ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

06 • 02 • 2014

Uz Sočiem dodas arī kalnu slēpotāja no Ķekavas novada

Pirmo reizi Ķekavas novada pastāvēšanas vēsturē olimpiskajās spēlēs individuālajā sporta veidā startēs novada sportiste, kalnu slēpotāja Agnese Āboltiņa. Olimpiādes atklāšanas dienā, 7. februārī viņai aprit vien 18 gadi, taču tas nav bijis šķērslis, lai izpildītu Olimpisko kvalifikācijas normatīvu un pārstāvētu Latvijas Olimpisko komandu 22. Ziemas Olimpiskajās spēlēs, kas no 7. līdz 23.februārim norisinās Sočos, Krievijā.

Agnese ar kalnu slēpošanu nodarbojas kopš deviņu gadu vecuma. Viņas trenere Latvijā kopš pirmajiem soļiem profesionālajā sportā ir Vita Ciesniece. Pašlaik Agnese jau otro gadu mācās un trenējās Norvēģijas elites sporta ģimnāzijā.

Latvijā Agnese nav startējusi kopš 2012. gada, kad ieņēmusi stabilu vietu elites trijniekā gan Latvijas, gan Baltijas valstu kalnu slēpotāju reitingos. Kopš tā laika Agnese trenējas, piedalās sacensībās un uzlabo savas prasmes pārsvarā citās Eiropas valstīs – jau šosezon vien startējusi vairāk nekā 20 sacensībās Norvēģijā, Austrijā, Itālijā.

Jaunās un talantīgās sportistes sasniegumu sarakstā ir augstākās godalgas kā Latvijas, tā arī starptautiskās sacensībās. 2012. gadā Agnese ir startējusi Pasaules Jaunatnes ziemas Olimpiskajās spēlēs Insbrukā, 2013. gadā Eiropas Jaunatnes Olimpiskajā festivālā, Brašovā, Rumānijā, uzvarējusi konkursā par starptautiskas slēpošanas ekipējuma ražotājfirmas Nordica pārstāvēšanu, kā arī piedalījusies Starptautiskās slēpošanas federācijas nometnē Austrijā. Viņa ir labs piemērs citiem jauniešiem - ne vien uzrāda augstus sasniegumus sportā un mācībās, bet arī spēlē klavieres un dzied. 2013. gadā Agnese kļuva par Ķekavas novada sporta laureāti nominācijā „Labākā jaunā sportiste individuālajā sporta veidā”.

Olimpiskās spēles ir katra sportista augstākais sasniegums un dzīves sapnis. Agnese atzīst, ka Soču olimpiādi uztver kā nenovērtējamu pieredzi un sasniegumu, taču „īstā” olimpiāde, kurā jau varēs cerēt uz augstiem rezultātiem, vēl tikai priekšā, iespējams, nākamajās Ziemas Olimpiskajās spēlēs pēc četriem gadiem.

Sočos Agnese startēs trīs disciplīnās – supergigantā, milzu slalomā un slalomā. Tā kā pirmais starts olimpiādes grafikā ir tikai 15. februārī un līdz tam ieplānotas vēl sacensības Norvēģijā, Agnese uz Sočiem lidos tikai 11.februārī.

Agneses Āboltiņas treniņu un sacensību izdevumus palīdz finansēt LSS, Latvijas Olimpiskā vienība, ģimene un personīgie sponsori, kuru vidū jāpiemin SIA "Moduls Rīga".


Informāciju sagatavoja:
Ķekavas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un konsultatīvā atbalsta daļa

Āboltiņa_Insbruka_AFP.jpg
Agnese Āboltiņa Insbrukas jauniešu Olimpiādē.

4 Komentāri

Tas vien, ka paugurzemes jaunieties spēj stāties līdzās pasaules līmeņa sportistiem, ir apbrīnas vērts. Lai viecas!!!
06 • 02 • 2014 / 20:44
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv