ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

05 • 01 • 2012

Zvejniekam ceturtā vieta FIS sacensībās slalomā

Saistītā informācija

Atkal labas vietas ieguvis viens no mūsu vadošajiem kalnu slēpotājiem Kristaps Zvejnieks, kas Norvēģijas pilsētiņā Opdālā FIS sacensībās slalomā 95 dalībnieku konkurencē izcīnīja 4.vietu, tikai par vienu sekundes simtdaļu piekāpjoties trešās vietas ieguvējam.

Šajos neziemīgajos laika apstākļos, kad sniega trūkuma dēļ ir grūtības ar sacensību norisi, kas apgrūtina arī sportistu grafiku saplānošanu, nedēļas laikā no paredzētajām 15-20 FIS sacensībām aptuveni trešdaļa tiek atceltas. Mūsu vadošie kalnu slēpotāji pēc startiem decembra vidū Itālijā Ziemassvētkus ir sagaidījuši mājās un gadu mijā devušies jau uz Norvēģiju, lai turpinātu krāt pieredzi FIS sacensībās.

Opdālā notikušajā slalomā otrajā dienā vislabāko rezultātu sasniedza Kristaps Zvejnieks, kam tikai nieka viena simtdaļa pietrūka līdz godalgoto trijniekam. Pēc pirmā brauciena Kristaps bija trešais, bet otrajā palaida garām somu slalomistu ar norvēģisku vārdu Kalli Dālu. Uzvaru svinēja mājinieks Simons Rūds, kas Kristapu divu braucienu summā apsteidza par pussekundi. 95 dalībnieku vidū 20.vietā ierindojās viens no vecākajiem dalībniekiem, kuram ir tikai 22 gadi, Kaspars Daugulis, kas uzvarētājam zaudēja 2,5 sekundes, bet vēl trīs vietas zemāk ierindojās Miks Zvejnieks, kas no Kaspara atpalika tikai 0,25 sekundes. Pirmajā dienā labāko rezultātu no mūsējiem sasniedza Daugulis, kas 92 dalībnieku konkurencē uzvarētājam arī zaudēja 2,5 sekundes, bet ieguva 16.vietu, jo pāris vietas augstāk viņam ļāva pakāpties labi veiktais otrais brauciens, kurā Kaspars uzrādīja sesto rezultātu. Četras vietas zemāk (20.vieta) ierindojās Miks Zvejnieks, Kasparam zaudējot 0,75 sekundes, bet 41.vieta Ernestam Benhenam, kas no uzvarētāja atpalika vairāk nekā 12 sekundes. Kristaps Zvejnieks otrajā braucienā izstājās. Neskaitot pāris krievu veterānus, kuriem ap 35 un 40, pārējie dalībnieki bija ļoti jauni, pārsvarā 1994.-1996.gadā dzimušie.

Meiteņu konkurencē no trijām Latvijas pārstāvēm tikai Agnesei Āboltiņai pirmajā sacensību dienā izdevās sasniegt finišu, izcīnot 16.vietu pāri par 50 dalībnieču vidū. Uzvarēja norvēģiete Frida Hegebē, no kuras Agnese atpalika deviņas sekundes. Otrajā sacensību dienā Agnesei tāpat kā Katrīnai Krūmiņai un Ivetai Benhenai, neizdevās pabeigt pirmo braucienu.

Šodien un rīt Opdālā norisināsies milzu slaloms, bet sestdien un svētdien kalnu slēpotāji atkal sacentīsies slalomā.

IMG_7920.JPG

1 Komentāri

Apsveicu Kristap!!! Arī pārējie puiši malači! Meitenēm novēlu veiksmi turpmāk...
dzeksons
07 • 01 • 2012 / 10:48
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv