ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 7m/s

Jaunumi

23 • 03 • 2012

FIS supergigantā Norvēģijā latviešiem tik labi neveicās

Saistītā informācija

Šodien Hafjellā (Norvēģija) Norvēģijas čempionātā un FIS sacensībās kalnu slēpošanā supergiganta disciplīnā vislabāko rezultātu no Latvijas pārstāvjiem sasniedza Kristaps Zvejnieks, 86 dalībnieku konkurencē ierindojoties 40.vietā. Dāmu konkurencē no 48 sportistēm Agnese Āboltiņa uzrādīja 30.rezultātu.

Tas, ka Hafjellas trase supergigantā (1525 m) bija īsāka nekā Pasaules kausa posmos, nebūt nenozīmē, ka tā būtu vieglāka. No paša rīta tie paši sportisti vispirms sacentās Norvēģijas čempionāta ieskaitē, kur finišu nesasniedza vairāk nekā trešdaļa – 35 sportisti. Pēc tam FIS sacensībās dalībnieki jau bija piesardzīgāki, un izstāties nācās vairs tikai trim. Kā izteicās mūsu izlases vadītājs Dinārs Doršs, tad trase esot bijusi ļoti grūta, tehniska, un apstākļi ir bijuši sarežģīti, jo šajos plus grādos sniegs bija mīksts, sarežģījot apstākļus vēlāks startējušajiem, starp kuriem bija mūsu kalnu slēpotāji. Favorīts Aksels Lunds Svindāls, kurš uzvarēja nacionālajā čempionātā, FIS sacensībās tik labu sniegumu vairs nespēja parādīt un ierindojās trešajā vietā, uzvarētājam Endrem Bjertnesam, kurš uzrādīja laiku 1:14,27, zaudējot 0,28 sekundes. Norvēģijas čempionātā to pašu trasi Svindāls veica 1:13,94. Līdz ar to Svindāls otrreiz ierindojās trešajā vietā. „Brauciens izdevās labs. Trases augšdaļu veicu ar rezervi, bet lejasdaļā jau uz „pilnu klapi”,” pastāstīja Svindāls, kurš būs favorīts rītdienas milzu slalomā. Otro vietu izcīnīja Ivers Bjerkestrands, kurš no uzvarētāja atpalika 0,14 sekundes. Nobrauciena meistars zviedrs Duglass Hedīns, kurš pirmajā dienā tikai par vienu sekundes simtdaļu piekāpās Sejerstedam un bija ātrākais nobraucienā superkombinācijā, šoreiz palika tikai desmitajā vietā (+0,83). Labākais no „nenorvēģiem” šoreiz bija zviedrs Daniels Eriksons, kurš ieguva 7.vietu (+0,48).

Pirmais no mūsējiem trasē devās Kristaps Zvejnieks, kurš startēja 46.numuru. Pusotru kilometru garo trasi Kristaps veica 1:17,70, kas bija par 3,43 sekundēm lēnāk nekā uzvarētājam, un tas mūsu sportistam tobrīd deva 37.vietu. No vēlāk startējušajiem tikai trijiem izdevās nobraukt ātrāk par Zvejnieku, līdz ar to Kristapam supergigantā 40.vieta. Šoreiz tuvākie konkurenti nebija tik tuvu kā superkombinācijā. Kaut arī Kristapam labāk padodas slaloma disciplīnas, tomēr arī ātrumdisciplīnas viņš neatstāj novārtā (šogad no janvāra beigām startēts 5 nobraucienos un 4 supergigantos – aut. piez.). Nobraucot par 0,28 sekundēm lēnāk nekā Zvejnieks, 48.vietā ierindojās Roberts Rode, kurš šoreiz neattaisnoja ātrumdisciplīnas favorīta statusu latviešu vidū. Atkal trešais starp latviešiem bija Kaspars Daugulis, kurš uzvarētājam zaudēja 6,64 sekundes un palika 75.vietā. Norvēģijas čempionātā to pašu dalībnieku konkurencē Zvejniekam un Daugulim klājās krietni labāk, jo tika izcīnītas attiecīgi 23. un 48.veita, bet Roberts Rode nefinišēja.

Vienīgajai mūsu dāmai Agnesei Āboltiņai izdevās uzrādīt 30. laiku, par 7,47 sekundēm piekāpjoties uzvarētājai Lotei Smisetai Sejerstedai, kura šosezon ne vienu reizi vien Pasaules kausa posmos ātrumdisciplīnās ir bijusi labāko divdesmitniekā. Otra Latvijas pārstāve Katrīna Krūmiņa krita pirmajā nobrauciena treniņā, un tāpēc tika nolemts ātrumdisciplīnās nestartēt. Pie „hetrika”, uzvarot trešo dienu pēc kārtas, tika norvēģiete Lote Smiseta Sejersteda, kura, kaut arī izteicās, ka neesot tik ātri braukusi, tomēr konkurentēm neatstāja nekādas cerības, jo otrās vietas ieguvēju viņa apsteidza par 1,16 sekundēm, kas bija par sekundi mazāk nekā pirmajā braucienā Norvēģijas čempionāta ieskaitē. Dāmām pirmais trijnieks atkal bija identisks, jo otrā bija Annija Vinkvista, kas par sešām sekundes simtdaļām apsteidza trešo vietu ieguvušo Ragnhildu Movinkelu. Neskatoties uz trešo uzvaru, tomēr Lote Sejersteda pārāk daudz priecāties nevarēja, jo bija jādodas uz slimnīcu pie sava brāļa Adriana, kurš uzvarēja nobraucienā, bet vakar superkombinācijā nobrauciena daļā krita un salauza kāju.

Rītdien norisināsies milzu slaloms, bet svētdien dalībnieki sacentīsies slalomā.

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv