ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

12 • 06 • 2014

“Skibox balvas izcīņas skrituļslidošanā” 2.posma rezultāti

Saistītā informācija

Otrdienas vakarā Pārdaugavā Uzvaras parkā notikušajās “Skibox balvas izcīņas skrituļslidošanā 2014” otrā posma sacensībās piedalījās pāri par simts dalībnieku. Dāmām elites grupā ātrākā abās distancēs bija Laima Kaufiņa, bet vīriem 1km sprintā līdzīgā cīņā pirmo vietu sadalīja Reinis Znotiņš ar Robertu Punduru, bet 4,8km distancē finiša pēdējos metros uzvaru izcīnīja Ansis Eljašāns.

Šoreiz laika apstākļi bija labvēlīgāki nekā pirmajā posmā, kad lija lietus. Otrdien spīdēja saule, taču, neskatoties uz to, vējainais laiks dažām skatītājām lika meklēt jaciņu, bet sportistiem līdz ar to pretvējš vietām mijās ar pavēju. Visās grupās kopā startēja 119 dalībnieki, no kuriem jaunākais bija 2010.gada dzimis, bet veterānu grupas pārstāvjiem pie piecdesmit un pat vairāk gadiem. Skrituļslidotāji, kas bija sadalīti vairākos braucienos pa vecuma grupām, sacentās divas reizes, vispirms veicot sprintu, bet pēc tam arī garāku distanci. Sacensības rīkoja kalnu slēpošanas klubi “ASI” un “Apex”, kuru pārstāvji arī piedalās šajās sacensībās, bet šoreiz iztika bez “Apex”, jo šī kluba kalnu slēpotāji šonedēļ ir devušies uz treniņnometni Alpos.

Visspēcīgākā bija vīriešu un sieviešu jeb elites grupa, kurā tad arī tika uzrādīti labākie laiki, taču arī citās grupās atbilstoši savam vecuma tika sasniegti ļoti labi rezultāti. Elites grupā vīriem par uzvaru 1km sprintā ļoti līdzīgi cīnījās trīs skrituļslidotāji. Reinis Znotiņš ar Robertu Punduru (abi “Powerslide Latvija”) uzrādīja identisku laiku (1:34,54) un dalīja pirmo vietu, bet trešās vietas ieguvējs Ansis Eljašāns (“Skibox/Filter”) abiem piekāpās tikai par 0,14 sekundēm. Vēlāk 4,8km distancē, kur bija četras reizes jāveic 1,2km aplis, pēc pirmā apļa bija izveidojies līderu oktets (seši elites pārstāvji un divi juniori – aut.piez.), kas nākamajos divos apļos bija samazinājies par vienu dalībnieku. Vadošo septītnieks ar diviem junioriem “izkaisījās” tikai pēdējā apļa vidū. Pirms pēdējā līkuma bija skaidrs, ka par uzvaru cīnīsies Ansis Eljašāns un Reinis Znotiņš. Finiša taisnē par 0,29 sekundēm ātrāks bija Ansis, izcīnot uzvaru ar laiku 8:48,39 un neļaujot Reinim tikt pie vēl vienas pirmās vietas. Bet 2,6 sekundes aiz uzvarētāja finišēja un trijniekā iekļuva Lauris Bitenieks (“Laimīte/Powerslide”). Robertam Punduram šoreiz nācās samierināties ar vietu ārpus goda pjedestāla, kaut arī līdz trijniekam pietrūka pavisam maz – trešdaļa sekundes, bet vēl par 0,07 sekundēm lēnāks bija un vēl vienu 5.vietu ieguva Rolands Cinks.

Dāmām savu pārākumu apliecināja Laima Kaufiņa (“Filter/Skibox”), pārliecinoši uzvarot gan sprintā, gan distancē. 4x1,2km pēc padsmit metru atpalikšanas starta taisnē viņa apļa vidū noķēra vadošo vīru grupu, bet pirmā apļa beigās labākajiem vīriem jau tika zaudētas 7,5 sekundes. Šāda atstarpe saglabājās līdz pat ceturtā apļa vidum, kad vadošie vīri “ieslēdza” citus ātrumus. Laima distanci veica 9:06,86, bet sprintu noslidoja 1;46,32. Divas otrās vietas ieguva Katrīna Kotello “ASI”, kura sprintā par Laimu bija 11,8 sekundes lēnāka, bet 4,8km distancē atpalika minūti un 44 sekundes. Savukārt, gan distancē, gan sprintā trešā vieta tika Ilvijai Pukstei “Skibox/Filter”.

Par pārējo grupu rezultātiem nākamajā rakstā.

Ivars Bācis

IMG_2336.JPG

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv