ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

26 • 02 • 2015

Barselonā notiks pirmās Pasaules skrituļsporta spēles

Starptautiskā Skrituļsporta federācija (FIRS) paziņojusi, ka 2017.gadā notiks pirmās Pasaules skrituļsporta spēles un tās uzņems Spānijas pilsēta Barselona.

FIRS kongresā Romā, kurā piedalījās pārstāvji no vairāk kā 60 valstīm, balsojumā par pirmo spēļu rīkošanu Barselona pārspēja Peru galvapilsētu Limu.

 "Pasaules skrituļsporta spēles būs atraktīvs pasākums, kurā pirmo reizi vienā sacensību vietā pulcēsies un pasaules čempionu titulus noskaidros 10 disciplīnu pārstāvji: mākslas un ātruma skrituļslidotāji, frīstaila skrituļslidotāji, divu rollerhokeja disciplīnu, skeitborda, nobrauciena, sktituļderbija un kalnu skrituļslēpotāji," izteicies FIRS prezidents Sabatinju Arkau.

Sktituļsports ir viens no sporta veidiem, kas cer uz iekļūšanu olimpisko spēļu sarakstā, un gaidāmās Pasaules spēles ir veids, kā piesaistīt tam lielāku interesi un veidot atpazīstamību, norāda prezidents.

Latvija FIRS ir pārstāvēta ar divām organizācijām - Latvijas "in-line" hokeja federāciju un Latvijas Skeitborda federāciju.

Kā zināms, viens no vadošajiem Latvijas kalnu slēpotājiem Kristaps Zvejnieks vasaras sezonā ar labiem panākumiem startējis skrituļslēpošanas sacensībās, kļūstot par pasaules vicečempionu.

Avots: DELFI.LV

2 Komentāri

Vispār jau skrituļslēpošana ir pavisam cita disciplīna un neietilpst FIRS paspārnē (nu vajadzētu tomēr būt precīzākiem). Bet ziņa pati par sevi laba :)
onkulīc
27 • 02 • 2015 / 14:33
Raksta autori nav bijuši terminoloģiski precīzi- konkrētais sporta veids, kurš līdzīgi kā kalnu slēpošana, tiek slidots ar slidām pa slaloma trasi no kalna, saucās SKRITUĻSLALOMS ( angliski INLINE ALPINE) un ir iekļauts FIRS!
27 • 02 • 2015 / 15:19
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv