ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

13 • 01 • 2014

M.Onskulim otrā vieta FIS sacensībās slalomā Irānā, M.Zvejniekam 12.vieta Norvēģijā

Latvijas izlases dalībnieks Mārtiņš Onskulis šodien Irānas pilsētā Šemšakā notikušajās Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās slalomā 35 dalībnieki vidū izcīnīja otro vietu, bet Daniels Fogelis laboja pirms nedēļas uzstādīto punktu rekordu. Savukārt, Bjorli (Norvēģijā) FIS sacensībās slalomā 118 dalībnieku konkurencē 12.vieta un otrs labākais rezultāts karjerā (37 FIS punkti) izlases pārstāvim Mikam Zvejniekam.

Janvārī pa Irānu turpina dzīvoties un startēt sacensībās divi Latvijas kalnu slēpotāji Mārtiņš Onskulis un Daniels Fogelis. Abi Irānā organizētajā FIS sacensībās kalnu slēpošanā turpina iegūt labas vietas un FIS punktus. Pirms nedēļas Latvijas izlases dalībnieks Mārtiņš Onskulis izcīnīja divas trešās vietas slalomā un milzu slalomā, bet šodien viņam izdevās par vienu vietu uzlabot savu rezultātu un izcīnīt otro vietu. Pirmais brauciens nebija tas labākais, jo sanāca uzrādīt tikai 7.laiku, 1,6 sekundes aiz līdera un 0,6 sekundes aiz trijnieka. Otrajā braucienā Mārtiņš sasparojās un parādīja vietējiem, kā arī ungāriem, indiešiem, grieķiem, tadžikiem un pakistāniešiem, ka latvieši prot braukt slalomu, un uzrādīja ātrāko laiku, par 0,4 sekundēm apsteidzot tuvāko konkurentu otrajā braucienā. Tas Mārtiņam ļāva divu braucienu summā iekļūt godalgoto trijniekā un izcīnīt otro vietu, uzvarētājam Mohamadam Kijadarbandsari zaudējot 0,58 sekundes. Iegūtie 33,27 FIS punkti ir viņa trešais labākais rezultāts un par sešiem atpaliek no rekorda, kas sasniegts pirms desmit mēnešiem FIS sacensībās Libānā. Šī jau bija sestā reize, kad Onskulis kāpa uz goda pjedestāla FIS sacensībās (divas Libānā un četras Irānā – aut.piez.), un trešā reize uz otra augstākā pakāpiena. Divpadsmito vietu, atpaliekot no Onskuļa divu braucienu summā 4,26 sekundes, ieņēma Daniels Fogelis, kurš par 8,5 punktiem laboja pirms nedēļas uzstādīto punktu rekordu, sasniedzot jaunu labāko rezultātu – 59,27 FIS punkti. 

Vakar Onskulim Šemšakā slalomā 5.vieta (+1,56 sekundes) un 38,55 FIS punkti, bet Fogelis izstājās pirmajā braucienā.

Bjorli ceturtajā sacensību dienā pēc kārtas trešo reizi labākais no mūsējiem bija un 12.vietu savā spēcīgākajā disciplīnā slalomā ieguva Miks Zvejnieks, kurš no uzvarētāja norvēģa Erlinga Šjētuna atpalika 1,9 sekundes un nopelnīja 37,21 FIS punktus, kas ir viņa otrs labākais rādītājs gan šosezon, gan arī karjerā un kas par 4 punktiem atpaliek no decembrī slalomā Zviedrijā Kirunā uzstādītā rekorda. Toms Sarkanis bija sešas sekundes lēnāks divu braucienu summā un ieņēma 40.vietu, nopelnot 75 FIS punktus. Savus labākos FIS punktus uzrādīja 1997.gadā dzimušie Elvis Opmanis un Dans Blūmiņš, kuri šogad ir sasnieguši atļauto vecumu un sākuši piedalīties FIS sacensībās. Savstarpējā konkurencē pārāks bija Opmanis, kurš Danu apsteidza par piecām ar pusi sekundēm un ieņēma 62.vietu, uzvarētājam zaudējot 15,5 sekundes un nopelnot 123 FIS punktus. Danam Blūmiņam 157 FIS punkti un 67.vieta.

Tikmēr Bjorli dāmu konkurencē vienīgajai Latvijas pārstāvei Agnesei Āboltiņai neveiksmīgi starti un izstāšanās abas dienas slalomā.

7 Komentāri

Autoram jau sanāk tās piezīmes (Otrajā braucienā Mārtiņš sasparojās un parādīja vietējiem, kā arī ungāriem, indiešiem, grieķiem, tadžikiem un pakistāniešiem, ka latvieši prot braukt slalomu), ( Uzvarētājs Kiadarbandsari pirms gada pasaules čempionātā Šladmingā (Austrija) milzu slalomā bija 48.vietā, K.Zvejniekam zaudējot astoņas sekundes)
Tas, lai Onskulim neliktos, ka baigi labās vietas izcīnītas Irānā.
Martini
13 • 01 • 2014 / 20:08
Martini +1

13 • 01 • 2014 / 22:00
Martini - 10
Liekas, viegla skaudība tekstā iezagusies! Labs rezultāts Mārtiņam, cik es saprotu otrā vieta ir labi arī Irānā.
Martini (alko)... - 10
14 • 01 • 2014 / 00:50
Vai tad ir info, ka Mārtiņš būtu sadomājies?
irānieši māk braukt, bet uz pasaules fona tā ir kā ir.

14 • 01 • 2014 / 08:40
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv