ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 11°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

26 • 04 • 2015

Abas māsas Gasūnas trijniekā FIS slalomā Zviedrijā

Saistītā informācija

Sestdien Latvijas izlases dalībnieces kalnu slēpošanā Lelde un Evelīna Gasūnas iekļuvušas trijniekā 44 dalībnieču konkurencē Ternabī (Zviedrija) notikušajās FIS sacensībās slalomā, vecākajai māsai Leldei izcīnot otro vietu, bet Evelīnai iegūstot trešo vietu. Tā ir pirmā reize, kad kādas māsas vai brāļi no Latvijas ir trijniekā FIS sacensībās, kā pirmā reize divām Latvijas pārstāvēm uz goda pjedestāla. Leldei Gasūnai vēl viena godalga – trešā vieta sestdien turpat Tarnebī notikušajās otrajās FIS sacensībās slalomā. Kaut arī tās ir tikai parastas un ne tās pašas spēcīgākās FIS sacensības, tomēr tik un tā patīkams fakts.

Neskatoties uz to, ka maziņā Zviedrijas ziemeļu ciemata iedzīvotāju skaits līdzinās tikai kādas palielākas Rīgas mikrorajona blokmājas iedzīvotāju skaitam, tomēr Ternabī ir diezgan labi zināma vieta kalnu slēpotāju aprindās, jo tā ir dzimtā vieta tādiem leģendāriem zviedru kalnu slēpotājiem kā visu laiku labākajam pasaules slalomistam Ingemaram Stenmarkam un Annai Peršonai. Skaistajā apvidū Laponiana ezera krastā esošā kalna nogāzē ik gadu norisinās vairākas FIS sacensības kalnu slēpošanā. Šogad sezonas noslēgumā tur piedalījās arī Latvijas izlases pamatkodols dāmām un arī viens no izlases pārstāvjiem Toms Sarkanis. Daudz labāk veicās mūsu sievietēm, jo Toms finišēja vienā startā, ierindojoties 30.vietā (+10 sekundes).
Kaut arī pēc piektdien iegūtās piektās vietas un uzrādītā labākā rezultāta punktos milzu slalomā sestdien Leldei neizdevās abos startos slalomā pietuvoties savam labākajam rezultātam punktu ziņā, tomēr viņa ieguva divas godalgotas vietas. Vispirms pirmajā startā viņa izcīnīja trešo vietu (+1,73 sekundes) un nopelnīja 36,50 FIS punktus. Pēc pirmā brauciena viņa atradās otrajām pozīcijā, sekundi piekāpjoties līderei un tikai par sešām sekundes simtdaļām apsteidzot savu māsu Evelīnu. Otrais brauciens māsām nesanāca tik labs kā pirmais. Ja Leldei vismaz izdevās noturēties trijniekā, tad Evelīnas uzrādītais 20.laiks otrajā braucienā atmeta viņu no trešās pozīcijas uz astoto. Labākos punktus (89,83 FIS punkti) šajā sezonā slalomā nopelnīja Ieva Meldere, kas ļoti labi veica otro braucienu. Ieva kopsummā uzrādīja 19.laiku (+7,45 sekundes) un tikai par 0,03 sekundēm divu braucienu summā apsteidza divdesmitnieku noslēdzošo Lieni Bondari. Interesanti, ka pirmajā braucienā no 44 startējušām piecu valstu pārstāvēm 18 izstājās, bet otrajā finišu sasniedza visas 26 kalnu slēpotājas.

Kas māsām nesanāca pirmajā startā, izdevās otrajā FIS slalomā, proti, abām iekļūt trijniekā, tiesa ne bez veiksmes palīdzības. Pēc pirmā brauciena viņas noslēdza vadošo sešinieku, atkal abām atrodoties vienai aiz otras un abas šķirot 0,06 sekundēm, taču šoreiz priekšā esot Evelīnai. Abas no līderes atpalika nedaudz virs sekundes. Otrajā braucienā izstājās divas vadošās, ieskaitot šajā sezonā divas reizes pasaules kausa posmos 10.vietu ieguvušo zviedrieti Šarlotu Sefvenbergu, un māsām izdevās ar labu braucienu iekļūt trijniekā, Leldei otrā vieta, bet Evelīnai trešā, pirmo reizi FIS sacensībās ārpus Latvijas iekļūstot trijniekā. Pēc pirmā brauciena līdzīgi cīnījās Ieva Meldere un Liene Bondare, taču šoreiz līdz beigām abu līdzīgais duelis nesanāca, jo otrajā braucienā Ieva nefinišēja, bet Lienei kopvērtējumā 17.vieta (+5,15 sekundes). Kaut arī L.Bondares nopelnītie 75 FIS punkti gandrīz par trīsdesmit atpaliek no viņas pirms mēneša sasniegtā rekorda, tomēr tas ir viņas labākais rezultāts pēdējo četru nedēļu laikā no pēdējiem 12 startiem.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv