ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

15 • 03 • 2012

Zvejnieks un Meldere labākie slalomā Baltijas kausā

Šodien Soumotunturos norisinājās trešā noslēdzošā disciplīna Baltijas kausā un Latvijas čempionātā kalnu slēpošanā. Slalomā vīriem jau trešo gadu pēc kārtas nepārspēts palika Kristaps Zvejnieks „Virsotne” , bet dāmām pie pirmās uzvaras tika Ieva Meldere „Pantera”.

Vīriešiem favorīta statusu apliecināja Kristaps Zvejnieks, uzvarot trešo gadu pēc kārtas Baltijas kausā slaloma disciplīnā. Pēc pirmā brauciena viņš bija tikai 0,31 sekundi priekšā otrās vietas ieguvējam Tonisam Luikam no Igaunijas, bet tas vairāk skaidrojams ar salīdzinoši vieglo trasi pirmajā braucienā, jo Kristaps savu slaloma meistarību var labāk parādīt grūtākās trasēs. Tiesa, divu braucienu summā Zvejnieka pārsvars pār igauni jau sasniedza 1,08 sekundes. Trešajā vietā tāpat kā pagājušajā gadā ierindojās izlases dalībnieks Kaspars Daugulis, kurš uzvarētājam zaudēja 1,87 sekundes. Mārtiņš Onskulis, kuram pērn līdz pjedestālam pietrūka trīs sekundes simtdaļas, šoreiz bija piektais, jo pa vidu starp Mārtiņu un Kasparu šajā reizēm  iespraucās Miks Zvejnieks. Labāko sešinieku noslēdza lietuvietis Rokas Zaveckas. Roberts Rode gluži kā pagājušajā gadā nefinišēja otrajā braucienā, jo tika diskvalificēts, bet pēc pirmā brauciena viņš atradās piektajā vietā. Līdz ar to arī šogad Kristaps Zvejnieks uzvarēja divās disciplīnās un Rode vienā. Kristapam, sākot no 2010.gada, kopumā ir piecas pirmās vietas, bet joprojām trūkst uzvaras supergigantā. Senioru grupā labākais bija Jānis Korde, aiz sevis atstājot Paulu Stēgu un Dzintaru Melveri. 

Dāmām otro dienu pēc kārtas no latvietēm labākā bija Ieva Meldere. Ja vakar milzu slalomā viņa bija otrajā vietā, piekāpjoties igaunietei Trīnei Tobi, tad šodien slalomā viņu apsteigt nespēja neviena. Līdz ar to Ieva izcīnīja pirmo uzvaru elites grupā Baltijas kausā. Beāte Bērziņa bija otrajā vietā, zaudējot Melderei pussekundi un pirmo reizi iekļūstot godalgoto trijniekā. Trīnei Tobi slalomā trešā vieta. Izlases dāmām slaloms nebija veiksmīgs, jo Liene Bondare tāpat kā vakar palika aiz trijnieka ceturtajā vietā, bet Katrīnu Krūmiņu turpināja vajāt neveiksmes un viņa izstājās jau pirmā brauciena sākumā. Senioru grupā šoreiz labākā bija Vita Ciesniece, otrajā vietā atstājot Jeļenu Brokāni, bet iepriekšējo divu disciplīnu uzvarētāja senioru grupā Žaklīna Frickausa nefinišēja otrajā braucienā.

Ne mazāk interesantas cīņas norisinājās jauniešu grupās, kur atkal visas uzvaras tika Latvijas pārstāvjiem. C grupā (2001./2002.g.) abas vadošās kalnu slēpotājas Rēzija Krastiņa un Sintija Vējiņa samainījās vietām un šoreiz uzvarēja Rēzija. Kristai Bergmanei vēl viena trešā vieta. Puišiem šajā grupā slalomā nepārspējams bija Lauris Opmanis, kurš izcīnīja uzvaras visās trīs disciplīnās. Otro dienu pēc kārtas trijniekā iekļuva un otro vietu izcīnīja Pauls Rubenis, bet trešajā vietā ierindojās Emīls Ģērmanis. B grupā (1999./2000.g.) meitenēm trešo uzvaru piepulcināja Žanete Gedra, bet jau trešajā disciplīnā aiz viņas otrajā vietā palika Ieva Pildiņa. Katrīnai Sadovņikovai tāds pats sniegums kā milzu slalomā – trešā vieta. Puišiem šajā grupā labākais bija Klāvs Vorslavs, kurš vakar bija otrais. Milzu slaloma uzvarētājs Emīls Eihmanis izcīnīja trešo vietu, bet abiem mūsējiem pa vidu uz otrā pjedestāla pakāpiena kāpa igaunis Tormis Laine. A grupā (1997./1998.g.) meitenēm tāpat kā pagājušajā gadā nepārspējama bija Evelīna Gasūna, aiz sevis atstājot Elīnu Nežborti un Madaru Zvīni. Puišiem, pateicoties lieliskajam otrajam braucienam, uzvaru kopvērtējumā izcīnīja Klāvs Rubenis, kas par 0,09 sekundēm apsteidza spēcīgo igauni Juhanu Luiku. Elvis Opmanis atkal bija trijniekā, šoreiz izcīnot trešo vietu, bet favorīts Žaks Gedra kļūdījās pirmajā braucienā un kopvērtējumā augstāk par sesto vietu nespēja tikt.

12 Komentāri

Sagaidīju :)
15 • 03 • 2012 / 22:39
C grupas meitenēm sajaukti rezultāti.

15 • 03 • 2012 / 23:59
Info sportas
17 • 03 • 2012 / 11:04
Info sportas
17 • 03 • 2012 / 11:12
Roka Zavecka citāts:"Kristapu aspteigt man būtu grūti. Viņš ir daudz vecāks un pieredzējušāks, bet pārējos ir iespējams pārspēt."
LTU Delfi
17 • 03 • 2012 / 11:25
leitis paliek leitis:)

18 • 03 • 2012 / 00:00
mmm kāpēc nav bildes no SG apbalvošanas???
:)
18 • 03 • 2012 / 13:05
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv