ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 0°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

19 • 03 • 2014

Baltijas kausā Superkombinācijā uzvar galvenie favorīti

Somijas ziemeļos Soumutunturos notiekošajā Baltijas kausā kalnu slēpošanā Superkombinācijā (Supergigants+slaloms) nepārspēti palika mūsu olimpieši Kristaps Zvejnieks un Lelde Gasūna. Kristapam tā bija otrā uzvara vienā dienā, bet Lelde atkārtoja māsas panākumu Supergigantā un nodrošināja otro uzvaru Gasūnu ģimenei.

Superkombinācijā, kur lielāku lomu spēlē tieši slaloms, galvenie favorīti bija Kristaps Zvejnieks un Lelde Gasūna. Roberts Rode, kurš pērn Superkombinācijā bija otrais un kuram spēcīgas ir ātrumdisciplīnas, un kurš reizēm arī slalomu nobrauc labi, pirms starta atzina, ka šosezon slalomam nav sanācis pietiekami laika veltīt un ka šī tehniskā disciplīna šogad „neejot”. Arī Superkombinācijas veiktajā supergigantā Zvejnieks bija nedaudz ātrāks (0,14 sekundes) nekā Rode, un, uzrādot labāko laiku slalomā un par nepilnu sekundi apsteidzot tuvāko konkurentu, svinēja uzvaru Superkombinācijā otro gadu pēc kārtas. Cīņa par pārējām godalgotajām vietām gan bija ļoti sīva, jo trīs pretendentus – Mārtiņu Onskuli, Miku Zvejnieku un igauni Tonisu Luiku, šķīra tikai viena sekundes desmitdaļa. Roberts Rode slaloma trases lejasdaļā neizbrauca vārtus un saņēma diskvalifikāciju un izstājās no cīņas par pagājušajā gada otrās vietas aizstāvēšanu.

Mārtiņš Onskulis, kuru pērn Superkombinācijā „iegāza” neveiksme supergigantā, šogad pēc Supergiganta bija ceturtais, bet ar otro laiku slalomā viņš spēja pakāpties uz otro vietu, tikai par vienu sekundes simtdaļu kopvērtējumā apsteidzot igauni Luiku. Tāpat kā pērn atkal ar ceturto vietu nācās samierināties Mikam Zvejniekam. Ja pagājušajā gadā viņam pietrūka 0,13 sekundes, tad šogad 0,08 sekundes. Labākais „master” grupā bija Pauls Stēga, kurš pēdējos divos gados ir palicis vēl stiprāks. Viņš  aiz sevis atstāja Jāni Kordi un pagājušā gada uzvarētāju Edgaru Kupču.

Dāmām pēc palikšanas ceturtajā vietā supergiganta disciplīnā, Superkombinācijas ietvaros supergiganta braucienā „niknā” Lelde Gasūna uzrādīja labāko laiku un pirms savas kroņa disciplīnas slaloma bija gandrīz nepārspējamā pozīcijā. Arī slalomu Lelde veica visātrāk un ar 1,13 sekundes pārsvaru pār otro olimpieti Agnesi Āboltiņu, izcīnīja uzvaru, reabilitējoties par supergigantu. Agnesei vēl viena otrā vieta, bet Evelīna ar trešo vietu nodrošināja abu māsu kāpšanu uz goda pjedestālu. Pagājušā gada uzvarētāja Ieva Meldere ar trešo laiku slalomā pakāpās uz ceturto vietu.

„Master” grupā dāmām pirmais trijnieks atkal tāds pats kā supergigantā. Uzvaru svinēja Žaklīna Frickausa, otrajā vietā debijā šajā disciplīnā ierindojās Vita Ciesniece bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Jeļena Brokāne.

Trešdienā Baltijas kausā kalnu slēpotāji sacentīsies milzu slalomā, kur arī Kristaps Zvejnieks ar Leldi Gasūnu būs galvenie favorīti, bet pārējie izlases dalībnieki un arī labākie igauņi mēģinās sastādīt konkurenci.

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv