ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 12°C
Vējš: 7m/s

Jaunumi

03 • 03 • 2014

Latvijas kausā kalnu slēpošanā Siguldā divi olimpieši

Sestdien un svētdien Siguldā Kordes trasē Latvijas Slēpošanas savienības organizētajā Latvijas kauss otrajā posmā kalnu slēpošanā piedalījās arī divi olimpieši – Kristaps Zvejnieks un Mārtiņš Onskulis, bet Roberts Rode šoreiz nepiedalījās. Kā jau ierasts pēdējos gadus, arī Lelde Gasūna un Agnese Āboltiņa, kas dzīvo Norvēģijā, nestartē. Vīriem gan milzu slalomā, gan slalomā nepārspēts palika Kristaps Zvejnieks, bet dāmām Liene Bondare uzvarēja milzu slalomā, bet Evelīna Gasūna bija labākā slalomā.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Kordes trasē tieši mēnesi pēc pirmā posmā tika noskaidroti labākie Latvijas kausa otrajā posmā. Tāpat kā jauniešu grupās arī elitei norisinājās divas disciplīnas – milzu slaloms un slaloms. Nedēļu pēc Olimpiskajām spēlēm Siguldā varējām redzēt arī divus no pieciem mūsu olimpiešiem kalnu slēpošanā – Kristapu Zvejnieku un Mārtiņu Onskuli. Sočos Kristaps izstājās pirmajā braucienā, bet Onskulis nobrauca līdz galam abus braucienus un ierindojās augstajā 27.vietā, sasniedzot labāko rezultātu no Latvijas pārstāvjiem Sočos kalnu slēpošanā. (nedrīkst aizmirst, ka vairāk nekā piecdesmit no FIS punktu reitinga augstākiem dalībniekiem izstājās – aut.piez.). Kaut arī Siguldas trases ir krietni par īsu, tomēr bija gaidāma interesanta un principiāla cīņa abu starpā.

Tomēr no gaidītās cīņas nekas nesanāca, jo Mārtiņam pat neizdevās iekļūt trijniekā, abās disciplīnās paliekot ceturtajā vietā. Milzu slalomā viņš bija ļoti tuvu pjedestālam, jo pietrūka divas sekundes simtdaļas. Toties Kristaps uzvarēja abās disciplīnās. Brāļu dubultpanākumu nodrošināja Miks, abās disciplīnās izcīnot otrās vietas, milzu slalomā piekāpjoties par 0,6 sekundēm, bet slalomā par pusotru sekundi divu braucienu summā. Arī trešās vietas ieguvējs abās disciplīnās bija tas pats – Roberts Briška, kurš slalomā no Kristapa atpalika ļoti daudz – piecas sekundes, bet milzu slalomā, kur bija pavisam blīvi rezultāti, Roberts Mikam zaudēja tikai 0,08 sekundes.

Screen Shot 2014-03-03 at 18.32.16.png

Milzu slalomā ļoti labi nostartēja un piekto vietu ieguva Klāvs Rubenis, kurš tikai pirmo gadu pārgājis junioru grupā. Savukārt, no „māsteriem” jeb vecmeistariem labākie bija Jānis Korde un Edgars Kupčs, kuri no K.Zvejnieka atpalika 2,2 un 2,5 sekundes un ieņēma attiecīgi 8. un 9.vietu. Slalomā labāko rezultātu no „māsteriem” uzrādīja Pauls Stēga, kuram kopējā ieskaitē augstā piektā vieta (+7,3 sekundes), bet turpat tuvumā un atkal otrais bija Edgars Kupčs. Vīru kongruencē piedalījās pāri par 25 dalībniekiem. 

Dāmu konkurencē bija uz pusi mazāk dalībnieču – trīspadsmit, un atšķirībā no vīriešiem godalgoto trijnieks krietni atšķīrās. Vienīgi Evelīnai Gasūnai izdevās abās disciplīnās kāpt uz goda pjedestāla. Milzu slalomā stabila uzvara Lienei Bondarei, bet ļoti sīvajā cīņā par otro vietu, kur trīs sportistes divu braucienu summā šķīra tikai viena sekundes desmitdaļa, Katrīna Krūmiņa bija par 0,04 sekundēm ātrāka nekā Evelīna Gasūna, bet Elīnai Nežbertei (piedalījās pie elites kā labākā no jauniešu grupas – aut.piez.) līdz trijniekam pietrūka tikai sešas sekundes simtdaļas. Slalomā krietni pārējām priekšā bija Evelīna Gasūna un Ieva Meldere. Savstarpējā cīņā Evelīna bija par 0,65 sekundēm ātrāka un izcīnīja uzvaru, bet Ievai vismaz pirmais pjedestāls šogad Latvijas kausa posmos. Jaunietei Nežbnortei otrajā disciplīnā nekas nepietrūka un izdevās izcīnīt godalgoto vietu, par 0,38 sekundēm apsteidzot ceturtās vietas ieguvēju laimu Kaufiņu. Otra jauniešu grupas pārstāve Elizabete Šterna ierindojās piektajā vietā. Abas labākās milzu slalomā – Bondari un Krūmiņu, slalomā piemeklēja neveiksmes. Liene nefinišēja otrajā braucienā, bet Katrīna saņēma diskvalifikāciju pirmajā braucienā.

Labākā no „master” grupas abām dāmām bija Žaklīna Frickausa, kura milzu slalomā no kopvērtējuma uzvarētājas atpalika 3,2 sekundes, bet slalomā 8,14 sekundes, bet Jeļenu Brokāni apsteidza attiecīgi par 8 un 13 sekundēm. 

Screen Shot 2014-03-03 at 18.32.01.png

9 Komentāri

Kārtējā stulbā autora piezīme iekavās. Nekad tādas nav, ja labi rezultāti ir citiem sportistiem. Cik ir jābūt riekstā visu laiku to pieminēt, ja tā tas nepatīk, tad varbūt neraksti vispār personisku apsvērumu pēc.
Juris
03 • 03 • 2014 / 19:15
Kā reiz piezīme ir korekta un tai pat laikā ļoti patiesa, un kādam vai kādiem tas kož acīs. Nevajag lidināties iedomās, bet paskatīties reāli, tad arī nebūs jārakstā tādi stulbi komentāri.
Kārlis
03 • 03 • 2014 / 19:55
....kas traucēja tiem 50 nobraukt līdz galam, varbūt Ivaram ir šinī jautājumā savs "profesionālais viedoklis" ....!?
Elita
03 • 03 • 2014 / 20:25
Lasot rakstus, vēlētos zināt arī rakstu autorus. Domāju, ka parakstīties zem sava darba ir tikai pieklājīgi. Lasot jebkuru avīzi , zem raksta ir parakstījies raksta autors.
Līga
04 • 03 • 2014 / 08:42
drošāk ir neparakstīties, jo ja nu kas, tad visi gali ūdenī :)
drošais gals
04 • 03 • 2014 / 14:29
Kādi būtu raksti un slavas dziesmas, ja kādam citam būtu izdevies labāk nostartēt SL Sočos par vienu otru! Protams sapnis!
Pans Kleksis
04 • 03 • 2014 / 15:45
Kādi būtu raksti un slavas dziesmas, ja kādam citam būtu izdevies labāk nostartēt SL Sočos par vienu otru! Protams sapnis!
Pans Kleksis
04 • 03 • 2014 / 15:45
Izskatās, ka Tvaika ielai internets atkal pieslēgts. :)

04 • 03 • 2014 / 16:06
Paldies organizatoriem un Kordes trasei par, spītējot priekšlaicīgam pavasarim, veiksmīgi noritējušām sacensībām!
Edgars Kupčs
05 • 03 • 2014 / 01:58
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv