ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

10 • 04 • 2015

Arī E.Gasūnai labākie FIS punkti karjerā slalomā

Saistītā informācija

Vakar un šodien Poļarnije Zori Krievijas kausā kalnu slēpošanās un FIS sacensībās slalomā labākos rezultātus no Latvijas izlases dalībniecēm uzrādīja Evelīna Gasūna, kas no dalībniecēm vakar ieņēma 10.vietu, bet šodien uzrādīja 11.rezultātu. Ceturtdien nopelnītie 47,36 FIS punkti ir Evelīnas labākais rezultāts karjerā (šodien pagaidām punkti vēl nav ielikti FIS lapā, bet ļoti iespējams, ka tie varētu būt ne tikai labāki kā vakar, bet arī varētu tikt pārsniegta 40 punktu robeža, jo uzvarētājai zaudēts daudz mazāk un galvgalī pamatā ir tās pašas dalībnieces, taču mīnus ir mazā atstarpe starp pirmo un otro vietu, kas visticamāk nedos tik labus sākotnējos punktus kā vakar – aut.piez.).

Kopā ar četriem Latvijas izlases vīriešiem, lai piedalītos Krievijas kausā un FIS sacensībās kalnu slēpošanā, uz Krievijas ziemeļu ciematu Poļarnije Zori bija devušās arī trīs mūsu izlases meitenes – Evelīna Gasūna, Ieva Meldere un Liene Bondare. Bez viņām un mājiniecēm krievietēm sacentās arī pa vienai pārstāvei no Serbijas, Slovākijas un Francijas, kā arī divas somietes – Sāna Ahonena un Janīna Makinena, kuru konkurenci un pārākumu mūsējās izjuta pirms divām nedēļām Latvijas Slēpošanas savienības rīkotajās FIS sacensībās Pihē Somijā.

Vislabāk abas dienas no Latvijas pārstāvēm nostartēja Evelīna Gasūna. Ceturtdien viņa abos braucienos no uzvarētājas Ksenijas Aļopinas, kas Olimpiskajās spēlēs Sočos slalomā ieguva 23.vietu, atpalika nedaudz virs divām ar pusi sekundēm, kas divu braucienu summā sastādīja 5,25 sekunžu deficītu. Tas Evelīnai deva 10.vietu un 47,36 FIS punktus, par puspunktu uzlabojot līdz šim labāko rezultātu, kas uzrādīts pirms divām nedēļām noslēdzošajā FIS sacensību dienā Pihē. Šodien Evelīna uzvarētājai zaudēja daudz mazāk – 3,53 sekundes, bet ierindojās par vienu pozīciju zemāk – 11.vietā. Atliek gaidīt, kad parādīsies FIS punkti, bet kā jau sākumā minēts, tiem noteikti vajadzētu būt labākiem nekā ceturtdien iegūtie. Šoreiz pirmo vietu izcīnīja 2013.gada septiņpadsmitā labākā juniore pasaulē slalomā Darja Astapenko, kas, pateicoties ļoti labajam pirmajam braucienam, spēja noturēties līderpozīcijās un par 0,29 sekundēm apsteigt pirmās dienas uzvarētāju Aļopinu.

Ieva Meldere ceturtdien abus braucienus veica par nepilnām septiņām sekundēm lēnāk nekā Evelīna un, no uzvarētāja atpaliekot 12,12 sekundes, ierindojās 23..vietā. iegūtie 94,54 FIS punkti ir Ievas šīs sezonas labākais rezultāts sacensībās ārzemēs. Šodien Ieva izstājās pirmajā braucienā. Savukārt, Lieni Bondari neveiksmes piemeklēja abas dienas, un viņa izstājās. Taču rīt un parīt ir milzu slaloms, kur ir iespēja reabilitēties.

1 Komentāri

Labi, turās! Lai izdodas labs sezonas noslēgums!:)

10 • 04 • 2015 / 22:14
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv