ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

13 • 02 • 2012

Siguldā aizvadīts otrais posms Vilciņa kausam

Svētdien Siguldā Pilsētas trasē  (OC „Sigulda”) norisinājās Vilciņa kausa otrais posms kalnu slēpošanā bērnu grupām, kurās vecākie dalībnieki ir deviņus gadus jauni, bet jaunākajiem ir tikai trīs gadi. Sacensības, kas vienlaikus bija arī „Fischer kauss”, organizēja sporta klubs „Pantera”.

Katru no trim Vilciņa kausa posmiem organizē savs sporta klubs, un otrā posma organizēšana tika uzticēta SK „Pantera” un tā vadītājai Sandrai Melderei. Ja uz pirmo posmu, kas šajā pašā trasē notika 28.janvārī, mazajiem sportistiem dēļ vēlās ziemas iestāšanās bija sanācis tikai pāris reizes uzkāpt uz slēpēm, tad uz otro posmu bija aizvadīti vairāki treniņi. Arī lielais aukstums, kas valdīja februāra pirmajās brīvdienās, kad norisinājās Latvijas jaunatnes čempionāts, ir mitējies, un kalnu slēpošanas sacensību sākumā, saulītei spīdot, šķita, ka mīnusos ir tikai pāris grādi.

Pašā jaunākajā D3 grupā (2007.g. un jaunāki) gan puišiem, gan meitenēm startēja divi dalībnieki. Meitenēm otro uzvaru šajā sezonā svinēja Marta Bērziņa SK „Pantera”, kura pēc pirmā brauciena atradās otrajā vietā aiz Rebekas Buldures. Puišiem pirmā posma uzvarētājam Nilam Trapānam no SK „Virsotne” bija uzradies konkurents no tā paša kluba – Ralfs Smiks. Kaut arī Nils ir visjaunākais sacensību dalībnieks, tomēr uz kalnu slēpēm viņš nestāv pirmo sezonu, ko arī apliecināja pirmajā braucienā, savu konkurentu apsteidzot vairāk nekā par pusotru minūti, taču vārtu neizbraukšana otrajā braucienā maksāja Nilam pirmo vietu. Līdz ar to Ralfs varēja svinēt uzvaru, pierādot, ka cīnīšanās līdz galam var nest augļus, neskatoties uz to, ka konkurenti var būt krietni pārāki.

Vidējā D2 grupā (2005./2006.g.) otro posmu pēc kārtas triumfēja SK „Ziemeļpols” pārstāvis Rūdolfs Beķeris, aiz sevis atstājot jaunāko Zvejnieku ģimenes atvasi Jurģi (SK „Virsotne”) un Ralfu Bergmani. Ja stabilitāti spēs uzlabot Artemijs Terlanovs no SK „Ziemeļpols”, kurš uzrādīja ātrāko laiku otrajā braucienā, bet pirmajā tika diskvalificēts par vārtu neizbraukšanu, tad arī viņš varēs pacīnīties par vietu labāko trijniekā. Meitenēm šajā grupā pārliecinoši labākā bija Paula Putniņa no SK „Pantera”, kura jau pirmajā posmā, uzrādot stabili labāko rezultātu otrajā braucienā, pierādīja, ka ir šīs grupas līdere, taču nepabeigtais pirmais brauciens toreiz neļāva viņai tikt pie ieskaitīta rezultāta divu braucienu summā. Par otro vietu gan notika ārkārtīgi sīva cīņa. Pēc pirmā brauciena divām dalībniecēm bija vienāds rezultāts, bet otro braucienu veicot tikai par vienu sekundes simtdaļu ātrāk, otro vietu izcīnīja Patrīcija Ansonska SK „Pantera”, trešajā vietā atstājot pirmā posma uzvarētāju Elzu Bleideli no SK „Ziemeļpols”.

Vecākajā D1 grupā (2003./2004.g.) puišiem arī otro uzvaru izcīnīja Kristofers Gulbis no SK „Snow feel”, bet otrās un trešās vietas ieguvēji šoreiz samainījās vietām, proti, šajā posmā otrais bija Gustavs Valpēteris SK „Kore”, bet trešais – Kristers Lazdāns SK „Ziemeļpols”. Savukārt meitenēm nekādas cerības konkurentēm neatstāja Madara Vinklere no SK „Rīgas favorīts”, kura pirmajā posmā bija tikai piektā. Otro vietu izcīnīja SK „Reflex” pārstāve Paula Lucāne, bet trešajā vietā tāpat kā pirmajā posmā ierindojās Samanta Līcīte no SK „Rīgas favorīts”.

Uzvaru ziņā veiksmīgākie bija mājinieki SK „Pantera” pārstāvji, kuriem vienīgajiem no sešām grupām izdevās izcīnīt divas uzvaras. Jau otro gadu pēc kārtas SK „Pantera” Vilciņa kausu organizē kopā ar „Fischer kausu”. Sacensību atbalstītājs „PATROL AB” kauss parūpējās par izlozi, piedāvājot divus slēpju pārus. Izlozē piedalījās desmit labāko laiku uzrādītājas meiteņu konkurencē un desmit ātrāko laiku uzrādītāji puišu konkurencē neatkarīgi no grupas. Veiksmīgākie izrādījās un pie Fischer slēpēm tika Meldra Mūsiņa no SK „Ziemeļpols” un Ralfs Knēža no SK „Pantera”.

Nākamais Vilciņa kausa posms paredzēts 3.martā turpat Pilsētas trasē Siguldā.

_DSC0559.jpg

2 Komentāri

Apsveicami, ka mazajiem ir entuziasms, lai trenētos un piedalītos sacensībās. Arī pie mums 3 vai 5 gados var ne tikai nostāvēt uz kalnu slēpēm, bet arī pieklājīgi nobraukt.

13 • 02 • 2012 / 11:39
Sigulda
15 • 02 • 2012 / 15:34
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv