ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

23 • 03 • 2015

E.Gasūnai un L.Bondarei labākie punkti trešajā dienā FIS slalomā Somijā

Trešajā dienā Pihē (Somija) FIS (Starptautiskā Slēpošanas federācija) sacensībās slalomā uzvaras svinēja Somijas kalnu slēpotāji Maks Lūkko un Sāna Ahonena, bet Latvija pirmo dienu palika bez godalgām, jo Kristaps Zvejnieks, esot trešajā pozīcijā, izstājās otrajā braucienā, bet Lelde Gasūna nepiedalījās. Labākos rezultātus no mūsējiem uzrādīja Evelīna Gasūna un Miks Zvejnieks, kuri ieņēma attiecīgi 4. un 8.vietu, bet E.Gasūna ar Lieni Bondari, kas bija cieši viena aiz otras, tika pie karjeras labākajiem punktiem – 47 FIS punkti.

Vakar Somijas ziemeļos aiz polārā loka Pihē noslēdzās Latvijas Slēpošanas savienības rīkotais Baltijas kauss kalnu slēpošanā un arī FIS sacensības sērijā slaloma disciplīnā. Dāmām konkurence bija nedaudz mazinājusies, jo nepiedalījās iepriekšējo divu dienu uzvarētāja Lelde Gasūna, Latvijas izlases dalībniece Agnese Āboltiņa, kā arī divas spēcīgas somietes – piektdienas otrās vietas ieguvēja Hilla Hanola un sestdien trijniekā iekļuvusī Nea Lūkko. Sievietēm uz starta izgāja 23 kalnu slēpotājas no piecām valstīm.

Pēc pirmā brauciena vadībā ar pussekundes pārsvaru izvirzījās Somijas junioru čempione un pirms nedēļas FIS sacensībās Tahko uzvarējusī Janīna Makinena, kas vienīgā pirmo trasi veica zem 50 sekundēm – 49,71 sekunde, taču otro dienu pēc kārtas viņai godalga gāja secen, jo Janīna atkal izstājās otrajā braucienā. Līdz ar to no otrās vietas uz pirmo pakāpās pagājušā gada 27.vietas ieguvēja pasaules junioru čempionātā Sāna Ahonena, bet no trešās uz otro Zviedrijas piektā labākā juniore Luīze Vedīna. Tā kā ceturtajā vietā esošā somiete Emīlija Niemi sliktāk veica otro braucienu, tad šķita, ka pēc pirmā brauciena sešinieka beigās atrodošās Evelīna Gasūna vai Liene Bondare varētu iekļūt trijniekā un nodrošināt Latvijai godalgotu vietu trešo dienu pēc kārtas. Taču viņām kāju priekšā aizlika sestdien otro vietu izcīnījusī un Eiropas Jaunatnes Ziemas Olimpiskā festivāla 27.vietas ieguvēja somiete Rīka Honkanena, kura uzrādīja absolūti labāko laiku otrajā braucienā, tādējādi pakāpjoties no devītās uz trešo vietu.

Evelīnai un Lienei līdz trijniekam pietrūka vairāk nekā pussekundi, tomēr cīņā par 4.vietu un labākās statusu Latvijas pārstāvju vidū viņas abas divu braucienu summā šķīra tikai 0,04 sekundes. Ar šādu ļoti mazu pārsvaru ātrāka bija Evelīna Gasūna, atkārtojot līdz šim labāko vietu FIS sacensībās. Savukārt Lienei Bondarei gan trijās FIS sacensībās, gan pirms tam trijās citās disciplīnās Baltijas kausa ietvaros nemanīga otrā vieta mūsējo vidū. Trešā no Latvijas pārstāvēm bija desmitnieku noslēgusī Ieva Meldere, kurai tā arī nevienā no trim slaloma dienām neizdevās veikt divus labus braucienus.

Liene Bondare

Vīriešiem, kur atkal piedalījās vairāk nekā piecdesmit dalībnieki no 9 valstīm,  pirmais brauciens sākās labi priekš mums. Kristaps Zvejnieks tāpat kā iepriekšējās dienas atradās diezgan labā trešajā pozīcijā, atpaliekot no līdera soma Maksa Lūkko 0,31 sekundi, bet no otrās vietas Juho Dāla tikai divas sekundes simtdaļas. Tikmēr Miks Zvejnieks uzrādīja desmito laiku (+1,23 sekundes). Pavisam nedaudz – attiecīgi 0,13 un 0,2 sekundes – līdz trīsdesmitniekam, lai otro braucienu sāktu pirmie, pietrūka Tomam Sarkanim un Žakam Gedram, kuri uzrādīja 32. un 33.laiku.

Otrajā braucienā pēc pirmā starpfiniša K.Zvejnieks palielināja pārsvaru pret tiem, kas bija startējuši pirms viņa un kas bija aiz pirmajā braucienā, tomēr trases vidusdaļā pēc pieļautās kļūdas un vārtu neizbraukšanas iepriekšējās divās dienās otro un pirmo vietu izcīnījušais K.Zvejnieks izstājās. Lai arī Mikam Zvejniekam, neskatoties uz 16.rezultātu otrajā braucienā, izdevās pakāpties augstāk, tomēr vairāki Ziemeļvalstu pārstāvji bija ātrāki divu braucienu summā, un līdz godalgotajai vietai Mikam nebija reāli aizsniegties. Viņš svētdien bija labākais no mūsējiem, ieņemot 8.vietu (+1,52 s) un uzrādot šīs sezonas otro labāko rezultātu – 30,38 FIS punkti. Toms Sarkanis trešo dienu pēc kārtas bija otrais starp latviešiem ar ieņemto 25.vietu (+5,61 s), bet vienam no visjaunākajiem dalībniekiem Žakam Gedram, kurš ierindojās 27.vietā (+6,1 s), otrreiz trešais rezultāts no Latvijas kalnu slēpotājiem.

Tikmēr savas pirmās divas vietas saglabāja somi, šogad divpadsmitajam labākajam junioram pasaulē Lūkko uzvarot, bet pasaules junioru čempionātā 20.vietu ieguvušajam Dālam izcīnot otro vietu (+0,19 s). No septītās uz trešo vietu pakāpās pirmās dienas uzvarētājs Dans Aksels Grāns no Zviedrijas (+0,62 s), kuram tikai 0,01 sekunde piekāpās un ceturtais palika norvēģis Matiass Venbergs.

LUUKKO Max


6 Komentāri

portāls DIENA
23 • 03 • 2015 / 17:29
Ļoti smukas ziņas!!!

23 • 03 • 2015 / 19:46
Patiess prieks bija sekot līdzi notikumiem Pihē...
L.
24 • 03 • 2015 / 09:21
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv