ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

13 • 09 • 2014

„Skibox balvā” skrituļslidošanā bērnu grupās ne mazāk kaislību

Arī pārējās grupās, t.i., bērnu U12 līdz U6, uzvarētāji jau biji zināmi pirms pēdējā posma, bet vairākas godalgotās vietas tika sadalītas otrdien piektajā posmā. Arī mazajiem neiztika bez saspringuma un azarta, vienā grupā 2. un 3.vietas ieguvējiem tik līdzvērtīgi cīnoties, ka abi ieguva vienādu punktu skaitu gan sezonas kopumā, gan arī pēdējā posmā, tādējādi kopvērtējumā sadalot 2.vietu. Jautājumu raisīja U6 un U8 grupa, jo pirmajā posmā viņiem bija tikai viens starts ierasto divu vietā, taču ierosinājums par punktu dubultošanu pirmajā posmā netika atbalstīts.

U12 grupā puišiem jau priekšlaicīgi uzvaru bija nodrošinājis pagājušā gada uzvarētājs U10 grupā Viktors Kokins (ASI Skibox), kurš šajā grupā startēja pirmo sezonu, pārspējot par gadu vecākus kolēģus. Viņš uz pēdējo posmu bija apslimis un tāpēc nepiedalījās, bet tā kā tiek ņemti vērā četri no pieciem posmiem, tad tas neko neietekmēja. Taču cīņa par otro vietu gan bija līdzīga un aizraujoša, jo abiem „Laimīte” pārstāvjiem Edgaram Ņezamovam un Sandim Reinsonam pirms pēdējā posma bija vienāds punktu skaits, tāpēc šo otrdien vajadzēja izšķirties otrās vietas liktenim. Taču, katram izcīnot pa uzvarai un otrajai vietai pēdējā posmā, vienāds punktu skaits palika arī sezonas beigās. Pat ņemot palīgā sacensību nolikumu, viņus „izšķirt” neizdevās, jo vienādu punktu gadījumā nolikums paredz ņemt vērā pēdējā posma rezultātus, bet tā kā arī tur viņi bija vienādi, tad Edgars ar Sandi sezonas kopvērtējumā ir dalītā otrajā vietā. Ievērojot to, ka nolikums neparedz detalizētāku regulējumu situācijā, ja vienāds punktu skaits ir ne tikai kopvērtējumā, bet arī pēdējā posmā, nebūtu pareizi izdomāt kādu papildu kritēriju, un dalīta otrā vieta ir pareizākais un taisnīgākais lēmums (šis precedents ar tik līdzīgu cīņu, iespējams, liks organizatoriem apdomāt iespēju nākošgad atrunāt nolikumā vēl detalizētāku regulējumu – aut.piez.).

Meitenēm U12 grupā pirmās trīs vietas jau bija skaidras pirms pēdējā posma, un arī tajā visas trīs ieņēma sezonas rangam atbilstošās vietas, Alīnai Savruckai uzvarot, Santai Pētersonei (abas „Laimīte”) izcīnot otro vietu, bet Silvai Lūsei (ASI Skibox) noslēdzot pirmo trijnieku. Pēdējā posmā Līva Kreitāle atkal pietuvojās komandas biedrenei Silvai, distancē pat apsteidzot par 3 sekundes simtdaļām, parādot, ka nākošajā sezonā, Alīnai un Santai pārejot vecākā grupā, abas līdzīgi cīnīsies par uzvaru. Tiesa, abām būs jāiztur pamatīga konkurence ar divām vadošajām U10 grupas pārstāvēm, kuras nākošgad pāries uz U12.

U10 grupā pēc Viktora Kokina pāriešanas uz U12 šogad visas sezonas garumā dominēja viņa komandas biedrs no „ASI Skibox” Rihards Ordelovskis, likumsakarīgi izcīnot pārliecinošu uzvaru (nākošgad abi atkal būs vienā grupā, bet Rihardam ir „jāpieliek” ātrumā, lai konkurētu ar gadu vecāko Viktoru – aut.piez.). Diezgan stabila otrā vieta tika Ņikitam Ļaščenko, nodrošinot „ASI Skibox” dubultuzvaru, taču nevar teikt, ka Ņikitam viegli klājās, jo atsevišķos startos pāris tuvākie konkurenti bieži „mina uz papēžiem”, reizēm pat arī apsteidzot. Tā kā Māris Šternmanis „Krievānes Slidošanas skola” un Markuss Priedītis „ASI Skibox” bija izlaiduši vienu posmu, tad bija diezgan skaidrs, ka pēc piektā posma pagājušā gada uzvarētājam U8 grupā Dāvim Mazajam visticamāk būs jāatstāj tobrīd „trauslā” trešā vieta. Tā arī notika, un trešo vietu ieņēma Māris Šternmanis.

Meitenēm U10 grupā bija ļoti līdzīgi kā puišiem, proti, pirmās divas vietas jau bija skaidras pirms pēdējā posma – Patrīcija Sniķere (BJC „Laimīte”) pārliecinoši pirmā un Marta Ceriņa (ASI Skibox) tikpat stabili otrā, bet trešo vietu vajadzēja noskaidrot piektajā posmā. Neskatoties uz it kā patālo piekto vietu pēc četriem posmiem, galvenā pretendente uz trešo godalgoto vietu bija Agate Priedīte („Laimīte”), jo, pirmkārt, viņa vienu posmu bija izlaidusi un, otrkārt, par to liecināja sezonas otrajā pusē uzrādītie rezultāti. Ar divām trešajām vietām pēdējā posmā, tuvu esot abām līderēm un pamatīgi apsteidzot pārējās konkurentes, pamatoti trešo vietu kopvērtējumā izcīnīja Agate. Rēzija Dreimane „ASI Skibox” sezonu uzsāka labi, pēc diviem posmiem esot stabilā trešajā pozīcijā, taču pēc tam sāka strauji atkrist, un nevis tamdēļ, ka palika lēnāka, bet gan tāpēc, ka dažas konkurentes strauji progresēja.

U8 grupā puišiem, pat izlaidis pašu sezonas sākumu maijā, pirms pēdējā posma konkurentiem neaizsniedzams bija Ričards Muciņš (ASI Skibox), jo pat tuvākā sekotāja Patrika Ruļļa (Krievānes Slidošanas skola) divas uzvaras pēdējā posmā, Ričardam nepiedaloties, neko nemainītu, un Ričards ar dalību tikai trīs posmos tāpat būtu priekšā par 20 punktiem. Pirmo startu 200m sprintu Ričards 9.septembrī izlaida, bet „drošības labad” 500m distancē nostartēja, un ar pārliecinošu uzvaru pielika skaistu punktu lieliski aizvadītajai sezonai. Patrikam Rullim iegūta stabila otrā vieta, kaut arī otrajā un trešajā posmā viņu pārliecinoši apsteidza kluba biedrs Emīls Rudzītis, kurš vienīgais izrādīja līdzīgu konkurenci Ričardam Muciņam. Taču startēšana tikai divos posmos Emīlam sezonas kopvērtējumā neko nedeva. Līdzīgs liktenis kā brāli Dāvi varēja piemeklēt arī Krišu Mazo (Apex), proti, tikt izstumtam no trijnieka kopvērtējumā, taču šoreiz Mazo ģimenei uzsmaidīja veiksme, un Krišs saglabāja godalgoto pozīciju, izvairoties no ierastās un droši vien tik negribētās 4.vietas. Te jāpiemin, ka to „veicināja” vēl viena godalgas pretendenta Alekša Kaļetova neveiksme un pēdējā vieta 200m sprintā (ņemot vērā priekšpēdējā posma rezultātus, Aleksis, nestartējot Muciņam 200m, bija trijnieka un pat uzvaras pretendents, un, piemēram, ar iegūto otro vietu aiz Ruļļa Aleksis kopvērtējuma punktus palielinātu par 48, bet beigās līdz trešajai vietai viņam pietrūka 43 punkti – aut.piez.). Taču panākuma veicināšanā un trešās vietas kopvērtējumā izcīnīšanā ir jāuzteic arī paša Kriša Mazā ieguldījums ar otro vietu 200m sprintā.

U8 grupā meitenēm sezonas garumā līdzīgi startēja četras dalībnieces, kuras pārstāv „ASI Skibox”, ar nedaudz izteiktāku līderi Annu Krūmiņu, kura uzvaru bija nodrošinājusi jau pirms pēdējā posma un kura tad arī triumfēja sezonas kopvērtējumā.
Taču pārējās godalgotās vietas noskaidroja trīs Annas komandas biedrenes. Ar lielisku startu piektajā posmā, pirmo reizi sezonā izcīnot arī uzvaru (sprintā), no ceturtās uz otro vietu pakāpās Loreta Jurēvica. Neskatoties uz divām ceturtajām vietām pēdējā posmā un atvadīšanos no otrās vietas, kopvērtējumā trijniekā tomēr palika pagājušā gada uzvarētāja U6 grupā Amanda Eihmane, kas par 10 punktiem apsteidza un ceturtajā vietā atstāja Alīnu Novikovu, kur no 9 startiem tikai trīs reizes ierindojās 4.vietā, bet pārējās bija trijniekā.

Līdzīgi kā U10 grupā Rihards Ordelovskis tā U6 grupā Kristofers Vasaraudzis (ASI Skibox) ir pārāks pār saviem konkurentiem, taču vienīgā atšķirība šosezon, ka Kristofers nepiedalījās trešajā posmā, kas nozīmēja, ka pēdējā viņam bija jāstartē, lai uzvarētu kopvērtējumā. To Kristofers arī izdarīja, un ar divām uzvarām pēdējā posmā nodrošināja pārliecinošu pirmo vietu kopvērtējumā, atkārtojot pagājušā gada panākumu. Stabila otrā pozīcija Alisteram Salnājam Bērziņam (Krievānes Slidošanas skola), bet līdzīgajā cīņā par trešo vietu diviem Krievānes Slidošanas skolas pārstāvjiem Rūdolfs Šternmanis apsteidza Raienu Vīksnu. Meitenēm U6 grupā pārliecinoša uzvara Marijas Savruckas kontā, taču katrā startā viņai ļoti tuvu bija un reizēm arī apsteidza Sabīne Ceriņa un Eva Ozola, kuras līdzvērtīgi cīnījās kopvērtējumā par otro vietu. Ar ļoti labu startu pēdējā posmā – uzvara 200m un otrā vieta 500m, Sabīne aizgāja priekšā par gadu vecākajai Evai.

Ivars Bācis

5 Komentāri

Paldies, Ivar, par aizrautību:)

14 • 09 • 2014 / 20:28
Paldies jauka komentara autorei:) visticamak ta ir rakstu interesente, jo maz ticams, ka noticis brinums un kads no vecakiem butu ko jauku vai pozitivu uzrakstijis.

14 • 09 • 2014 / 21:54
Paldies:) Brīnumi gan notiek, kad tos vismazāk gaida:)

14 • 09 • 2014 / 22:03
Lasu visus rakstus ar lielu interesi, jo tā uzrakstīt jāmāk :) un šo rakstu auditorija ir šo mazo ķiparu vecāki :)

Paldies un tad jau uz tikšanos nākamsezon :)

16 • 09 • 2014 / 23:21
Pirmā un trešā komentāra autorei ir bijusi taisnība un tas ir piepildījies :) Vakardienas vakara komentāra autore ir sarūpējusi patīkamu pārsteigumu. Paldies par to, Mrs.27.maijs :)

17 • 09 • 2014 / 10:05
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv