ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 11°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

04 • 04 • 2014

K.Zvejnieks un L.Gasūna vēlreiz lieliski nostartē slalomā Krievijā

Saistītā informācija

Šodien Poļarniji Zori (Krievijā) notikušajās FIS sacensībās slalomā ļoti labus rezultātus atkal uzrādījuši Latvijas izlases līderi Kristaps Zvejnieks un Lelde Gasūna, kuri izcīnīja attiecīgi 4. un 6.vietu. Turklāt, K.Zvejnieka iegūtie 13,30 FIS punkti ir viņa sezonas labākais rezultāts. Par uzvarētājiem kļuva sezonas sākumā pasaules kausa posmos trīsdesmitniekā pabijušais čehs Krištofs Krizls un krieviete Ksenija Aļopina, kura Sočos slalomā bija 23.vietā.

Otrajā dienā slalomā, sacenšoties saulainos laika apstākļos ar nelieliem mīnuss grādiem, veiksmīgāki no Latvijas izlases dalībniekiem atkal bija Kristaps Zvejnieks un Lelde Gasūna. Kaut arī Kristapam šoreiz neizdevās iekļūt trijniekā, izcīnot ceturto vietu, tomēr FIS punktu izteiksmē viņš ir nostartējis nedaudz labāk nekā vakar. K.Zvejnieks divu braucienu summā no uzvarētāja atpalika 0,63 sekundes un ieguva 13,30 FIS punktus, kas ir viņa labākais rezultāts sezonā un par diviem punktiem atpaliek no pērn turpat Poļarniji Zori uzstādītā karjeras rekorda. Līdz goda pjedestālam pietrūka tikai 0,09 sekundes, bet līdz otrajai vietai 0,17 sekundes. Taču atkal tika apsteigts Olimpisko spēļu sestās vietas ieguvējs slalomā Adams Zampa no Slovākijas, kuram piektā vieta (+0,78 sekundes), un sesto vietu ieguvušais krievs Aleksandrs Horošilovs (+1,89 sekundes), kurš šosezon divas reizes Pasaules kausa posmos ieņēmis 13.vietu. Uzvaru svinēja Krištofs Krizls, kurš par pussekundi apsteidza vakardienas uzvarētāju Pāvelu Trikičevu, bet trešajā vietā ierindojās vēl viens no Krievijas izlases vadošajiem slalomistiem Stepans Zujevs, kurš 2009.gadā pasaules čempionātā izcīnīja 15.vietu.

Mārtiņš Onskulis bija otrs labākais no mūsējiem, bet Kristapam viņš zaudēja divu braucienu summā 5,7 sekundes un ieguva 16.vietu 74 dalībnieku vidū, nopelnot 45 FIS punktus. Miks Zvejnieks un Toms Sarkanis izstājās otrajā braucienā.

“Protams, esmu priecīgs par rezultātu Krievijas čempionātā. Krievu izlase ir ļoti spēcīga, un šeit visiem gribas uzvarēt, tāpēc trešā vieta vakar un 4.vieta šodien man bija labs sasniegums,” par vakardienas un šodienas iespaidiem dalās Kristaps Zvejnieks, piebilstot, ka arī FIS punkti, kaut arī ne vislabākie, ir labs sasniegums. Kristaps joprojām ir ļoti optimistisks un saglabā pārliecību:” Apzinoties, ka braucieni nebija perfekti, un saprotot, kur zaudēju svarīgu laiku, ticu un zinu, ka varu arī uzvarēt šāda veida sacensībās un tādā konkurencē, kā arī pakļūt zem 10 FIS punktiem.”

Sieviešu konkurencē Lelde Gasūna šodien ierindojās vienu vietu augstāk nekā vakar, iekļūstot sešiniekā. FIS punktos viņai otrais labākais rādītājs šajā sezonā, par diviem atpaliekot no labākā rezultāta, kas sasniegts vakar. Lelde uzvarētājai zaudēja 2,68 sekundes un ieguva 6.vietu, nopelnot 32,99 FIS punktus. Savu pārākumu ar gandrīz divu sekunžu pārsvaru apliecināja Ksenija Aļopina, kas otro vietu apsteidza par nepilnām divām sekundēm (1,89). Toties, otro un trešo vietu šķīra tikai 0,01 sekunde, par kuras tiesu Jeļena Prosteva pārspēja Anastasiju Romanovu.

Latvijai otā diena dāmu konkurencē bija daudz veiksmīga, jo šoreiz Lelde Gasūna nebija vienīgā, kas sasniedza finišu abos braucienos. Pēc ilgāka pārtraukuma labs starts padevās Katrīnai Krūmiņai, kura ieguva 13.vietu 39 dalībnieču vidū. Kaut arī viņa bija par 7,5 sekundēm lēnāka nekā Lelde, tomēr iegūtie 73 FIS punkti ir viņas labākais rādītājs šajā sezonā. Vēl par divām ar pusi sekundēm lēnāka bija Evelīna Gasūna, kurai 88 FIS punkti, kas, kaut arī par 17 atpaliek no labākā rezultāta, tomēr šajās spēcīgajās sacensībās ir atzīstams rādītājs pirmo sezonu FIS sacensībās startējušajai juniorei. Diemžēl otro dienu pēc kārtas nepaveicās Lienei Bondarei, kurai izstāšanās otrajā braucienā. Nākamās divas dienas notiks milzu slaloms, un tur Lienei ir spēcīgāka un mēģinās reabilitēties.

Ivars Bācis

K.Zvejnieks_AFP-Scanpix.jpg
Kristaps Zvejnieks. Foto: AFP-Scanpix

5 Komentāri

ļoti labi nostartēts. cerams nākamo sezonu pakāpsies vēl augstāk.

09 • 04 • 2014 / 14:32
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv