ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

23 • 01 • 2012

FIS supergigantā Rode revanšējas Zvejniekam

Saistītā informācija

Pagājušajās brīvdienās slavenajā Norvēģijas pilsētā Lillehammerē noslēdzas FIS sacensības kalnu slēpošanā. Abās supergiganta sacensībās, sestdien un svētdien, labākais no latviešiem bija Roberts Rode, kas izcīnīja attiecīgi 21. un 23.vietu.

Mūsējie Lillehammerē trenējās un startēja vairākas dienas. Pagājušās nedēļas sākumā aizvadījuši trīs treniņdienas nobraucienā, kā arī ceturtdien un piektdien nostartējuši nobraucienā un superkombinācijā, kalnu slēpotāji pagaro tūri 1994.gada Ziemas Olimpisko spēļu mājvietā noslēdza ar divām sacensībām supergigantā. Sestdien, kas vienlaikus bija arī Norvēģijas junioru čempionāts, kurā pārsvarā piedalījās 1993.-1996.gadā dzimušie, uz startu izgāja 128 dalībnieki, kuru vidū bija arī Kristaps Zvejnieks un Roberts Rode. Pirmais no mūsējiem ar 34.numuru trasē devās Kristaps, kas, uzrādot rezultātu 1:19,78 un no līdera atpaliekot 2,06 sekundes, tobrīd atradās 21.vietā. Tā kā sportisti bija sarindoti, ņemot vērā spēka samērus, tad nebija palikuši daudzi, kas varētu apsteigt Kristapu. Diviem to izdevās izdarīt, no kuriem viens bija komandas biedrs Roberts Rode, kurš supergiganta trasi nobrauca par 0,16 sekundēm ātrāk nekā Kristaps, līdz ar to savstarpējā mikromačā šoreiz spējot revanšēties par piekāpšanos nobraucienā un superkombinācijā. Līdz labāko divdesmitniekam Robertam pietrūka deviņa simtdaļas, bet desmitniekam –  sekunde. Mūsu sportistu starpā valda draudzīgas attiecības, treniņos kopīgi tiek analizēta braukšana, tāpēc, protams, pārspēt viens otru nebūt nav tas uzdevums, kas ir jāpaveic, taču sacensības paliek sacensības, kur katrs grib pēc iespējas labāk nostartēt. Uzvaru svinēja spēcīgais norvēģis Kristians Haugs, kas tikai par četrām sekundes simtdaļām bija ātrāks nekā tautietis Endre Bjertness. Neskaitot mājiniekus, piedalījās arī pāris sportistu no sešām citām valstīm, no kurām mūsējos apsteidza tikai viens bosnietis (13.vieta) un viens dānis (15.vieta), bet aiz palika Horvātijas, Lielbritānijas un Zviedrijas pārstāvji.

Svētdien otrajā supergigantā diemžēl Zvejnieks izstājās, bet finišu ar līdzīgu rezultātu sasniedza Rode, tikai šoreiz divas vietas zemāk - 23.vieta. No uzvarētāja Roberts atpalika trīs sekundes. Diezgan pārliecinošu uzvaru izcīnīja norvēģis Ula Buers Johansens, kurš sestdienas supergigantā bija trešajā vietā. Otro vietu, atpaliekot 0,45 sekundes, izcīnīja mūsu slēpotāju labs draugs Jerns Luns Ulsens, bet trešajā vietā bija 16 gadus jaunais Henriks Rea. Iepriekšējās dienas uzvarētājs Kristians Haugs tāpat kā Kristaps finišu nesasniedza.

Meiteņu konkurencē sestdien supergigantā Katrīna Krūmiņa 72 dalībnieču vidū bija 47.vietā, uzvarētājai zaudējot 10,7 sekundes, bet svētdien jau 16 vietas augstāk – 31.vietā, jo Katrīna braucienu veica pārliecinošāk, un arī atstarpe līdz uzvarētājai bija vairs sešas sekundes. Sestdien atkal uzvarēja norvēģiete Annija Vinkvista, bet svētdienas viņas trīs uzvaru sēriju Lillehammerē pārtrauca zviedriete Helēna Rapaporta.

SG__0267.JPG

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv