ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 12°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

07 • 01 • 2014

K.Zvejnieks un M.Onskulis veiksmīgi uzsākuši Jauno gadu

Vairākus ļoti labus rezultātus Jaunā gada sākumā uzrādījis Latvijas kalnu slēpotājs un izlases līderis Kristaps Zvejnieks. Sestdien Eiropas kausā slalomā Šamonī (Francija) tika sasniegta līdz šim augstākā vieta – divdesmitā, bet vakar FIS sacensībās slalomā iegūti labākie punkti šosezon – 14,97 FIS punkti. Tikmēr Darbandsarā (Irānā) Mārtiņš Onskulis izcīnījis trešo vietu FIS sacensībās milzu slalomā.

Gada sākumā Latvijas izlases vadošais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks bija devies uz pirmo Ziemas Olimpisko spēļu mājvietu Šamonī, lai piedalītos divās Eiropas kausa un divās FIS sacensībās slalomā. Pagājušā gada sacensību ciklu viņš noslēdza uz ļoti pozitīvas nots – īsi pirms ziemassvētkiem Universiādē Itālijā izcīnīja astoto vietu slalomā, kas deva nepieciešamo pārliecību par saviem spēkiem, kā arī drošāku un brīvāku braukšanu trasē. Svētku brīvdienu laikā šī pārliecība tika saglabāta, un pirmajās šā gada sacensībās tas vainagojās ar labiem rezultātiem.

Vispirms Eiropas kausa posma pirmajā dienā slalomā tika iegūta 40.vieta 97 dalībnieku konkurencē un nopelnīti 36,60 FIS punkti. No otrajam braucienam kvalificējušiem kalnu slēpotājiem finišu sasniedza 44. Kristaps uzvarētājam, pasaules čempionam Žanam Baptistam Granžam divu braucienu summā zaudēja 4,5 sekundes. Starp citu, Granžs pēc pirmā brauciena nebija sešiniekā. Kristapam labāks sanāca pirmais brauciens, kur labākajiem zaudētas 2,3 sekundes, bet otrajā atstarpe no labākajiem bija trīs sekundes. Otrajā dienā Eiropas kausā neveiksmes piedzīvoja vairāki favorīti, vieni izstājoties jau pirmajā braucienā, citi nesasniedzot finišu otrajā. Tas nāca par labu Kristapam, kurš pats otrajā dienā arī labāk nobrauca nekā dienu iepriekš. Mārupietis divu braucienu summā no uzvarētāja atpalika 3,62 sekundes un ieguva 31,42 FIS punktus. Šoreiz mūsu kalnu slēpotājam abi braucieni bija samērā līdzīgi, pirmajā pat nedaudz mazāk zaudējot līderiem, bet tas vairāk dēļ slovēņa Mihas Kurnera teicamā otrā braucienu, kur slovēnis bija labākais ar krietnu pārsvaru. Kurners pēc pirmā brauciena nebija divdesmitniekā, bet ar absolūti labāko laiku otrajā, kur tuvāko sāncensi apsteidza par 0,76 sekundēm, viņš pakāpās līdz pat otrajai (!) vietai, uzvarētājam francūzim Žuliēnam Lizerū divu braucienu summā zaudējot ar mazāko iespējamo atstarpi – vienu sekundes simtdaļu. Pirmās dienas uzvarētājs Granžs nestartēja, jo devās uz Bormio (Itālija), kur pirmdien notika pasaules kausa posms slalomā un kur francūzim sestā vieta. Otrajā dienā, daļēji arī vairāku spēcīgu slalomistu izstāšanās rezultātā, no sešpadsmitās vietas bija vērojama tā kā  neliela „plaisa”, proti, 16. un 17.vietu šķīra 1,14 sekundes. Turpretī, pirmajā dienā šajās vietās bija ārkārtīgi blīvi rezultāti, jo, piemēram, 15. un 20.vietu šķīra tikai nieka 0,05 sekundes. Patīkams fakts, ka abos šajos Eiropas kausa startos slalomā Kristaps bija priekšā 2012.gada pasaules junioru čempionam Santeri Paloniemi (Somija), kurš vairākas reizes jau ir iekļuvis pasaules kausā trīsdesmitniekā.

Svētdien FIS sacensībās piedzīvota izstāšanās pirmajā braucienā, taču tas neietekmēja negatīvi, jo vakar otrajā FIS sacensību dienā slalomā, kas jau bija ceturtais starts Kristapam Zvejniekam četrās dienās, izdevās izcīnīt ceturto vietu 92 dalībnieku konkurencē un nopelnīt 14,97 FIS punktus, kas ir šīs sezonas labākais rezultāts (otrā reize šosezon padsmit punktos – aut.piez.). Tikai divas sekundes simtdaļas SK „Virsotne” pārstāvi šķira līdz godalgotajam trijniekam, bet no uzvarētāja amerikāņa Maikla Ankenija viņš atpalika 0,64 sekundes.

Tikmēr pirmdien Irānā FIS sacensībās milzu slalomā 39 dalībnieku vidū Mārtiņam Onskulim 3.vieta un 46,8 FIS punkti. Uzvarētājam Mohamedam Kiadarbandsari (Irāna) zaudētas 1,72 sekundes. Irānā startēja vēl viens Latvijas pārstāvis Daniels Fogelis, kurš no Mārtiņa atpalika ļoti daudz – 16,5 sekundes un uzrādīja pēdējos trijos gados sliktāko rezultātu šajā disciplīnā – 153FIS punktus. Uzvarētājs Kiadarbandsari pirms gada pasaules čempionātā Šladmingā (Austrija) milzu slalomā bija 48.vietā, K.Zvejniekam zaudējot astoņas sekundes.  


3 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv