ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

04 • 01 • 2014

Vēl viens Soču kandidāts

Vecgada dienā, kad sabiedrības lielākā daļa jau ļāvās svētku noskaņai vai steidza tērēt kabatās aizķērušos latus, Jāņa Daliņa stadiona manēžā čakli trenējās vieglatlēti, viņu vidū arī kalnu slēpotājs MĀRTIŅŠ ONSKULIS, kas sniega trūkuma apstākļos spēkus krāja fiziskās sagatavotības nodarbībās. Savus startus aizvadītajā gadā sportists vērtē pozitīvi: «Pagājušā gada pasaules čempionātā gan pamatsacensībām kvalificēties neizdevās, bet visumā ar pagājušās sezonas startiem esmu apmierināts. Tiku galā arī ar ilgstošo savainojumu, pagājušajā vasarā pēc kājas operācijas divas nedēļas vajadzēja pavadīt gultas režīmā, vēl divi mēneši bija nepieciešami, lai pilnībā atveseļotos, tāpēc nedaudz iekavējās sezonas sākums, bet tagad viss kārtībā un viss notiek.

Olimpiskās spēles, protams, ir gada svarīgākās sacensības, bet ar to viss nebeidzas — ja arī neizdosies kvalificēties, mērķtiecīgi gatavošos nākamajam ciklam. Man šogad galvenais ir uzlabot punktus, lai nākamajā gadā varētu uzsākt mācības Amerikā. Man jau piešķirta stipendija, bet līdz septembrim vēl nedaudz jāpakāpjas rangā. Vēlos iegūt labu izglītību aviācijas nozarē, paralēli trenējoties slēpošanā, un šis mērķis man ir patlaban svarīgāks nekā olimpiāde,» uzskata sportists.

Šodien Mārtiņš jau devies uz Irānu, kur esot vairāk sniega nekā Eiropā — sasnidzis 2 metru biezs pie stabilas -5 grādu temperatūras. Tur viņam paredzēti 4 slalomi un 4 milzu slalomi, kas būs pēdējās sacensības līdz Soču OS. Turēsim īkšķi, lai talantīgajam sportistam izdotos nomest vēl dažus punktus FIS rangā, un vēlot, lai nākotnē viņa galvenajiem atbalstītājiem — tētim, mammai un Slēpošanas savienībai — piepulcētos arvien kuplāks labvēļu pulciņš un lai pavasarī piešķirto Valmieras sporta vienības pabalstu nevajadzētu gaidīt līdz novembra vidum.

M.Onskulis_Liesma2A.LūsasFoto.jpg
TRENIŅĀ. Mārtiņš Onskulis pārvar kārtējo barjeru. (Anta Lūsas foto)

Datums: Piektdiena, 3. Janvāris 2014
Autors: Jūlijs Cukurs
Avots: Laikraksta Liesma portāls. (Oriģināls: http://www.eliesma.lv/vel-viens-socu-kandidats)

1 Komentāri

Martin, lai izdodas!!!!!
liidzjuteejs
06 • 01 • 2014 / 15:27
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv