ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

07 • 01 • 2012

Zagrebas slalomā labākie Hiršers un Šīlda

Saistītā informācija

Jaungada pirmajās dienās ne tikai distanču slēpotāji sacenšas „Tour de ski” un tramplīnlēcēji četru tramplīnu turnejā, bet arī kalnu slēpotāji noskaidroja labākos slaloma disciplīnā Horvātijas galvaspilsētā Zagrebā. Jaunais gads sācies ar austriešu triumfu, jo kārtējās uzvaras izcīnīja Marlīza Šīlda un Marsels Hiršers.

Shield_Zagreb12.jpg

Šīldai joprojām simtprocentīgs rādītājs šosezon slalomā

Austriešu slaloma karaliene šajā sozonā no piecām slaloma sacensībām ir uzvarējusi visās, jo arī Zagreba nebija izņēmums. Ja pagājušā gada beigās divos slalomos Austrijā konkurentes sāka pietuvoties, tad Horvātijas galvaspilsētā Marlīze Šīlda savu tuvāko konkurenti Tīnu Mazi no Slovēnijas divu braucienu summā pārspēja par vairāk nekā sekundi (+1,40). Trešo vietu ieguvusī austriete Mihaēla Kirhgasere uzvarētājai zaudēja jau vairāk nekā divas sekundes (+2,27). Līdz ar to Šīlda vēlreiz apliecināja, ka šobrīd ir absolūti labākā slalomiste pasaulē, kaut arī lielais pārsvars varētu tikt skaidrots ar garāku trasi, jo pirmo reizi sezonā uzvarētājas laiks abu braucienu summā bija vairāk nekā divas minūtes. Viņa uzvarēja Zagrebā arī pērn, un Marlīza tagad uzvaru ziņā slaloma disciplīnā (32 uzvaras) vairs par divām atpaliek no šveicietes Vreni Šnaideres rekorda, par ko austriete īpaši daudz nedomā. Viņa cenšas maksimāli relaksēti veikt katru braucienu, to izbaudīt, un katru reizi priecājas par uzvaru, it kā tā būtu viena no pirmajām, nevis jau pāri par trīsdesmit. Šīlda atzina, ka jūtās nogurusi un labprāt atpūstos, jo pēdējo divu nedēļu laikā ir bijuši četri slalomi (nākamais slaloms dāmām būs 21.janvārī Mariborā – aut. piez.). Gandrīz kā mājās jutās otrās vietas ieguvēja Tīna Maze, jo nestartējot mājiniekiem, horvāti atbalstīja savus kaimiņus slovēņus. Maze kādreiz koncentrējās uz ātruma disciplīnām un milzu slalomu, bet slalomam tā nopietnāk pievērsās tikai 2009./2010.gada sezonā un mēnesi pirms Vankūveras spēlēm savās mājās pirmo reizi iekļuva labāko trijniekā. Pagājušā gada marta beigās viņa šajā disciplīnā izcīnīja pirmo un pagaidām vienīgo uzvaru, bet šosezon 28 gadus vecā slovēniete slalomā trīs reizes ir kāpusi uz goda pjedestāla. Viņa pēc finiša izteicās, ka nobraukusi labi, un jokojot piebilda, ka bijusi pikta uz Marlīzu, ka tā vēl labāk braucot. Pēc divām nedēļām savā dzimtenē Tīnai būs iespēja revanšēties. Kirhgasere, kas slalomā pirmo reizi bija uz pjedestāla, uzsvēra vienreizējo Zagrebas slaloma atmosfēru un lieliskos horvātu līdzjūtējus. Septītā palika zviedriete Vikstrēma, kurai pirms trim mēnešiem palika 19 gadi, bet pagājušā posma pārsteiguma autore 16 gadus jaunā Šifrina no ASV šoreiz izstājās pirmajā braucienā.

Hirscher_Zagreb.jpg

Hiršers revanšējas Kosteličam

Pirms divām nedēļām Flahavā (Austrija) uzvarēja horvāts Ivica Kosteličs, bet Zagrebā austrietis Hiršers revanšējās Kosteličam viņa mājās, izcīnot otro uzvaru slalomā šajā sezonā (Hiršeram šajā sezonā ir arī viena uzvara milzu slalomā – aut. piez.). Otro vietu izcīnīja vācietis Fēliks Noiroiters (+0,29), trešajā vietā atstājot mājinieku cerību Kosteliču. Zviedrs Mīre, kas bija otrajā vietā pēc pirmā brauciena un bija lieliski uzsācis arī otro, tomēr vēlāk pieļāva kļūdu un, uzrādot tikai 25. laiku otrajā braucienā, beigās atkrita uz piekto vietu. Joprojām neveiksmīgi turpinās sezona pasaules čempionam francūzim Granžam, kuram kārtējā izstāšanās un tā arī augstāk par septīto vietu šosezon nav izdevies tikt. Līdz šim Hiršeram Sljemes trase nav bijusi tā labākā – divas izstāšanās, viena diskvalifikācija un pagājušajā gadā tikai 15.vieta, un neko īpašu arī šoreiz riskēt mīlošais slēpotājs nav gaidījis, tāpēc uzvara nākusi kā liels pārsteigums. Tagad abu slaloma meistaru duelī rezultāts ir izlīdzinājies – 2:2 , un šodien Adelbodenā (Šveice) viens no viņiem varēs izvirzīties vadībā. Labi iesākto sezonu turpina vācietis Noiroiters, kurš bija ceturtais pēc pirmā brauciena un atzinās, ka brauciens absolūti nav bijis no tiem vieglākajiem un ir patīkami gaidīt konkurentus līdera ložā. Sarūpēt lielisku dāvanu māsai dzimšanas dienā, beidzot pie uzvaras tiekot savas mājas trasē, tā arī neizdevās Kosteličam, kurš iepriekšējos gadus trīs reizes ir bijis otrais. „Protams, ka gribējās uzvarēt, bet četras reizes šajā grūtajā trasē tikt trijniekā – tas kaut ko nozīmē,” skaidroja Kosteličs, kurš neaizmirsa pateikties fantastiskajiem līdzjūtējiem. To, ka Kosteličs ir vietējais varonis, ņemot vērā mājinieku līdzjūtēju sarīkotās ovācijas, atzina arī Hiršers.

Šī uzvara Hiršeram palīdzējusi izvirzīties vadībā Pasaules kausa kopvērtējumā. Tuvāko sekotāju norvēģi Akselu Lundu Svindālu viņš apsteidz par 69 punktiem. Par to 22 gadus jaunais austrietis īpaši nesaspringst un koncentrējas uz katru sacensību, lai labi nobrauktu, jo vēl tik daudz startu ir priekšā. Ja šādā pozīcijā viņš būs marta sākumā, tad gan varētu sākt domāt par uzvaru kopvērtējumā.

2 Komentāri

Apbrīnojami no Šīldas puses. Slaloms ir disciplīna, kur visvieglāk ir izkrist vai nepabeigt braucienu, bet visos slalomos uzvarējusi. Ja tā turpinās, un diezgan labas vietas sasniegs milzu slalomā, tad var pacīnīties par uzvaru kopvērtējumā.

07 • 01 • 2012 / 15:26
Hiršers šosezon monstrs!!!
fan
09 • 01 • 2012 / 17:12
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv