ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 11°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

13 • 09 • 2013

Svētdien Mežaparkā skrituļslaloma pasākums kopā ar pasaules kausa ieguvēju

Šo svētdien, 15.septembrī, Mežaparka estrādē Rīgā notiks Latvijas Skrituļslaloma federācijas rīkotais pasākums skrituļošanā un skrituļslalomā visiem sporta un skrituļošanas entuziastiem un interesentiem, kuriem būs iespēja gan pašiem izbraukt, gan apskatīties, kā to dara 2012.gada Pasaules čempions un divkārtējais Pasaules kausa ieguvējs Kristaps Zvejnieks. Pasākuma sākums plkst.11.00.

Skrituļslaloms ir kalnu slēpošanas vasaras paveids, kur sportisti un sporta aktivitāšu piekritēji ar skrituļslidām brauc lejā pa asfaltētu un slaloma mietiem nosprausti trasi. Lai kritiena rezultātā nenobrāztos, braucējiem ir pilns ekipējums. Latvijā skrituļslaloms nav jauns sporta veids, jo mūsējie ar to ir sākuši nodarboties jau aptuveni pirms desmit gadiem, galvenokārt, kalnu slēpotāji, kas skrituļslalomu izmanto kā treniņu veidu vasaras periodā, gatavojoties ziemas sezonai. Turklāt, mūsu valsts var lepoties arī ar starptautiskiem panākumiem šajā salīdzinoši jaunajā un aizraujošajā sporta veidā, jo Latvijai ir gan pasaules čempions, gan arī pasaules kausa ieguvējs gluži kā skeletonā. Un šos panākumus ir guvis Kristaps Zvejnieks, kurš pirms nedēļas interesantā un grūtā cīņā nodrošināja uzvaru pasaules kausa kopvērtējumā otro gadu pēc kārtas. Savukārt, Madara Meldere un Kristapa brālis Miks ir pasaules labākā desmitnieka braucēji. 

Līdz ar to Latvijas Skrituļslaloma federācija ir ne tikai priecīga un lepna, bet arī motivēta turpināt attīstīt skrituļslalomu Latvijā. Līdz šim treniņi notikuši tikai Siguldā, Lorupes gravā, bet nākamgad ar sportu tik saprotošās Rīgas Domes atbalstu varēsim trenēties Mežaparka estrādē ( skatītāju puses slīpajā daļā). Šo svētdien Mežaparka estrādē no plkst. 11.00 - 13.00 visiem interesentiem būs iespēja pamēģināt izbraukt kādu slaloma trasi, paskatīties kā tas izdodas lielākiem un mazākiem skrituļslidotājiem, arī pasaules čempionam un pasaules kausa ieguvējam Kristapam Zvejniekam.

Savulaik Latvijā ir notikušas augsta līmeņa sacensības Smiltenē, pagājušajā gadā Siguldā Lorupes gravā pirmo reizi tika rīkots Pasaules kauss, bet ja viss veiksmīgi turpināsies, tad nākošgad galvaspilsētā var tikt organizēts pasaules kausa posms, bet 2018.gadā Rīgā pirmo reizi varētu notikt arī pasaules čempionāts.

Ja Tu jau māki slidot un Tev ir vismaz 7 gadi - atnāc un pamēģini! Tiekamies Mežaparka estrādē!

3 Komentāri

Kāpēc Lorupes bildes ?
19 • 09 • 2013 / 11:36
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv