ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

20 • 12 • 2013

K.Zvejnieks astotais slalomā Universiādē Itālijā

Saistītā informācija

Itālijā notiekošajā Universiādē  ziemas sporta veidiem vakar veiksmīgi nostartējis Latvijas kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks, kurš savā iecienītākajā disciplīnā slalomā 94 dalībnieku vidū izcīnīja 8.vietu, nopelnot šīs sezonas labākos punktus – 17,65 FIS punktus. Par uzvarētāju kļuva soms Jonas Rāsanens, kurš divu braucienu summā Kristapu apsteidza par 1,73 sekundēm.

Sacensības kalnu slēpošanā Universiādē sākās 13.decembrī ar ātruma disciplīnu nobraucienu, kas tāpat kā supergigants norisinājās Passo Sanpelegrino, bet tehniskās disciplīnas tika aizvadītas Pocā di Fassā. Pēc otrdien iegūtās 25.vietas milzu slalomā un 32 FIS punktu nopelnīšanas, Kristaps Zvejnieks trešdien vēlreiz pamēģināja spēkus Eiropas kausā slalomā, kas notika Oberēgenē (Itālijā), bet piedzīvoja izstāšanos pirmajā braucienā. Tas nebija ietekmējis Kristapu un viņa apņēmību, un jau nākamajā dienā Universiādē slaloma pirmajā braucienā viņš uzrādīja 7.rezultātu, no līdera Adama Zampas (Slovākija) atpaliekot 0,77 sekundes. Otrs brauciens nepadevās tik labs, un, kaut arī sanāca uzrādīt tikai 24.rezultātu, tomēr laika ziņā labākajam zaudēta pusotra sekunde. K.Zvejnieks nebija vienīgais no vadošā desmitnieka, vēl bija daži kalnu slēpotāji, kam otrajā braucienā sanāca uzrādīt laiku ārpus vadošā divdesmitnieka un kopvērtējumā atkrist vairākas vietas atpakaļ, bet Kristaps pēc otrā brauciena noslīdēja uz leju tikai par vienu pozīciju. No uzvarētāja Jonasa Rāsanena viņš atpalika 1,73 sekundes un ieguva 17,65 FIS punktus., kas ir labākais rādītājs šajā sezonā. Slovāks Zampa ieguva otro vietu, bet cits pasaules kausā trīsdesmitniekā iekļūstošais čehs Krištofs Krizls noslēdza godalgoto trijnieku.

Tikmēr Zviedrijā Orē atkal labākais no mūsējiem bija Mārtiņš Onskulis, kuram milzu slalomā 11. un 15.vietā, abas dienas nopelnot 50 FIS punktus. Pēc četriem pēc kārtas nefinišēšanas gadījumiem pirmajā braucienā milzu slalomā un slalomā Tarnebijā un Arvidsjaurā (Zviedrijā) salīdzinoši labiem FIS punktiem (67 un 81) nostartējis Miks Zvejnieks, kuram attiecīgi 23. un 35.vieta, par Onkulim nobraucot 3,7 un 2,1 sekundi lēnāk divu braucienu summā. Tomam Sarkanim 199 FIS punkti abas dienas un attiecīgi 35. un 47vieta.

Dāmām otrajā sacensībā milzu slalomā labākā no mūsējām bija Lelde Gasūna, kura izcīnīja 12.vietu un 57 FIS punktus, savukārt, pirmajā sacensībā tajā pašā dienā Lelde izstājās pirmajā braucienā un līderes godā tika Liene Bondare, kura ieguva 19.vietu (76 FIS punktus), bet pēc tam ieguva 15.vietu, ieņemot otro vietu starp Latvijas sportistēm un Leldei zaudējot 2,33 sekundes. Evelīna Gasūna abas reizes bija trīsdesmitniekā, uzrādot trešo rezultātu no mūsējām, bet pagaidām noslēdzošo vietu savstarpējā konkurencē ieņem Ieva Meldere, kurai pagaidām FIS sacensībās neiet tik labi kā Baltijas kausā Suomutunturos.

Universiāde notiek reizi divos gados. Pagājušā notika 2011.gadā Turcijā, kur piedalījās Liene Fimbauere, ierindojoties 46.vietā, bet 2009.gadā Ķīnā startēja Roberts Rode un Einārs Lansmanis, pie labākā panākuma abi tiekot nobraucienā un ieņemot attiecīgi 31. un 35.vietu, bet 2003.gadā Tarvizio (Itālijā) Ivars Ciaguns slalomā bija 18.vietā.

4 Komentāri

Prieks par visiem! Malaci, rezultati iepriecina, ka ari tas, ka sportistu paliek vairak!

22 • 12 • 2013 / 11:52
Prieks par visiem! Malaci, rezultati iepriecina, ka ari tas, ka sportistu paliek vairak!

22 • 12 • 2013 / 11:52

01 • 01 • 2014 / 15:57
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv