ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 7m/s

Jaunumi

20 • 01 • 2014

K.Zvejnieks panākums un labākās vietas atkārtojums Eiropas kausā slalomā

Saistītā informācija

Pagājušajās brīvdienās Austrijā notikušajā Eiropas kausa posmā kalnu slēpošanā slaloma disciplīnā 117 dalībnieku konkurencē, atkārtojot pirms divām nedēļām Francijā sasniegto, Latvijas izlases dalībnieks Kristaps Zvejnieks vēlreiz izcīnīja 20.vietu, pirmo reizi Eiropas kausa posmos iegūstot zem 20 FIS punktiem (17,48 FIS punkti). Uzvaru izcīnīja Trevors Filps no Kanādas, kurš Kristapu divu braucienu summā apsteidza par 1,6 sekundēm.

Pēc neveiksmīgā starta pagājušo svētdien Adelbodenē (Šveice) Pasaules kausa posmā slalomā, kur, zaudējot labākajiem vairāk nekā četras ar pusi sekundes, sanāca izstāties trases lejasdaļā, izlases līderis devās uz blakus esošo Austriju, kur sanāca reabilitēties un ļoti veiksmīgi nostartēt Eiropas kausa posmā slalomā. Ja vēl pagājušās sezonas pirmajā pusē bija jādomā par iekļūšanu Eiropas kausā labāko sešdesmitniekā pirmajā braucienā, lai kvalificētos uz otro braucienu, tad šobrīd Kristaps ir pielicis meistarībā un par to vairs nedomā, jo ir jau jauni mērķi – iekļūšana trīsdesmitniekā, lai tiktu pie kausa kopvērtējuma ieskaites punktiem, kā arī labu FIS punktu iegūšana tādās spēcīgās sacensībās kā Eiropas kauss, kurā reizēm startē, ja ne no pašas spices, tad daži no vadošajiem kalnu slēpotājiem pasaulē gan. Šoreiz Austrijā nebija tik zināmu uzvārdu un tik augsta līmeņa slalomistu kā citreiz (no pirmā desmitniekā vairāki dažas reizes it tikuši pasaules kausa posmos pie punktiem, t.i., trīsdesmitniekā – aut.piez.), bet vairāki līdzvērtīgi konkurenti, kas tāpat radīja spēcīgu konkurenci.

Austrijā Zvejnieka labā rezultāta un augstās vietas pamatā ir paša labais veikums, turklāt, šoreiz izstājās tikai daži augsta līmeņa slalomisti, tā kā nekādu ievērojamu kāpumu tas nedeva. Jau pirmajā braucienā Kristaps uzrādīja laiku starp divdesmit labākajiem, līderiem zaudējot nedaudz virs sekundes (+1,07 sekundes). Otrajā braucienā viņam 17.laiks, bet pakāpties uz augšu vai noturēties padsmitajā vietā neizdevās, jo daži pēc pirmā brauciena aiz mūsu sportista esošie konkurenti otro veica ļoti labi. Kristaps divu braucienu summā uzrādīja laiku 1:44,52 un izcīnīja dalīto 20.vietu, vienu vietu priekšā pagājušā Eiropas kausa posma otrās vietas ieguvējam Miham Kerneram no Slovēnijas. Kristaps no uzvarētāja kanādieša Trevora Filpam atpalika 1,6 sekundes un nopelnīja 17,48 FIS punktus, kas ir viņa labākais rādītājs Eiropas kausos (Kristapa rekords, kas sasniegts FIS sacensībās pērnā gada aprīlī Krievijā, ir 11,30.FIS punkti – aut.piez.). T.Filpam tas bija tikai trešais starts Eiropas kausā karjerā un pirmais šajā sezonā. Starp citu, kanādietis pēc pirmā brauciena bija 0,4 sekundes aiz mārupieša un, pateicoties, teicamajam otrajam braucienam spēja izcīnīt uzvaru divu braucienu summā. Kaut ko līdzīgu veica arī vācietis Filips Šmids, kurš izcīnīja trešo vietu, bet pēc pirmā brauciena bija trešdaļu sekundes aiz Zvejnieka. 

Pirms divām nedēļām Francijā K.Zvejniekam arī bija 20.vietā Eiropas kausā, sasniedzot augstāko vietu šajā līmenī un iegūstot 31,42 FIS punktus. Tagad vēlreiz sanāca atkārot labāko vietu, taču, tā kā laika ziņā uzvarētājam zaudēts krietni mazāk, tad līdz ar to arī punktu ziņā daudz labāks rezultāts, gandrīz uz pusi uzlabojot iepriekšējo rezultātu un pirmo reizi EK iegūstot zem 20 FIS punktiem.

Vēl ir svarīgi otri punkti, proti, kas tiek doti par iegūto vietu priekš kausa kopvērtējuma. Par 20.vietu Kristaps nopelnīja 11 punktus (pirmā vieta saņem 100 punktus, otrā 80, trešā 60 un utt. līdz 30.vietai, kura saņem vienu punktu – aut.piez.) un šobrīd ar 38 punktiem viņš atrodas 41.vietā Eiropas kausa kopvērtējumā. Līderis ar 276 punktiem ir Daniels Jule no Šveices.

3 Komentāri

http://sportacentrs.com/ziemas_sports/20012014-Aptauja un raksts: k_zvejnieks_panakums_un_labakas_vietas_at
Sportacentrs.com
20 • 01 • 2014 / 18:06
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv