ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

04 • 12 • 2014

Agnesei Āboltiņai 9.vieta slalomā Norvēģijā

Latvijas izlases dalībniece un olimpiete Agnese Āboltiņa ieguvusi 9.vietu 80 dalībnieču vidū Norvēģijā Geilo notikušajās Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās slalomā. Agnese divu braucienu summā no uzvarētājas Klāras Livkas (Slovēnija) atpalika četras sekundes un uzrādīja karjeras otro labāko rezultātu – 54,29 FIS punkti.

Norvēģijā studējošā un trenējošā Agnese Āboltiņa jauno sezonu atklāja pagājušās nedēļas nogalē. Kamēr lielāka daļa mūsējo sacentās Somijā Sallā, tikmēr Agnese nostartēja divās FIS sacensībās slalomā Norvēģijas kalnu ielejā Geilo. Vietas nebija augstas – 60. un 42.vieta – taču otrajā dienā iegūtie 72 FIS punkti bija tīri pieklājīgs rezultāts. Un pēc trīs dienu pārtraukuma šodien Agnese atkal stājās uz starta līnijas FIS sacensībās slalomā turpat Geilo. Nedaudz vairāk nekā pusi no 80 dalībniecēm veidoja pirmo vai otro gadu junioros startējušās meitenes, taču bija arī vairākas 20 gadīgas un vecākas sportistes. Bez mājiniecēm norvēģietēm un mūsu sportistes piedalījās arī kalnu slēpotājas no Islandes, Slovēnijas, Andoras, Čehijas, Itālijas, Somijas, Lielbritānijas, Horvātija, Zviedrijas, Dānijas, Krievijas, un Polijas.

Pirmo braucienu viņa veica 52,35 sekundēs, par divām ar pusi sekundēm atpaliekot no līderes. Labāko sešnieks nebija tālu – pussekundes attālumā, taču divās desmitdaļās sekundes aiz ķekavietes bija veselas sešas konkurentes. Tā kā tikai divām dalībniecēm FIS punkti bija zem 30, tad sākotnējie punkti nesolījās būt ļoti augsti, kas nozīmēja, ka otrajā braucienā Agnesei bija jācenšas līderēm zaudēt mazāk, lai iegūtu labus punktus. Neskatoties uz to, ka otrajā braucienā mūsu kalnu slēpotāja uzrādīja 13.laiku un labākajai otrajā braucienā zaudēja 2,12 sekundes, tomēr divu braucienu summā viņa no uzvarētājas neatpalika vairāk nekā četras sekundes, jo nevienai no vadošajām trim pēc pirmā brauciena otrajā neizdevās uzrādīt labāko laiku. Agnese no uzvarētājas Klāras Livkas atpalika 3,99 sekundes un ieņēma 9.vietu, par divām sekundes desmitdaļām apsteidzot desmitnieku noslēdzošo islandieti Vilhjalmsdotiru, kura Sočos slalomā bija 34.vietā. A.Āboltiņa ieguva 54,29 FIS punktus, kas Latvijas kalnu slēpotājai ir otrs labākais rezultāts karjerā, par diviem ar pusi punktiem atpaliekot no paša labākā rādītāja, kas sasniegts šogad marta beigās. Bija tuvu iespēja iegūt labākos punktus un varbūt pirmo reizi tikt zem 50 FIS punktiem, taču slovēniete ar labāko reitingu 21 FIS punktu Eli Pluta, kurai vienīgajai no dalībniecēm ir pasaules kausu pieredze, pirmā brauciena atrādās trešajā pozīcijā, bet otrajā braucienā nefinišēja.

Vīriešu konkurence bija daudz stiprāka, ko arī parāda pirmo divu vietu ieguvēju nopelnītie 11 FIS punkti. Godalgoto trijniekā iekļuva tikai norvēģi, Uzvaru svinēja četras reizes pasaules kausa posmos trīsdesmitniekā tikušais Jonatans Nurdbotens, kas aiz sevis 0,09 sekundes atstāja divas reizes pasaules kausos trīsdesmitniekā pabijušo Trulsu Johansenu, bet “tikai” trešais bija pirms divām ar pusi nedēļām pasaules kausā Levi ceturto vietu ieguvušais Sebastjans Sulevogs.

Rīt dalībnieki vēlreiz sacentīsies slalomā, bet sestdien un svētdien ir paredzēts milzu slaloms.

4 Komentāri

Prieks lasīt:) un lai Agnesei veicas:)

04 • 12 • 2014 / 21:31
Prieks par Agnesi! daudz ieguldīts, lai apskrietu' kalniešus .
04 • 12 • 2014 / 22:53
Lai veicas!
Pārsla
05 • 12 • 2014 / 13:24
Kalnu slēpotājai Āboltiņai 16.vieta FIS kategorijas sacensībās Norvēģijā - Sports - DELFI
http://m.delfi.lv/sports/article.php?id=45307322
LETA
06 • 12 • 2014 / 00:19
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv