ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

18 • 03 • 2014

Supergigantā jauniešu grupās Baltijas kausā dominē latvieši

Saistītā informācija

Otrdien saulainos laika apstākļos, kad gaisa temperatūra rādīja mīnus padsmit grādus, visas trīs jauniešu grupas – U12 (2002./2003.g.), U14 (2000./2001.g.) un U16 (1999./1998.g.) – ar sacensībām Supergigantā atklāja 2014.gada Baltijas kausu kalnu slēpošanā, ko Suomutunturos rīko Latvijas Slēpošanas savienība.

U16 grupā līderis Žaks Gedra (Ziemeļpols/SSS), kurš pērn šajā ātruma disciplīnā bija trešajā vietā, piekāpjoties par gadu vecākajiem un šogad pie junioriem startējošiem Juhanam Luikam no Igaunijas un Elvim Opmanim, šoreiz triumfēja ar divu sekunžu pārsvaru. Stabila otrā vieta Jēkabam Baumanim (Snowfeel), bet tāpat kā pērn U14 grupā šogad U16 grupā 3.vieta Rūdolfam Daņiļēvičam (Ziemeļpols/SSS). Tuvu trijniekam, pietrūkstot 0,29 sekundēm bija Klāvs Vorslavs (Pantera). Meitenēm U16 grupā līdzīgi kā brālis pārliecinoši pirmā bija Žanete Gedra (Ziemeļpols/SSS), par kuras rezultātu no visiem puišu grupā bija labāks tikai Žaks. Progresu parādīja un pagājušā gada 6.vietu U14 grupā aizstāja ar otro U16 grupā šogad „ASI Ski-box” pārstāve Arta Irbe. Labs brauciens nesanāca pagājušā gada trešās vietas ieguvējai Elizabetei Šternai (Merkurs), kurai nācās palikt ārpus trijniekā, jo progresē divus gadus kalnu slēpošanā trenējošā Madara Stepiņa (Ziemeļpols/SSS), kura pirmajai godalgai karjerā Latvijas kausā pievienoja arī pirmo godalgoto vietu Baltijas kausā.

Puišiem U14 grupā par uzvaru līdzīgi cīnījās četri sportisti, kurus šķīra 0,39 sekundes. Uzvaru ar 0,07 sekunžu pārsvaru pār igauni Tormisu Laini izcīnīja pagājušā gada piektās vietas ieguvējs un slaloma speciālists Daniels Loss (International Ski team). Mārtiņam Zvīnim no „Apex”, kurš pērn bija tikai astotais, šogad trešā vieta, par 0,18 sekundēm atpaliekot no uzvarētāja un par divām sekundes desmitdaļām no goda pjedestāla izstumjot Ernestu Ābolu (Snowfeel). Meitenēm U14 grupā trīs kalnu slēpotājas līdzīgi cīnījās par otro līdz ceturto vietu, bet ar pussekundes pārsvaru uzvarēja Sonija Aškinezera (Apex). Betija Burkovska no „Virsotne”  izcīnīja otro vietu un tikai par 0,01 sekundi apsteidza trešās vietas ieguvēju Karmena Piho no Igaunijas, bet divas sekundes desmitdaļas līdz pjedestālam pietrūka trešajai labākai Latvijas pārstāvei Luīzei Brauerei (Pantera/SSS).

Jaunākajā jauniešu grupā U12 konkurentiem cerības neatstāja favorīts Emīls Ģērmanis (Pantera), bet, labi veicis stāvo trases vidusdaļu, uz otro vietu pakāpās Mārcis Beitāns (Rīgas favorīts). Tāpat trases otro daļu ātrāk nobrauca Marks Truhins (Pantera/SSS), kas no sestās pozīcijas starpfinišā ielauzās trijniekā, uz ceturto vietu nobīdot grupas jaunpienācēju Kristoferu Gulbi (Snowfeel), kurš starpfinišā bija otrais. Meitenēm arī pārliecinoši pirmā galvenā favorīte Karlīna Lāce (Ziemeļpols), ar kuru vienādu laiku starpfinišā uzrādīja, bet beigās 1,82 sekundes zaudēja otrās vietas ieguvēja Līva Oliņa (Pantera/SSS). Trešajā vietā ierīndojās Laura Bišere (Rīgas favorīts).

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv