ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

16 • 07 • 2015

“Skibox balvas” 3.posma rezultāti pārējām grupām

Saistītā informācija

U14 grupā puišiem labākie trīs abos startos – 500m sprintā un 4,8km distancē –sarindojās tādā pašā secībā kā parasti.  Uzvarētājam Haraldam Dernovam (ASI Skibox) otro posmu pēc kārtas ļoti tuvu bija Rodžers Petaks (Filter), atpaliekot abos startos tikai vienu sekundi, bet trešās vietas ieguvējs Sandis Reinsons jau bija krietni tālāk. Haralds un Rodžers ļoti atzīstami cīnījās 4,8km distancē ar pieaugušajiem un junioriem, kopējā ieskaitē finišējot kopā ar lielo grupu attiecīgi 4. un 8.vietā. Meitenēm šajā grupā par uzvaru 500m sprintā atkal cīnījās abas BJC “Laimīte” pārstāves Santa Pētersone un Alīna Savrucka. Iepriekšējos divos posmos Santa nosprintoja par ceturtdaļsekundi ātrāk, bet šoreiz spēku samēri bija tik līdzīgi, ka tika uzrādīts identiski vienāds laiks un dalīta pirmā vieta. 4,8km Alīna Savrucka šoreiz konkurentēm neatstāja nekādas cerības, jau no paša sākuma atraujoties un beigās finišējot vairāk nekā minūti priekšā. Pēc piekāpšanās 4,8km otrajā posmā Katrīnai Trekterei (Apex) trešajā posmā Santai Pētersonei izdevās revanšēties, līdz ar to Katrīnai divas trešās vietas.

U12 grupā līderu trijnieks, tiesa, kur katra spēka samēri ir atšķirīgi, ieņēma tādas pašas vietas kā otrajā posmā, Rihardam Kokinam svinot uzvaru, Rihardam Ordelovskim (abi ASI Skibox) iegūstot otro vietu, bet Māri Šternmanim (Krievānes slidošanas skola) noslēdzot trijnieku. Toties meitenēm trijniekā bija daudz spraigākas cīņas ar mainīgiem rezultātiem. Otro posmu pēc kārtas sprintā pie uzvaras tika Līva Kreitāle (ASI Skibox), aiz sevis atstājot abas  BJC “Laimīte” pārstāves Patrīciju Sniķeri un Agati Priedīti. 4,8km distancē atkal virsroku ņēma Patrīcija Sniķere, šoreiz uzvarot daudz pārliecinošāk nekā otrajā posmā. Trešajā posmā krietni ātrāk 4,8km nobrauca Līva Kreitāle, un sprinta finišā par otro vietu par 0,01 sekundi apsteidza Agati Priedīti, kurai iepriekšējos posmos bija zaudējusi minūti un pat pusotru. Kaut arī abos startos savu rezultātu bija uzlabojusi Marta Ceriņa (ASI Skibox), tomēr viņai vēl tālu līdz trijniekam.

Pirmajos posmos tik aizraujošās cīņās par uzvaru bagātajā U10 grupā puišiem šoreiz interesantie notikumi izpalika, jo pārliecinoši pirmais bija Ņikita Ļaščenko (ASI Skibox). Pēc uzvaras sprintā šķita, ka varbūt 2,4km distancē sanāks spēkošanās ar Dāvi Mazo (Apex), kā tas bija otrajā posmā, bet no dueļa nekas nesanāca, jo Ņikita bija pielicis ātrumā un pēc pirmā apļa jeb pusdistances atradās jau 10 sekunžu vadībā. Dāvim līdz ar to divas otrās vietas, bet atkal abas reizes trešajā vietā finišēja Rainers Kreitāls (ASI Skibox), kurš distancē jau sāk tuvoties Dāvim. Meitenēm vadošais trijnieks ar trim A no “ASI Skibox” – divas Ances un viena Anna – pamainījās vietām un vairs nebija dažādas uzvarētājas, proti, Anna Krūmiņa šoreiz “savāca” visu, kaut arī knapi, bet tomēr uzvarot gan sprintā, gan distancē un atstājot aiz sevis abas Ances – Grosbergu otrajās vietās un Kucinu trešajās vietās.

U8 grupā 500m sprintā pie pirmās uzvaras tika Gustavs Vācietis (ASI Skibox), aiz sevis atstājot abus “Laimītes” puišus Kristapu Ņezamovu un Ralfu Konrādu., kamēr kopvērtējuma līderis Krišs Mazais (Apex) finiša taisnes sākumā sarūgtinājumā apzināti iebrauca zālienā un finišēja tikai pēc pusminūtes pēdējā 7.vietā. Arī 1km distancē šķita, ka Krišs būs ārpus trijnieka un sanāks pagalam neveiksmīgs posms, jo pēc pirmā apļa (500m) viņš atradās piektajā pozīcijā vienu sekundi aiz ceturtās vietas, taču šoreiz vidējais brālis spēja parādīt raksturu un otrajā aplī apdzina visus, finišējot pirmajā vietā pussekundi priekšā otrās vietas ieguvējam K.Ņezamovam. Sprinta uzvarētājam G.Vācietim līdz otrajai vietai pietrūka 0,07 un sanāca ieņemt trešo vietu. Meitenēm šajā grupā beidzot pie pirmās uzvaras izdevās tikt Amandai Eihmanei, bet sprintā ķibeli piemeklējušajai Alīnai Novikovai nācās iespringt, lai finišā par otro vietu apsteigtu komandas biedreni Evitu Ezeru. 1km distancē Alīna revanšējās un finišēja ierastajā pirmajā vietā, tiesa, šoreiz Amanda viņai bija vistuvāk – tikai 0,3 sekundes aizmugurē, kamēr Evita ieņēma ierasto trešo vietu un jau sesto reizi sezonā nodrošināja pilnu ASI Skibox goda pjedestālu.

U6 grupā turpināja dominēt Dāvids Ulmanis (Laimīte), bet atkal abas reizes otrais finišēja Gustavs Dūšelis (Merkurs), kam 200m sprintā tikai pussekundi zaudēja divu trešo vietu ieguvējs Lūkass Mazais. Meitenēm, kuras šajā vecumā tāpat kā vēl dažās grupās ir ātrākas par puišiem un kurām galvgalī ir citās grupās startējošo dalībnieču jaunākās māsas, abos startos nepārspēta palika Sabīne Ceriņa, revanšējoties par divām otrajām vietām pagājušajā posmā. Ieva Kucina un Katrīna Krūmiņa samainījās vietām cīņā par otro un trešo vietu. Tāpat kā U8 grupā arī šeit viss trijnieks ir ar “ASI Skibox” meitenēm, jo trešajā posmā ceturtā palika Ronja Ozola no “Merkurs”, kurai iepriekšējos posmos pa reizei tika trijniekā.

Fitness jeb tautas grupās pie uzvarām tika: Fitness1 Marija Savrucka un Rodrigo Šaudiņš, Fitness2 Agate Čirkša un Armands Eglītis, bet Fitness4 Vineta Agliša un Armands Krūmiņš.

Ivars Bācis


3 Komentāri

Paldies Ivaram par interesantajiem rakstiem un pasākuma komentēšanu!

17 • 07 • 2015 / 12:36
Paldies tiem, kas novērtē.

20 • 07 • 2015 / 13:56
Rīgas domes sporta portāls
20 • 07 • 2015 / 13:58
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv