ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

02 • 05 • 2015

Agnesei Āboltiņai 10.vieta un otrie punkti supergigantā Norvēģijā

Ar 10.vietu un otrajiem labākajiem FIS punktiem supergigantā, kas iegūti Norvēģijas kalnu ciematā Hemsedālē notikušajās Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās kalnu slēpošanā, trešo sezonu junioru grupā noslēgusi Latvijas izlases dalībniece Agnese Āboltiņa.

Pagājušās nedēļas beigās vairāki Latvijas izlases kalnu slēpotāji, kas startēja FIS sacensībās Tarnebī (Zviedrija), nebija vienīgie, kas šajā laikā vēl turpināja sezonu un nebija nolikuši kalnu slēpes un zābakus garāžā līdz nākamajai sezonai, jo Norvēģijā dzīvojošā Agnese Āboltiņa pagājušās nedēļas beigās un šīs nedēļas sākumā piedalījās dažās FIS sacensībās, kas norisinājās skaistu dabas ainavu ieskautajā Hemsedālē, kas atrodas starp Oslo un Bergenu, nedaudz uz augšu no šo divu lielāko Norvēģijas pilsētu savienojošās dzelzceļa līnijas. Pagājušās nedēļas nogalē vispirms tur notika sacensībās slalomā, bet šonedēļ otrdien dāmas divas reizes sacentās ātrumdisciplīnā supergigantā. Mājiniecēm norvēģietēm nebija dažu vadošu slēpotāju, tomēr neiztika bez pasaules čempionātā startējušajām. Vēl Hemsedālē uz starta izgāja pa kādai somietei, zviedrietei, islandietei un slovākietei. Vīriešu konkurencē bija vēl spēcīgāka, jo neiztika bez pasaules kausa posmu godalgoto vietu ieguvēju un abu labāko norvēģu slalomistu Henrika Kristofersena un Sebastiana Sulevoga līdzdalības.

Slalomā Agnesei izdevās uzrādīt šīs sezonas ceturto labāko rezultātu punktos (65,47 FIS punkti), ierindojoties, 19.vietā, taču starts kopumā nebija sekmīgs, galvenokārt, dēļ pirmā brauciena, kur sanāca kļūdīties un no labākajām atpalikt gandrīz piecas sekundes. Tas arī neļāva tikt pie jauna punktu rekorda, jo otro braucienu mūsu kalnu slēpotāja veica jau krietni labāk, līderēm zaudējot tikai sekundi vai pat mazāk (vienīgi labāka laika uzrādītāja otrajā braucienā bija par 1,7 sekundēm ātrāka – aut.piez.).

Otrdien notika divas sacensības supergigantā, katrā veicot pa vienam braucienam. Agnese abās trasēs uzrādīja gandrīz vienādu rezultātu – 1;13,91 un 1;13,80, taču atšķirīgi bija labāko braucēju laiku, tāpēc pirmajās sacensībās atpalikt 3,93 sekundes un iegūt 16.vieta, nopelnot 74 FIS punktus, bet otrajās sacensībās uzvarētājai zaudēts jau par sekundi mazāk, noslēdzot desmitnieku un nopelnot 60,35 FIS punktus, kas par sešiem punktiem atpaliek no viņas rekorda šajā disciplīnā, kas uzrādīts tieši pirms mēneša turpat Hemsedālē. Šis rezultāts ļaus Agnesei uzlabot reitingu par aptuveni vienu punktu, bet no 432.vietas pietuvoties četrsimtniekam izdosies par aptuveni piecpadsmit vietām.

Agneses Āboltiņas komentārs par sacensībām. „Slalomā diemžēl pirmais brauciens galīgi neizdevās kā plānots. Taču otrajā braucienā uzrādīju 12.labāko laiku, ar ko biju ļoti apmierināta! Abos Supergigantos gāja labi, taču otrajās sacensībās izdevās uzrādīt otros labākos punktus, tā kā kopuma esmu apmierināta ar sezonas noslēdzošajām sacensībām.”

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv