ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

26 • 03 • 2015

Āboltiņa ar rekordpunktiem supergigantā atzīmējas Norvēģijas čempionātā

Saistītā informācija

Šodien Norvēģijas čempionātā kalnu slēpošanā, kas norisinās valsts dienvidu pusē esošajā nelielajā ciematiņā Hemsedālē, kombinācijas (supergigants+slaloms) ietvaros notikušajā supergiganta braucienā Latvijas izlases dalībniece Agnese Āboltiņa uzrādīja 14.rezultātu un nopelnīja labākos punktus šajā disciplīnā – 54,15 FIS punkti, bet 16.vieta un iegūtie 82,75 FIS punkti kombinācijā ir otrs labākais rādītājs, tikai par pusotru punktu atpaliekot no viņas labākā sasnieguma.

Pēc neveiksmīgiem startiem un izstāšanām pagājušā piektdienā un sestdienā Latvijas Slēpošanas savienības rīkotajās FIS sacensībās slalomā Somijas ciematā Pihē, Agnese Āboltiņa svētdien nepiedalījās noslēdzošajā trešajā dienā, jo laicīgi devās uz savu pašreizējo dzīvesvietu Norvēģijā, lai sagatavotos vietējam čempionātam, kas parasti norisinās marta beigās. Trešdien nobraucienā, kur uz starta izgāja 42 kalnu slēpotājas no trim valstīm, ieskaitot arī divas somietes, 19 gadus jaunā Agnese ieņēma 16.vietu un ieguva 85,04 FIS punktus, kas faktiski ir vienāds ar mūsu sportistes otro labāko rezultātu (84,99) un par 12,27 punktiem atpaliek no mēneša sākumā pasaules junioru čempionātā Norvēģijā šajā disciplīnā uzstādītā personīgā punktu rekorda. Kaut arī viņa sacensībās labākajai zaudēja pusotru reizi vairāk nekā oficiālajā treniņbraucienā otrdien, tomēr Agnese pati nobrauca par piektdaļu sekundi ātrāk, bet deficīts pret sāncensēm pieauga uz vadošu konkurentu netaupīšanos sacensībās un labāku laiku uzrādīšanu. Viņa uzrādīja laiku 1:41,84 un četras ar pusi sekundes zaudēja uzvarētājai Minai Holtmanei, kura pirms divām nedēļām kļuva par pasaules junioru čempioni Hafjelā (Norvēģijā).

Šodien kombinācijā trijām iepriekšminētajām trim nācijām pievienojās arī 42.vietu pasaules čempionātā slalomā ieguvusī Islandes pārstāve (starp citu, par vienu vietu un 0,03 sekundēm divu braucienu summā viņa bija priekšā A.Āboltiņai – aut.piez.), kopā veidojot 51 dalībnieču sastāvu. Vispirms šajā disciplīnā FIS sacensību ietvaros bija jāveic supergigants, kur Agnese uzrādīja 14.laiku, trasi veicot 1:12,66 un no 16 gadus jaunās šogad EJOF sešiniekā slalomā un milzu slalomā iekļuvušās norvēģietes Kaisas Lies atpaliekot 2,04 sekundes. Mūsu kalnu slēpotāja sasniedza labāko rezultātu un pirmo reizi ieguva šajā disciplīnā zem 60 FIS punktiem – 54,15. Līdz ar to viņas reitings supergigantā nākamajā FIS listē, kas iznāks 2.aprīlī, būs zem 60 FIS punktiem, kas Latvijas izlases dalībniecei varētu ļaut pietuvoties 400-niekam vai pat tajā iekļūt. 

Kombinācijas noslēgumā dalībnieces veica slalomu, kur Agnese uzrādīja 16.laiku, un līdz ar to viņai sanāca noslīdēt divas pozīcijas zemāk no 14. uz 16.vietu. Uzvaru svinēja pagājušā gada vienpadsmitā labākā pasaules juniore Marena Šjelda, kura Latvijas kalnu slēpotāju apsteidza par 4,21 sekundi.

Rīt sacensības individuālajā disciplīnā supergigantā, bet čempionāts noslēgsies ar milzu slalomu un slalomu sestdien un svētdien.

Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv