ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 15°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

31 • 08 • 2013

Pasaules elites sktituļslalomisti apliecina savu pārākumu „Siguldas kausā”

Vakar Siguldā Lorupes gravā notikušajās tradicionālajās skrituļslaloma sacensībās „Siguldas kauss 2103” vīru konkurencē pārāks bija pašreizējais pasaules kausa līderis Kristaps Zvejnieks („SK „Virsotne”), bet dāmu konkurencē pirmo vietu izcīnīja pasaules kausa desmitnieka braucēja Madara Meldere (SK „Pantera”).

Šogad saulainos un siltos laika apstākļos Lorupes gravā pie Siguldas ar interesantiem notikumiem un ar pasaules klases skrituļslalomistu piedalīšanos aizvadītas SK „Pantera” rīkotās sacensības „Siguldas kauss skrituļslalomā 2013”, kam atbalstu sniedza Siguldas novada dome, bet laika ņemšanu rūpējās biedrība „A2”. Vispirms dalībnieki noskaidroja labākos savās grupās, veicot divus slaloma braucienus, kuru laiki tika skaitīti kopā, bet pēc tam tika veikts vēl viens slaloma brauciens, mazāko grupu dalībniekiem sacenšoties Mazajā finālā, bet lielāko grupu pārstāvjiem vienkopus Lielajā finālā.

Arī šogad kopējais dalībnieku skaits visās grupās sniedzās pāri pussimtam. Kaut arī lielākais atbalsts un līdzjušana tika mazākajiem sacensību dalībniekiem, kuri vēl nav uzsākuši skolas gaitas, tomēr vislielākā interese bija  par elites grupu. Vīriem savu favorīta statusu apliecināja pašreizējais pasaules kausa līderis Kristaps Zvejnieks, kurš uzrādīja labākos laikus abos braucienos – 29,53 sekundes pirmajā un 28,66 sekundes otrajā braucienā, bet kopā 58,19 sekundes (vienīgais, kurš divu braucienu summā bija ātrāks par minūti – aut.piez.), un otrās vietas ieguvēju, savu brāli Miku Zvejnieku, kopsummā apsteidza par nepilnām divām sekundēm. Kristaps un Miks pirmajās divās vietās bija arī  2012. un 2011.gadā. Trešo labāko rezultātu sasniedza jauniešu A grupas (1997./98.g.) pārstāvis Kristaps Zeila, līdz ar to Robertam Briškam kopējā ieskaitē ceturtais laiks.

Dāmu konkurencē arī pārsteigumi nenotika un uzvaru likumsakarīgi nodrošināja Madara Meldere, kura bija ātrākā abos braucienos un uzrādīja laiku 1:04,83. Un arī šeit pirmajās divās vietās bija vienas ģimenes pārstāves, jo otro vietu izcīnīja Ieva Meldere, kas vecākajai māsai abu braucienu summā zaudēja 3,19 sekundes. Arī iepriekšējos divos gados māsas Melderes šādā pašā secībā bija pirmajās divās vietās. Atkal trešā vieta tika Martai Garajai.

Lielajā finālā, kur bija jāveic viens slaloma brauciens, gan vīriem, gan dāmām pirmais trijnieks nemainījās un dalībnieki ieguva tādas pašas vietas kā abu iepriekšējo slalomu kopsummā, Kristapam Zvejniekam un Madarai Melderei izcīnot uzvaru. Pagājušajā gadā vīriem trijniekā tika arī Kristapa un Mika brālis Dāvis, bet šogad viņam ceturtā vieta, jo Zvejnieku pilno goda pjedestālu „izjauca” trešās vietas ieguvējs Kristaps Zeila. Savukārt, dāmām pagājušajā gada Lielā fināla negaidītajai uzvarētājai Martai Garajai šoreiz finālbraucienā trešā veita aiz māsām Melderēm.

Meitenēm A grupā apsteidzot Kristiānu Zeilu par pussekundi, uzvaru svinēja Elizabete Liene Šterna no SK „Merkurs”. B grupā (1999./2000.g.) puišiem interesantā cīņā Jorens Jēkabsons pārspēja slalomistu Klāvu Vorslavu, bet meitenēm Sigita Lapiņa bija ātrāka par Agnesi Sakoviču. C grupā (2001./2002.g.) puišiem pārliecinoši pirmais bija Renārs Knēža, bet meitenēm šajā grupā tika pieredzēta vissīvākā cīņa par uzvaru no visām grupām kopā. Uzvarētāja Zane Egle, pateicoties labākam otram braucienam, beigās otrās vietas ieguvēju Līvu Oliņu apsteidz par četrām sekundes simtdaļām. Absolūtā līdere šajā vecumā ziemā uz sniega – Rēzija Krastiņa, uz rolleriem ļoti maz trenējas, tāpēc viņai „tikai” trešā vieta.

Visjaunākajā D2 grupā (2007.g. un jaunāki) uzvaras laurus puišiem plūca Georgs Šmalcs, kurš vēlāk Mazajā finālā pārspēja vairākus par viņu dažus gadus vecākus dalībniekus D grupām un izcīnīja otro vietu. Meitenēm jaunākajā grupā nepārspēta palika Grieta Lucāne, bet atzīstamo otro vietu ieguva visjaunākā šo sacensību dalībniece, četrus gadus jaunā Heidija Ciagune (pazīstamās kalnu slēpotāju ģimenes atvase un Ivara Ciaguna meita – aut.piez.). D1 grupā (2006.g.) ātrākie bija Krists Turauskis un Elza Saļņikova, bet D grupā (2003.-2005.g.) – Ralfs Knēža, kurš pēc tam uzvarēja arī Mazajā finālā, bet meitenēm šajā grupā pirmo vietu ieguva Helēna Ērenpreisa, kurai pēc tam Mazajā finālā tomēr nācās atzīt Patrīcijas Ansonskas pārākumu.

Kristapam Zvejniekam septembra sākumā paredzēts noslēdzošais sestais pasaules kausa posms, kur būs svarīgi nosargāt līderpozīcijas, lai uzvarētu kopvērtējumā otro gadu pēc kārtas. Savukārt, nākamās skrituļslaloma sacensības Latvijā plānojas septembra vidū, kad Siguldā SK „Pantera” plāno rīkot milzu slalomu Lorupes gravā, bet Skrituļslaloma federācija arī septembrī plāno rīkot Latvijas čempionātu, kas norisinātos Rīgā.

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv