ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

23 • 03 • 2014

D grupas starti un komandu sacensības Baltijas kausā

Starplaikā starp Baltijas kausa pirmajām divām dienām un FIS sacensībām saulainajā ceturtdienas pēcpusdienā Suomutunturos labākos noskaidroja paši jaunākie kalnu slēpotāji no D grupas jeb U10, veicot divus braucienus milzu slalomā pa vienu un to pašu trasi. Papildus individuālajām sacensībām, kā ierasts, mazie kopā ar lielajiem sacentās komandu ieskaitē. Sakarā ar kuplo D grupas dalībnieku skaitu (36 kalnu slēpotāji) atšķirībā no iepriekšējiem gadiem komandu neveidoja pāris (viens mazais, viens lielais), bet gan trīs dalībnieki – divi mazie un viens lielais (vadošie Latvijas un Igaunijas junioru un elites grupas pārstāvji – aut.piez.).

Otrdienas vakarā pēc jauniešu un pieaugušu grupu apbalvošanas notika mazo un lielo iepazīšanās, bet ceturtdien pusdienlaikā pirms sacensībām tika izlozēti komandu sastāvi un numuri. Pēc izlozes lielie kopā ar mazajiem ķērās klāt pie komandu nosaukumu veidošanas. Pārsvarā nosaukumi gan latviešu, gan angļu valodās saistījās ar kalnu slēpošanas tēmu un ātrumu, bet bija arī tādi interesanti nosaukumi kā Suncītis, Oranžie zābaki un Sūkls Bobs (laikam dažiem iemīļota ir multenīte par dzelteno švammīti – aut.piez.). Pēc kopīgas trases apskates lielie ar saviem mazajiem komandas biedriem devās uz startu, un sacensības varēja sākties. Numuru secībā komandas startēja viena aiz otras. Vispirms abi mazie veica savus pirmos braucienus, un tad lielais savu vienīgo braucienu.

Individuālajā vērtējumā šogad bija jauni uzvarētāji, jo pagājušā gada pirmo vietu ieguvēji Dārta Stepiņa un Kristofers Gulbis šogad startē U12 grupā. Divu braucienu summā ar 1,71 sekundes pārsvaru meitenēm uzvarēja Diāna Daukšte. Uzrādot ātrāko laiku otrajā braucienā, „Virsotnes” dubultuzvaru izjauca Paula Putniņa (Pantera), kura pēc pirmā brauciena pakāpās par vienu pozīciju augstāk un ieņēma otro vietu, uz trešo nobīdot pērnā gada vicelīderi Beatrisi Jekševicu. Ceturtā un piektā bija igaunietes Paula Pūtsepa un Elīza Lemmats, bet vadošo sešinieku 16 dalībnieču vidū noslēdza trešā „Virsotnes” pārstāve Eva Samanta Trapāne.

Puišiem par uzvaru līdzīgi cīnījās igaunis Aleksandrs Luiks un mūsu Artēmijs Terlanovs. „Ziemeļpols” pārstāvis bija ātrākais otrajā braucienā, bet tomēr beigās pietrūka 0,29 sekundes, lai divu braucienu summā apsteigtu „agresīvo” igauni, kurš pērn bija otrais. Rūdolfs Beķeris ar trešo vietu nodrošināja divas godalgotas vietas „Ziemeļpols” klubam, tāpat kā meiteņu konkurencē panāca „Virsotne”. Pēc pirmā brauciena tūdaļ aiz Beķera ceturtajā vietā bija vēl viens „ziemeļpolietis” Patriks Pone, bet kritiens un satraumēšanās otrajā braucienā liedza Patrikam pacīnīties par trijnieku (viņš vēlāk saņēma mierinājuma balvu nominācijā „Iespaidīgākais kritiens – aut.piez.). Ceturto vietu ieguva igaunis Laurs Megi, bet sešinieku 20 dalībnieku konkurencē noslēdza Rihards Ordelovskis (ASI Ski-box) un Roberts Beikmanis (Apex).

Komandu sacensībās, kur skaitīja abus braucienus abiem mazajiem un vienu lielā braucienu (kopā pieci braucieni), konkurentiem cerības neatstāja komanda ar nosaukumu „Ziemeļu virsotne”, kurā kopā ar sesto labāko milzu slalomistu elitē Klāvu Rubeni bija izlozēti vadoši D grupas pārstāji – Diāna Daukšte un Rūdolfs Beķeris. Viņu kopējais laiks bija 2:46,06, par 7,5 sekundēm apsteidzot „Zibenīgās slēpes”, kuru panākumu kaldināja šogad organizēšanā darbojošā Anna Bondare ar Artēmiju Terlanovu un Ņikitu Lašķenko. Divas sekundes no „Zibenīgajām slēpēm” atpalika un ļoti līdzīgā cīņā trešo vietu ieguva „Ašākie slēpotāji”, kuru sastāvā bija olimpiete Agnese Āboltiņa ar Rihardu Ordelovski un Paulu Pūtsepu. Nieka 0,2 sekundes viņiem zaudēja un ceturto vietu 18 komandu konkurencē ieņēma „Suncīši” (Olimpietis Mārtiņš Onskulis ar Beatrisi Jekševicu un Elīzi Lammetsu).

Ātrākos laikus no lielajiem uzrādīja Kristaps Zvejnieks (26,55 sekundes) un Lelde Gasūna (29,03 sekundes, par vienu sekundes simtdaļu nobraucot ātrāk nekā māsa Evelīna – aut.piez.). Nominācijā „Jaunākais dalībnieks” balvu saņēma 2008.gadā dzimušais Evas brālis Nils Neo Trapāns, bet par visinteresantāko komandas nosaukumu tika atzīts „Ašās slēperītes”. Savukārt, tradīciju ievēroja un ātrākajiem slēpju pāri dāvāja International Ski team. Pie jaunām slēpēm tika ātrākie Latvijas pārstāvji bērnu grupā Diāna Daukšte un Artēmijs Terlanovs.

1 Komentāri

Sacensibas bija lieliskas un medalas prieceja visus mazos dalibniekus, paldies LSS. Ja kas, Vairis Brize bija parsteigts par mazo sportistu sleposanas prasmi! Vins nebija uz Vilcina kausiem un neredzeja, ka kalnu sleposnas nakotne laiz pa trasem!
23 • 03 • 2014 / 22:20
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv