ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

16 • 09 • 2015

„Skibox balvas 2015” kopvērtējums jauniešu grupām un tautas klasei

Saistītā informācija

U14 grupā (2001./2002.g.) puišiem jūlija vidū, kad bija aizvadīti trīs posmi, šķita, ka otro gadu pēc kārtas triumfēs Haralds Dernovs, jo viņš bija ieguvis pirmo vietu visos sešos startos. Taču tas izrādījās viss, un pēc jūlija Haraldu sacensībās tā arī vairs neredzējām. Līdz ar to vadību pārņēma un uzvaru kopvērtējumā izcīnīja viņam vairākos posmos ļoti tuvu finišējušais Rodžers Petaks. Nākamie divi – Sandis Reinsons un Edgars Ņezamovs, kuri daudz zaudēja Rodžeram, tikai reizēm samērā līdzīgi cīnījās savā starpā, līdz ar Sandim stabila otrā vieta, bet Edgaram trešā.  Meitenēm sezona sākās ar ļoti līdzīgām cīņām abu līderu starpā. Un kaut arī pirmajos trīs posmos Alīna Savrucka un Santa Pētersone uzvaras sadalīja brālīgi – Alīnai ieņemot pirmo vietu distancē, bet Santai sprintā, tomēr bija jūtams, ka sezonas beigās virsroku ņems Alīna. Ar katru posmu varēja manīt tendenci, ka Santai uzvaras sprintā nāk grūti, dažas simtdaļas esot priekšā komandas biedrenei, bet Alīna, savukārt, distancē uzvarēja ar diezgan lielu pārsvaru. Beidzamajos divos posmos Alīna Savrucka uzvarēja gan sprintā, gan distancē, likumsakarīgi triumfējot arī kopvērtējumā. Santai Pētersonei līdz ar to otrā vieta, bet trijnieku noslēdza Katrīna Trektere, kas reizēm bija ļoti tuvu Santai, vienreiz pat arī apsteidzot.

Puišiem U12 grupā (2003./2004.g.) pirmajā trijniekā cīņas īsti nebija, jo katru godalgotās vietas ieguvēja šķīra diezgan liels attālums. Viktors Kokins izcīnīja uzvaru, bet Rihards Ordelovskis ieņēma otro vietu. Pēdējos divos posmos nestartējušo Māri Šternmani no trijnieka izbīdīja Artūrs Miglinieks. Viktors nākamā sezonā pāries uz U14 grupu, kur viņu gaida sīva spēkošanās ar Sandi un Edgaru, bet Rihards ar Māri un Artūru turpinās sacensties U12 grupā. Meitenēm šajā grupā gan bija līdzvērtīgas un interesantas cīņas katrā posmā. Kaut arī pirmajā brīdī apskatot kopvērtējuma tabulu, tā gluži neliekas, tomēr faktiskā situācija bija tāda, ka jebkura no pirmajā trijniekā ierindojušām dalībniecēm varēja uzvarēt arī kopvērtējumā. Šajā līdzīgajā cīņā nedaudz ātrāka finiša spurtos bija Patrīcija Sniķere, kura tad tika pie kopvērtējuma uzvarētājas titula. Otro vietu ieguva trīs reizes sprintos uzvarējusī Līva Kreitāle, bet trešajā vietā ierindojās Agate Priedīte, kurai ļoti bieži līdz uzvarai atsevišķos startos pietrūka pavisam maz (dažas simtdaļas vai desmitdaļas).

U10 grupā puišiem interesanta bija sezonas pirmā puse, jo pirmajos divos posmos ļoti līdzvērtīgi cīnījās Dāvis Mazais un Ņikita Ļaščenko, katra kontā esot pa divām uzvarām. Taču turpinājumā izpaudās Ņikitas pārākums, un viņš svinēja uzvaru visos nākamos startos un arī sezonas kopvērtējumā. Kaut arī otrā, tomēr Dāvim ir godalgotā vieta. Visu laiku stabilā trešā pozīcijā turējās Rainers Kreitāls. Kaut arī meitenēm sezonas otrajā pusē jau viss bija skaidrs, tomēr viņām līdzīgi kā U12 grupā jebkura no labākām trim varēja uzvarēt kopvērtējumā. Šo grupu jau esmu saucis par “26.jūlija grupu” (Annām un Ancēm Vārda dienas ir 26.jūlijā – aut.piez.), jo, neskaitot atsevišķus izņēmumus, pārsvarā par uzvaru finiša taisnē kopā sprintoja Anna Krūmiņa, Ance Grosberga un Ance Kucina. Vēl precīzāk šīs cīņas būtu dēvēt – “Anna pret abām Ancēm”, jo sezonas pirmajā pusē Anna Krūmiņa līdzīgi cīnījās un apmainījās ar uzvarām ar Anci Grosbergu, bet sezonas beigās tas pats izpaudās cīņa ar Anci Kucinu. Līdz ar to stabilitāti rādošā un pārsvarā finiša spurtā spēcīgākā Anna Krūmiņa izcīnīja pelnītu uzvaru, Grosbergu atstājot otrajā vietā un Kucinu trešajā.

U8 grupā gan puišiem, gan meitenēm uzvarētāji noskaidrojās tikai pēdējā posmā. Meitenēm Sezonas sākuma līdere Alīna Novikova ar pirmajām vietām abos startos pēdējā posmā tomēr nosargāja savas pozīcijas un neļāva trešajā un ceturtajā posmā pirmās vietas izcīnījušai Amandai Eihamnei tikt pie uzvaras kopvērtējumā. Stabila trešā vieta tika Evitai Ezerai. Puišiem sezonas beigās saņēmušais pagājušā gada uzvarētājs U6 grupā Kristofers Vasaraudzis parādīja, ka tik tiešām pa vasaru ir audzis gan augumā, gan meistarībā un pārspēja par vienu gadu vecākos sāncenšus. Līdz pat pēdējam posmam vadībā esošais Krišs Mazais beigās ieņēma otro vietu, bet trešo vietu nosargāja Kristaps Ņezamovs, kuram cieši pietuvojās pa vasaru strauji progresējušais un pirmos divus posmus fitnesa grupā startējušais Gustavs Vācietis, kurš pie sporta grupas trijos posmos pamanījās iegūt visa veida godalgotās vietas.

Jaunākajā U6 grupā puišiem nepārspējam visas sezonas garumā bija Dāvids Ulmanis, kuram sezona beigās uz papēžiem sāka mīt Gustavs Dūšelis. Trešā godalga tika Mazo ģimenei, bet šoreiz trešā vieta, jo to ieguva Lūkass. Meitenēm tāpat kā U10 grupā arī izveidojās līderu trijnieks, turklāt arī šeit bija pārstāvētas Krūmiņu un Kucinu ģimenes, kurām konkurenci sastādīja kuplās Ceriņu ģimenes atvase nr.3 – Sabīne, kura tad bija labākā sezonas garumā, aiz sevis atstājot Katrīnu Krūmiņu un Ievu Kucinu. Nākošgad, tikai jau U8 grupā, šajā trijniekā varētu iejaukties Ronja Ozola, kurai tas pāris reizes šosezon jau izdevās.

Vecākajā Fitnesa grupā lielāko dalībnieku skaitu veidoja jauno skrituļslidotāju vecāki, kurus var tikai apsveikt par nekautrēšanos un aktīvu līdzdalību ne tikai bērnu atbalstīšanā, bet arī pašu sacensībās. Vīriešiem interesantā cīņā uzvaru tomēr izcīnīja Mārcis Mazais, nopelnot ģimenei ceturto kopvērtējuma godalgu un vienīgo pirmo vietu. Divi pirmie izlaistie posmi liedza triumfēt Albertam Krūmiņam. Sievietēm pirmajā vietā ierindojās Vineta Agliša.  Vidējā jeb Fitness2 grupā laurus plūca Agate Čirkša un Armands Eglītis, bet jaunākajā Fitness1 grupā nepārspēts bija Rodrigo Šaudiņš un Annija Lāce, kura ar progresu sezonas beigās tomēr spēja apsteigt Esteri Bergmani. 

Kārtējā vairāku posmu “Skibox balvas” sezona no maija līdz septembrim ir aizvadīta. Sestdien notikusi garā, bet interesantā kopvērtējuma apbalvošana, kurā varējām redzēt ar smaidiem un prieku pilnās vecāku un bērnu sejas. Arī kārtējais garais raksts ir uzrakstīts. Malači visi, kas piedalījās un savu spēju robežās arī cīnījās “Skibox balvas” 2015.gada sezonā. Paldies visiem, kas atbalstīja un pielika pūles organizēšanā un sacensību norisē. Lai bērniem sekmīgs mācību gads, vecākiem veicas darbos, treneriem iedvesmu un pacietību treniņos, un tiekamies nākošajā gadā “Skibox balvā 2016” (ar dažiem droši vien ātrāk kalnu slēpošanas vai citu sporta veidu sacensībās – aut.piez.)!

“Skibox balvas” sacensību komentētājs un rakstu autors,

Ivars Bācis

Ski box kauss 2015 ir noslēdzies. Sveicam labākos un visus, kuri ņēma dalību šajā sezonā. Tiekamies 2016. vasaras sezon...

Posted by Sporta klubs "ASI" on Tuesday, September 15, 2015

4 Komentāri

Paldies organizatoriem par brīnišķīgām sacensībām- un protams arī komentētājam un rakstu autoram Ivaram. Paldies, paldies, paldies.

P.s ievēroju kādu interesantu lietu, kāds jaunietis saukts pa RUTKIS Ričards 2007 LAT SK Merkurs, ik a laikam tiek reģistrēts ar citu dzimšanas gadu SKI BOX sacensības, tad ar 2008 tad ar 2007, piemēram Spices maratonā 2009. gadu, kur arī viņš kļuva par uzvarētāju.


17 • 09 • 2015 / 11:59
Skaisti un sirsnīgi padarīts:)

17 • 09 • 2015 / 12:20
Ivaru pieteikt Latvijas lepnumam :) Par padarīto, par kvalitatīvo, enciklopēdisko (ne tikai sportā), daudzpusīgo, uzmundrinošo, pozitīvo, azartisko (gan -25 grādos, gan +30 :)) komentēšanu, rakstiem, kuros tik dāsni ir izcelti, aprakstīti sportisti, to veikumi. Nezinu nevienu tādu citu...
FF
17 • 09 • 2015 / 13:45
Paldies par Skibox balvas organizētājiem par sacensību organizēšanu, kā aī Ivaram par šo sacensību seriāla komentēšanu un rakstiem par sacensību dalībniekiem un viņu sasniegumiem!!!

22 • 09 • 2015 / 15:01
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv