ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

10 • 02 • 2014

Nedēļas nogalē aizvadīts „Siguldas kauss” kalnu slēpošanā

Saistītā informācija

Nelielos pluss grādos jaukā atmosfērā tika aizvadītas ikgadējās kalnu slēpošanas sacensības „Siguldas kauss”, kuras šoreiz nenotika martā, bet februāra pirmajā pusē, jo marta mēnesī arī sapūstā mākslīgā sniega varētu vairs nebūt. Siguldas kausā startēja dažāda vecuma dalībnieki, sākot no 2009.gadā dzimušiem bērniem un beidzot ar astoņdesmit gadus veciem vīriem.

Sestdien sacentās paši jaunākie dalībnieki no D grupām, kuru vecums svārstījās no 2004. līdz pat 2009.gadam. Viņi veica divus braucienus milzu slalomā, kuru laiki summējās. Pirmajā dienā visās D grupās kopā startēja nedaudz virs astoņdesmit dalībniekiem.Pašā jaunākā grupā D4 (2008.gads un jaunāki) bija vislielākās atšķirības laikos vadošo trijniekā, jo arī trenēšanās ilgums atšķiras. Meitenēm abus braucienus līdz galam, pareizi izbraucot visus vārtus (pavisam kopā 15), veica tikai divas dalībnieces. Heidija Ciagune bija ātrākā abos braucienos un par astoņām sekundēm apsteidza Grietu Ameriku. Puišiem vēl pārliecinošāk pirmais bija Nils Trapāns, kurš par piecpadsmit sekundēm apsteidza Kristoferu Vasaraudzi, bet vēl par 14 sekundēm lēnāks bija trešās vietas ieguvējs Kārlis Pujāts. D3 grupā (2007.g.) uzvaras svinēja Marta Bērziņa un Georgs Šmalcs, kuri abi šogad ir uzlabojuši savu meistarību. Salīdzinoši nedaudz (3-4 sekundes) viņiem zaudēja otrās vietas ieguvēji Kristiāna Sīmane un Pauls Prancāns, bet trešās vietas ieguvēji Laine Stumbra un Krišs Mazais atpalika attiecīgi 25 un 16 sekudnes.

D2 grupā (2006.g.) meitenēm bija vissīvākā cīņa par uzvaru, turklāt starp dvīņu māsām Saļnikovām, kuras pēc pirmā brauciena šķīra tikai divas sekundes simtdaļas, Elzai atrodoties priekšā Frīdai. Otro braucienu Elza nobrauca par pussekundi ātrāk un izcīnīja uzvaru, bet Frīdai tika otrā vieta. Otro laiku otrajā braucienā uzrādīja Laura Egle, kurai trešā vieta. Puišiem šajā grupā pārliecinoši pirmais Rūdolfs Beķeris, Stabila otrā vieta Adrianam Masaļskim, bet cīņā par trešo vietu Ralfs Bergmanis par trešdaļu sekundes apsteidza Kristu Turauski.

D1 grupā (2005.g.) meitenēm par uzvaru cīnījās Elza Bleidele un Paula Putniņa, katrai uzvarot vienā no braucieniem. Lielākais pārsvars pirmajā braucienā uzvaru nodrošināja Elzai, bet vēl sīvākā cīņā par trešo vietu Džūlija Gailīte par ceturtdaļsekundi apsteidza Tīnu Namsoni. Puišiem nepārspēts palika Dāvis Mazais, aiz sevis atstājot Bruno Ģermani. Noteikti augstāk būtu ierindojās Artēmijs Terlanovs, kurš pirmajā braucienā krita, bet spēja pakāpties uz trešo vietu divu braucienu summā.

Vecākajā D grupā (2004.g.) meitenēm uzvaru izcīnīja Samanta Līcīte, bet no trešās uz otro vietu pakāpās Diāna Daukšte. Kritiens otrajā braucienā uz trešo vietu atstūma Hēlēnu Ērenpreisi, kura beigās vietu trijniekā nosargāja ar trešdaļu sekundes pārsvaru pār Beatrisi Jekševicu. Puišiem ļoti blīvi rezultāti no otrās līdz sestajai vietai, bet vairāk nekā ar sekundes pārsvaru uzvaru svinēja Reinis Valpēteris. Kļūda un sestā vieta pirmajā braucienā uzvarēt liedza Reiņa dvīņu brālim Gustavam Valpēterim, kurš uzrādīja ātrāko laiku otrajā braucienā un pakāpās uz otro vietu, tikai par 0,12 sekundēm apsteidzot stabilitāti rādošo Ernestu Jansonu. Ceturtais palika baltkrievs Ņikita Levkins, kurš pirmajā braucienā uzrādīja otro laiku. Pussekunde līdz trijniekam pietrūka Robertam Beikmanim, bet par divām sekundes desmitdaļām lēnāks bija sestās vietas ieguvējs Rihards Ordelovskis.

IMG_5892.jpg

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv