ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

27 • 11 • 2014

K.Zvejnieks trešais FIS milzu slalomā Somijā, E.Gasūna atkal labākā no mūsējām

Otrajā dienā Pihē Somijā notiekošajās FIS sacensībās milzu slalomā vīriešiem 92 dalībnieku vidū Kristaps Zvejnieks izcīnīja godalgoto trešo vietu, uzvarētājam somam Kallem Peltolam zaudējot 0,31 sekundi. Labāko rezultātu no Latvijas kalnu slēpotājām uzrādīja Evelīna Gasūna, kas 67 dalībnieču konkurencē ieņēma 25.vietu, uzvarētājai Merlei Soppelai no Somijas zaudējot 4,44 sekundes un sasniedzot arī savu punktu rekordu.

Sievietēm sacensības sākās ar vakar iesākto izstāšanās “slimību”, proti, pirmās trīs startējošās nefinišēja, turklāt šīs trīs kalnu slēpotājas nebija “kaut kādas”, bet gan vakar attiecīgi otro, trešo un ceturto vietu ieņēmušās sportistes. Turpinājumā gan viss veiksmīgāk sāka ritēt, jo gandrīz visas no nākamajām 30 nobrauca līdz beigām, taču diemžēl nākamais “izstāšanās vilnis” paņēma līdzi arī mūsu izlases pārstāves Lieni Bondari un Ievu Melderi, kurām izstāšanās otro dienu pēc kārtas, jo vakar abas nefinišējas otrajā braucienā. Toties iepriecināja Evelīna Gasūna, kas pirmajā braucienā līderei zaudēja par sekundi mazāk nekā vakar un uzrādīja 25.laiku – 53,59 sekundes. Tā kā vakar viņa uzstādīja savu labāko rezultātu milzu slalomā – 72,65 FIS punkti, tad šodienas pirmais brauciens viesa cerības uz jaunu punktu rekordu šajā disciplīnā.

Otrajā braucienā Evelīna palaida garām divas dalībnieces, taču arī apsteidza divas priekšā esošās, tā kā beigās saglabāja to pašu 25.pozīciju, divu braucienu summā uzvarētājai otro dienu pēc kārtas Merlei Soppelai zaudējot 4,44 sekundes. Kad punkti vēl nebija aprēķināti, diezgan droši izskatījās, ka varētu būt jauns punktu rekords, jo finišā pieciniekā tika vairākas ar ļoti labiem FIS punktiem un mūsu 17 gadus jaunā kalnu slēpotāja līdzīgā trasē zaudēja par divām sekundēm mazāk nekā trešdien. Un kā beigās izrādījās, tad tiešām Evelīna ieguva zem 60 punktiem – 57,41 FIS punktus, kas ir viņas absolūti labākais rezultāts no visām disciplīnām kopā.  Līdz divdesmitniekam, kur Evelīna bija vakar, pietrūka trešdaļa sekundes, taču jāņem vērā, ka vakar uz 19.vietu no 29.vietas viņai izdevās pakāpties arī tāpēc, ka otrajā braucienā izstājās 10 priekšā esošās kalnu slēpotājas, bet šodien otrajā braucienā izstājās vispār tikai viena, turklāt šī somiete bija tikai 51.vietā.

Arī pārējās mūsējās palika aptuveni tajās pašās vietās, kādās bija pēc pirmā brauciena. Elīnai Nežbortei 40.vieta un 120 FIS punkti (+10,85 s), Elizabetei Šternai 46.vieta un 171 FIS punkts (+16,11 s), Katrīnai Kupčai 50.vieta un 247 FIS punkti (+23,87 s) un Odrijai Baldiņai 52.vieta un 263 FIS punkti (+25,49 s). Visām četrām mūsu 16 gadus jaunajām kalnu slēpotājām, salīdzinot ar vakardienu, izdevās samazināt atpalikšanas deficītu no uzvarētājas par 4-5 sekundēm, kas arī viņām deva labākus punktus nekā savās pirmajās FIS sacensībās vakar.

Kristaps, kurš startēja pats pirmais, šodien vēl labāk veica pirmo braucienu kā vakar un uzrādīja trešo laiku, no līdera Kalles Peltolas atpaliekot tikai 0,26 sekundes. Šoreiz otrajā braucienā nekādas nopietnās kļūdas netika pielaistais un mūsu labākais slalomists nosargāja trešo vietu, uzvarētājam Peltolam zaudējot 0,31, bet otrajai vietai Artu Niemelam 0,19 sekundes. Pēc vairākiem neveiksmīgiem startiem beidzot pie rezultāta un iegūtas vietas tika Latvijas izlases dalībnieks un Kristapa brālis Miks Zvejnieks, kurš pēc pirmā brauciena bija 29.vietā, bet divu braucienu summā viņš pakāpās uz 24.vietu (+3,08 s), jo otrajā braucienā uzrādīja 14.rezultātu, par Kristapu nobraucot lēnāk tikai trešdaļu sekundes. No Igaunijas trijotnes labākais bija 26.vietu ieņēmušais Vorens Kamings Smits (+3,81 s). No pārējiem mūsējiem Tomam Sarkanim 46.vieta (+7,41 s). Žaks Gedra un Dāvis Zvejnieks nefinišēja pirmajā braucienā.

Sievietēm šovakar vēl paredzēts starts FIS slalomā.

(Papildināts - 27.11.2014 plkst. 16:46)

Race day !!! #Pyha #Gs

A photo posted by Daniels (@daniels_fogelis) on

6 Komentāri

Kristaps pagaidām trešais....

27 • 11 • 2014 / 14:56
Ir trešais:) Un Evelīnai labākie punkti.

27 • 11 • 2014 / 15:10
Burvīgi jaunumi:) Apsveicu:)

27 • 11 • 2014 / 15:33
Beidzot "melnā svītra" pārrauta un labi rezutlāti mūsējiem. Malači arī visi pārējie, kas jaunajā FIS sezonā cenšas.
Ivars
27 • 11 • 2014 / 17:01
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv