ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

31 • 01 • 2015

EJOF slalomā Klāvam Rubenim 26.vieta

Saistītā informācija

Šodien Eiropas Jaunatnes Olimpiskajā festivālā (EJOF), kas notiek Austrijā/Lihtenšteinā, kalnu slēpošanā slaloma disciplīnā puišiem (1997./1998.g.) no 107 dalībniekiem 26.vietu ieguva Klāvs Rubenis, bet 32.vietā ierindojās Elvis Opmanis.

Šodien Lihtenšteinā EJOF noslēdzošajā individuālajā disciplīnā kalnu slēpošanā puiši sacentās slalomā. Līdzīgi kā vakar meitenēm arī šodien diviem mūsējiem diemžēl sacensības beidzās jau pirmajā braucienā. Un šie divi, kurus piemeklēja neveiksme, bija Žaks Gedra un Dāvis Zvejnieks. Līdz ar to riskējošajam Žakam Gedram neizdevās tikt pie rezultāta nevienā no divām disciplīnām. Kaut arī spēku samēri nav vienādi, tomēr puišiem mūsu komandā tie ir līdzīgāki nekā meitenēm.  Pēc uzrādītajiem iepriekšējiem rezultātiem pirmais numurs komandā ir Žaks Gedra, bet viņš salīdzinoši bieži izstājas, un diemžēl tā sanāca arī abos startos EJOF. Tomēr par salīdzinoši augstu vietu varēja pacīnīties arī abi vecākie dalībnieki mūsu komandā Klāvs Rubenis un Elvis Opmanis. Viņiem tas arī izdevās, tiesa, ļoti daudzi no labiem braucējiem izstājās, pirmajā braucienā vien izkrita 40 dalībnieki.

Pirmajā braucienā savstarpējā cīņā pa divām ar pusi sekundēm ātrāks bija Klāvs, taču no līdera viņš atpalika daudz - 6,13 sekundes un tobrīd ieņēma 40.vietu, bet Elvis, kuram sanāca kļūdīties, 12 vietas zemāk. Otro braucienu abi veica vienādi, Elvim nobraucot par vienu sekundes simtdaļu ātrāk nekā Klāvam, bet 6,3 sekundes braucienā atpaliekot no līdera, kuram pat otrā laika uzrādītājs zaudēja vairāk kā sekundi. Otrajā braucienā 16 no Klāvam Rubenim priekšā esošajiem dalībniekiem izstājās, vienu diskvalificēja, bet trīs o aizmugurē esošajiem apsteidza, tad beigās sanāca 26.vieta (+11,50 s), kas viens no labākajiem rezultātiem no Latvijas pārstāvjiem EJOF (pagājušā gadā Miks Zvejnieks ar 10.vietu sasniedza visaugstāko vietu – aut.piez.). Elvim Opmani sanāca pat 20 vietu kāpums, ierindojoties 32.vietā (+14,08) no 44 abos braucienos finišu sasniegušajiem. Igaunijas un Lietuvas pārstāvis nefinišēja.

Pēc pirmā brauciena ar sekundes pārsvaru pār otrajā vietā esošo austrieti Rafaēlu Hāzeru bija Klemāns Noels no Francijas, kurš mēneša sākumā Eiropas kausā slalomā par vienu sekundes desmitdaļu un divām vietām bija priekšā Kristapam Zvejniekam. Taču otrajā braucienā francūzis pieļāva lielu kļūdu un izšķērdēja savu lielo pārsvaru un atkrita uz piekto vietu, kamēr Rafaēls teicami veica otro braucienu, tuvākos sāncenšus pārspējot vairāk nekā par sekundi, un divu braucienu summā uzvarēja ar pusotru sekundes pārsvaru.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv