003./2004.g.) puišiem trešo godalgoto vietu un otro uzvaru nopelnīja Kristofers Gulbis, kas aiz sevis atstāja igauni Hansu Danilasu. Pēc izstāšanās milzu slalomā otro reizi uz pjedestāla tika supergiganta uzvarētājs Viktors Kokins. Meitenēm visu goda pjedestālu šoreiz aizņēma jaunākās dalībnieces no 2004.g. Vienīgā, kas visās disciplīnās tika trijniekā, bija Samanta Līcīte, slalomā tiekot pie otrās uzvaras Latvijas kausa pirmajā posmā. Supergiganta uzvarētājai Diānai Daukštei otrā vieta, bet otra labākā milzu slalomā Helēna Ērenpreisa šoreiz trešā. 

Ivars Bācis

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv