ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

07 • 12 • 2014

Agneses Āboltiņas starti FIS sacensībās Norvēģijā

Saistītā informācija

Kamēr liela daļa Latvijas kalnu slēpotāju pēc daudzajiem startiem bija paņēmuši pauzīti šīs nedēļas pirmajā pusē un, kā izrādījās, arī nedēļas nogalē, tikmēr aktīvi startēja Agnese Āboltiņa. Pēc iekļūšanas desmitniekā un 54,29 FIS punktu nopelnīšanas ceturtdien slalomā Agnese vēl trīs dienas turpināja piedalīties FIS sacensībās Jeilū (Geilo), sacenšoties vēlreiz slalomā un arī divas reizes milzu slalomā. Taču noslēdzošajās trīs dienās Norvēģijā studējošajai ķekavniecei neizdevās atkārtot pirmajā dienā sasniegto rezultātu. Vispirms piektdien viņa slalomā ieņēma 16.vietu (1:50,98), no uzvarētājas Karenas Persinas (Beļģija) atpaliekot 5,35 sekundes un nopelnot 62,21 FIS punktu. Atkārtot pirmajā dienā panākto neļāva ne visai veiksmīgais pirmais brauciens, kurā tika uzrādīts 20.rezultāts un kurā viņa līderei zaudēja jau 4,13 sekundes, kas ir vairāk nekā pirmajā dienā divu braucienu summā. Otro braucienu Agnese veica tikai par 1,42 sekundēm lēnāk nekā līdere un spēja pakāpties uz 16.vietu. Šoreiz vadošās brauca stabilāk un no pirmā desmitnieka otrajā braucienā neviena neizstājās.

Sestdien milzu slalomā pāri par 80 dalībnieču konkurencē Agnese Āboltiņa ierindojās 32.vietā, uzvarētājai Ninai Halmei no Somijas divu braucienu summā zaudējot 8,32 sekundes un iegūstot 89,78 FIS punktus, kas šajā disciplīnā ir viņas desmitais rezultāts. Šoreiz Agnese abus braucienus veica ļoti līdzīgi un labākajai zaudēja gandrīz identiski – katrā braucienā nedaudz virs 4 sekundēm. Halme, kura pērn pasaules čempionātā Šladmingā milzu slalomā bija trīsdesmit sestā, otro vietu apsteidza pārliecinoši par 0,91 sekundi, taču atstarpe virs 8 sekundēm ir liela. Arī lai iekļūtu tikai divas vietas priekšā esošajā trīsdesmitniekā, bija jānobrauc par divām sekundēm ātrāk.

Svētdien dalībniecēm vēlreiz bija jāsacenšas milzu slalomā. Pirmajā braucienā Agnesei nesanāca tik labi nobraukt, un viņa uzrādīja laiku ceturtā desmita vidū, no līderes atpaliekot gandrīz piecas sekundes, kas lika saprast, ka neizdosies pietuvoties savam labākajam rādītājam milzu slalomā (66 FIS punkti) un visticamāk būs jārēķinās ar sestdien uzrādītajiem punktiem. Savam labākajam rezultātam viņa nepietuvojās, taču diezgan labi veiktais otrais brauciens, kur līderēm mūsu kalnu slēpotāja zaudēja nedaudz virs divām sekundēm un divu braucienu summā 6,73 sekundes, ļāva Agnesei vakardienas rezultātu uzlabot par 13 punktiem un nopelnīt 76,92 FIS punktus, kas ir viņas piektais labākais rādītājs karjerā šajā disciplīnā. Neskatoties uz piekto rezultātu otrajā braucienā, līderpozīcijas saglabāja un otro dienu pēc kārtas uzvarēja Nina Halme, kura tieši ir specializējusies milzu slalomā.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv