ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

17 • 03 • 2015

A.Āboltiņai otrā uzvara Baltijas kausā, K.Zvejnieks izcīna pirmo

Saistītā informācija

Somijas ciematā Pihē šodien sākušajā Baltijas kausa trešajā posmā kalnu slēpošanā otrajā disciplīnā superkombinācijā (supergigants+slaloms) vīriešiem uzvaru svinēja Kristaps Zvejnieks, kam tas bija jau trešais panākums šajā disciplīnā kopš 2013.gada, kad tika ieviesta šī disciplīna. Aiz viņa otrajā un trešajā vietā palika Miks Zvejnieks un supergiganta uzvarētājs Roberts Rode. Sievietēm Agnese Āboltiņa bija ātrākā arī slaloma braucienā un līdz ar to svinēja pārliecinošu uzvaru superkombinācijā, tiekot pie otrā panākuma šodien. Vēlreiz otrajā vietā ierindojās Liene Bondare, bet pie godalgas pēc gada pārtraukuma tika Ieva Meldere, kura ieguva trešo vietu, kamēr divas godalgu pretendentes māsas Gasūnas izstājās slaloma brauciena beigu daļā.

Superkombinācijā dalībniekiem vēlreiz nevajadzēja braukt supergigantu, jo rīta pusē supergiganta disciplīnā uzrādīto laiku ņēma vērā kombinācijā, līdz ar to pēcpusdienā kalnu slēpotājiem atlika tikai viens slaloma brauciens, lai noskaidrotu labākos superkombinācijā. Vīriešiem Roberts Rode pēc supergiganta bija priekšā Kristapam Zvejniekam tikai 0,23 sekundes, kas viņam bija pārāk mazs pārsvars un pārāk sarežģīts uzdevums, lai noturētu līderpozīcijas un izcīnītu uzvaru arī superkombinācijā. Taču Roberts par to daudz nesatraucās, viņam svarīgāk bija noturēties trijniekā kopvērtējumā, jo nemaz tik tālu nebija Miks Zvejnieks un Žaks Gedra, kas labi var nobraukt slalomu.

IMG_2790.jpg

Slaloma braucienu, kā jau to varēja gaidīt, visātrāk veica Kristaps Zvejnieks, tuvāk esošos konkurentus apsteidzot pat sekundi vai vairāk, un tas viņam palīdzēja izcīnīt pārliecinošu uzvaru superkombinācijā jau trešo gadu pēc kārtas. Vēlreiz aiz vecākā brāļa ierindojās šoreiz otro vietu izcīnījušais Miks Zvejnieks (+1,28 s), bet, neskatoties uz divu vietu atkrišanu, priecīgs par godalgotas vietas saglabāšanu un trešās vietas iegūšanu bija Roberts Rode, kam divu sekundes desmitdaļu attālumā bija pietuvojies slalomā otro rezultātu uzrādījušais Igaunijas pārstāvis Vorens Kamings Smits, kurš pērn Olimpiskajās spēlēs Sočos bija 26.vietā slalomā. Žaks Gedra izstājās pāris vārtus pirms finiša, bet no devītās vietas uz piekto pakāpās Toms Sarkanis. Pēc divu gadu neveiksmēm superkombinācijā, kad sanāca izstāties slaloma daļā, šoreiz veiksmīgi līdz finišam tika un sesto vietu 15 dalībnieku vidū ieņēma Daniels Fogelis.

IMG_2731.jpg

Sievietēm Agnese Āboltiņa bija iekrājusi diezgan pieklājīgu pārsvaru pār konkurentēm (vairāk nekā pussekundi), taču lielākais „drauds” tāpat nāca no Leldes Gasūnas, kas atradās piektajā vietā (+0,9 sekundes). Lai arī bija gandrīz sekundes starpība, tomēr nupat Pasaules kausā slalomā 42.rezultātu uzrādījusī Lelde bija apņēmības pilna aizstāvēt pagājušā gada superkombinācijas titulu, turklāt pagājušajā gadā viņa Agnesi superkombinācijas ietvaros slaloma braucienā apsteidza par 0,76 sekundēm. Un vēl jau arī no otrās līdz ceturtajā vietās atrodošās Liene Bondare, Evelīna Gasūna un Ieva Meldere ir labas slaloma braucējas, tā kā interese par uzvarētāju un godalgotajām vietām bija ļoti liela.

Arī dāmas slaloma braucienā devās apgrieztā secībā pēc supergiganta rezultātiem, t.i., labākajiem startējot beigās. Tāpēc tika gaidītas pēdējās piecas, kuras bija uzrādījušas labākos rezultātus supergigantā un kuras visas pretendēja uz godalgām. Kad bija palikuši pēdējie pieci vārti, šķita, ka stabilās līderpozīcijās izvirzīsies Lelde Gasūna, bet viņa pieļāva kļūdu un tika diskvalificēta. Tajā pašā vietā kļūdījās arī viņas māsa Evelīna, kurai arī diskvalifikācija. Agnese Āboltiņa arī slalomu veica visātrāk un izcīnīja pārliecinošu uzvaru arī superkombinācijā. Liene Bondare uzrādīja otro rezultātu slalomā un saglabāja otro vietu (+1,79 s), bet abas reizes viņai tuvu bija Ieva Meldere, kas kopvērtējumā Lienei zaudēja 0,3 sekundes un pēc ilgāka pārtraukuma tika pie godalgas Baltijas kausā. Laimai Kaufiņai atzīstamā 4.vieta, kaut arī līdz trijniekam pietrūka 4,5 sekundes. Sešinieku noslēdza igauniete Lise Vahera un Katrīna Kupča.

4 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv